Aanbevelingen

Trainingen

Leuke en verhelderende workshop, motiverend, veel inzicht gekregen in eigen mindset
Marco Vermeer

Heb op een andere manier leren kijken naar mijzelf en de arbeidsmarkt
Eric Valentin en Janneke Smits

Workshop heeft enorm geholpen om mijn eigen kokervisie te doorbreken!
Anoniem

Professionele workshop, heldere opbouw en uitleg, goede handvatten om zélf mee aan de slag te gaan.
Anoniem

Uitgebreide uitleg en overzichtelijk. Ga zo door!
Jacqueline Duimel

het in kaart brengen van positieve en negatieve fases, de opdracht ‘levensloop’,  helpt enorm.
Pien

Loopbaanbegeleiding

Jouw geduld met mij en vertrouwen in mij heeft zoveel geholpen. Zonder jouw begeleiding had ik mezelf nooit teruggevonden.
Anne, 48 jaar
Projectmedewerker, Den Haag

Ik heb de begeleiding van Marjolijn echt als meerwaarde ervaren. Door middel van haar kennis en vooral haar sterke inlevingsvermogen heeft ze lijn in mijn vraagstuk gebracht en heb ik weer goede richting gekregen in mijn zoektocht. Haar aangereikte handvatten ten aanzien van CV, sollicitatiebrieven, zinsbouw en laten zien waarom jij de juiste kandidaat bent, zijn nog steeds bruikbaar in mijn huidige werk als freelancer! Met name kan ik het gebruiken in gerichter netwerken en daardoor het vinden van opdrachten.
Rob, 48 jaar
Kok, Den Haag

Marjolijn heeft mij begeleid in het vinden van ander passend werk. Marjolijn was voor mij een gedreven coach met een professionele en constructieve aanpak. Zij heeft mij een eind op weg geholpen en ook inzicht in mijzelf gegeven. Ik kan haar werkwijze van harte aanbevelen.
Leo, 57 jaar
Uitvaartverzorger, Sassenheim

 

De begeleiding van Marjolijn vond ik prettig en motiverend. Haar enthousiaste houding en de verhelderende gesprekken met haar gaven me toch net wat meer vertrouwen in het vinden van een nieuwe baan. Ik kan haar zeker aanbevelen.
Wietse, 50 jaar
Onderzoeker, Delft

Online cursus ‘succesvol naar een nieuwe baan’

Referentie online cursus + gesprekken

“Ik vind de opbouw van de online cursus erg fijn. De modules waar ik na moest denken over wie ben ik, wat kan ik en wat ik wil, waren voor mij een eyeopener. Ik dacht dat ik zo snel mogelijk weer aan het werk moest zonder over deze belangrijke dingen na te denken.

Ook de vacatures zoeken en analyseren vind ik heel fijn. Ik ga zoveel mogelijk van mijn gevoel uit maar door de vacature te analyseren weet ik pas echt of dit ook bij mij past. Netwerken vind ik inmiddels erg leuk en ook dat staat heel duidelijk in jouw cursus beschreven. Ook de arbeidsbenadering vond ik heel verrassend. De cursus is echt voor iedereen die een baan zoekt een aanrader.

Naast het online programma voer ik ook om de zoveel tijd gesprekken met je. Ten eerste vind ik je heel eerlijk. Toen je mijn CV zag zei je dat ik daar nog het één en ander aan kon veranderen, toen ik dat had gedaan vertelde je me dat het veel te licht overkwam voor de functie en geen recht deed aan mijn kwaliteiten. Jij bent de enige die dit durfde te zeggen, anderen zeiden alleen maar dat het er zo mooi uitzag. Nu weet ik dat de inhoud vele malen belangrijker is. Ook toen ik vastliep omdat ik er maar niet achter kwam wat ik wilde kwam ik door jouw vragen uit mijn comfortzone. Tot nu toe hoorde ik alleen maar dat ik beter ander werk kon doen om niet weer burn-out te raken maar jij gaf aan vooral na te gaan wat ik wel leuk vond aan mijn vorige functies. Je helpt mij heel goed om te ontdekken wat ik wil en wat ik kan.

Je bent echt een kei in je werk!!!!!

Gezien alle informatie die je geeft en het contact dat met jou mogelijk is, vind ik het online programma erg waardevol. Ik zou iedereen daarnaast aanbevelen óók persoonlijke gesprekken te voeren omdat je dan kunt sparren en verifiëren of je op de juiste weg zit.”
M. Van der Hoeven

De cursus is erg duidelijk en overzichtelijk. Ook gebruiksvriendelijk. Duidelijke opbouw en logische modules. Als je start met zoeken naar een nieuwe baan is dit een prima cursus/training. Je wordt meegenomen op reis met als eindbestemming het sollicitatiegesprek. Ook de verwijzingen naar literatuur of naslagwerk zijn goed en kun je als extra bron aanboren. De ondersteuning van video en gesproken tekst is ook prettig en zorgt voor afwisseling en maakt het nog meer persoonlijk.
Kortom: een prima cursus op een heldere en overzichtelijke wijze gepresenteerd. Een succes!
Sander

Uit nieuwsgierigheid en uit verlangen naar een nieuwe baan ben ik aan deze cursus begonnen. Ik was blanco en wist niet wat ik kon verwachten. De eerste modules hebben vooral informatie geordend die ik al in mijn hoofd had: kwaliteiten, valkuilen, vaardigheden, rol en verantwoordelijkheden.

