Ben je toe aan een carrière switch? Toe aan een totaal andere baan? Toe aan een werkplek waar je weer met plezier naartoe gaat?

Veel werknemers met bovenstaande wensen willen het liefst buiten hun werkgever om een nieuwe baan vinden. Want dat lijkt anoniem, veilig en geeft ‘geen gedoe’.

Alleen, al zoekende, lopen veel werknemers tegen het volgende aan:

Trek tijdig aan de bel

Mijn ervaring na ruim 16 jaar werken als loopbaancoach is dat heel veel werkgevers wél bereid zijn mee te denken met de werknemer. Maar de communicatie daarover lijkt onvoldoende, waardoor de werknemer uit angst voor mogelijke gevolgen niets zegt. DODELIJK voor de gehele werkcultuur.

Recentelijk heb ik een 30-tal mensen begeleid van één en dezelfde werkgever. De werkgever had intern promotie gemaakt voor het 45+ subsidietraject: drie coachgesprekken die werknemers buiten de werkgever om konden aanvragen. Ik had als coach in dit geval alleen invloed op de werknémer en diens communicatie. Wat uiteindelijk tot veel moois leidde. Oók tot andere mogelijkheden intern.

Een aantal quotes uit de referenties

Het werd duidelijk dat ik zelf verandering in de situatie kon brengen en niet alleen maar slachtoffer was van de omstandigheden.

Marjolijn opende mijn ogen wijder dan dat ik wist dat ze konden op het gebied van wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en waar word ik blij van? Haar gespreksvoering is vlot, alert, sluit aan, is confronterend maar op een prettige manier die wat oplevert, je aan het denken en belangrijker nog, eindelijk aan het handelen zet.

Trek tijdig aan de bel! Omdat ik voor mijn gevoel vast zat in mijn situatie, durfde ik geen stappen te zetten naar een nieuwe baan. Mijn lichaam geeft aan dat ik met mijn huidige baan moet stoppen. Het korte loopbaantraject heeft mij de touwtjes in handen gegeven, waarmee ik zelf mijn nieuwe richting ga bepalen!

Vertrouwen en veiligheid

Zowel werkgever als werknemer is gebaat bij een gezond werkklimaat waarbij vertrouwen en veiligheid uitnodigt tot communicatie. Uitnodigt tot uiting geven aan je wensen en verlangens waardoor je met plezier naar je werk BLIJFT gaan.

Wat is jouw ervaring?

Ik lees graag je reactie, mag ook anoniem !