Voordat ik deelnam aan de cursus was ik aan het worstelen en vond de overstap naar een loopbaanadviseur eng en onzeker. Na het volgen van alle modules ben ik erachter gekomen dat ik op beide punten fout zat. Met de praktische tips over sollicitatiebrieven, tips voor mijn LinkedIn profiel en tips over netwerken heb ik beter inzicht gekregen in het sollicitatieproces. Ik heb intussen meer zelfvertrouwen en weet nu goed wat ik allemaal kan doen om die nieuwe baan te vinden.

Ik kan met trots zeggen dat deze cursus mij naar een hoger niveau heeft getild en kan het iedereen aanbevelen. Nu kan ik samen met Marjolijn mijn zoektocht verder voort zetten naar een baan die bij mij past.
Angelo (medewerker verzekeringen)

Intussen heb ik de eerste 4 modules afgerond en ik heb er al veel aan gehad: ik weet veel beter mijn vaardigheden en kwaliteiten te benoemen (en weet tot welke successen deze hebben geleid!), ken mijn ontwikkelpunten, en heb aanknopingspunten gekregen hoe me beter te presenteren en voor mezelf op te komen. Zo heb ik inmiddels met mijn werkgever geregeld dat ik een ander werkrooster heb, waardoor ik meer vrije tijd heb (en daarbij geen salaris inlever!), om me meer bezig te houden met mijn toekomstplannen. Dat is indirect aan jou te danken Marjolijn, omdat dat overal in doorklinkt. Tijd en prioriteren!!! Ik ben er nog lang niet, maar op de een of andere manier heb je iets bij mij in gang gezet, zonder dat ik daarvoor concreet kan aangeven wat dat dan is (geweest). In ieder geval echt heel fijn!
Marianne (IT coördinator)

Ik heb 10 jaar in de accountancy gewerkt en kreeg na het afronden van mijn titel tot registeraccountant twijfels of de accountancy bij mij paste. Onderstaand deel ik mijn ervaringen welke ik tijdens het loopbaanprogramma van Marjolijn Gischler en Hetty Hartman heb opgedaan.

– Meer zelfkennis en inzicht op basis van de drijfverentest welke Hetty bij me heeft afgenomen en teruggekoppeld. Met behulp van deze analyse kreeg ik meer inzicht in wat voor persoon ik ben, mijn zienswijze op mijn omgeving en welk effect dat heeft op mijn gedrag. Op basis van de uitkomsten van deze analyse kreeg ik meer inzicht in welke beroepen het beste aansluiten bij mijn persoonlijkheid, waarbij tevens de werkomgeving en bedrijfscultuur van essentieel belang zijn in de zoektocht naar een nieuwe baan.

– Vervolgens ben ik gestart met het online loopbaanprogramma van Marjolijn, welke bestaat uit 6 modules. Persoonlijk heb ik het meeste baat gehad bij de eerste 3 modules (juist omdat ik in mijn branche wél veel vacatures tegenkom) welke antwoord geven op de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Het afronden van deze modules en het uitvoeren van deze opdrachten hebben meer zelfkennis opgeleverd. Op het moment dat je weet waar je goed in bent en weet waar je naar toe wilt, kan je ook veel gerichter naar bepaalde vacatures op zoek. In het programma leer je om gerichter naar vacatures te zoeken en deze te beoordelen. Voor mij belangrijk omdat ik juist in mijn branche heel veel keus heb! Daarnaast heb ik gemerkt dat de mindset van een persoon bepaalt of iemand wel of niet gaat slagen. Een positieve mindset is onmisbaar in de zoektocht naar een nieuwe baan en de doelen welke je wilt bereiken voor je verdere loopbaan.

Door het loopbaan programma ben ik bewuster geworden van mijn gedachtes en ben ik bewust meer boeken gaan lezen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. De laatste 3 modules bieden praktische handvatten naar de zoektocht naar een nieuwe baan. Hierbij heb ik ervaren dat netwerken van essentieel belang is in de zoektocht naar een nieuwe baan of het verwerven van een nieuwe opdracht. Ook wanneer dit niet direct zijn vruchten afwerpt.

Ik zou kandidaten die twijfels hebben over hun verdere loopbaan adviseren om gebruik te maken van dit loopbaanprogramma. In mijn optiek biedt dit programma alleen kans van slagen als de opdrachten serieus worden uitgewerkt en je gedisciplineerd te werk gaat. Persoonlijk had ik behoefte om gedurende het programma de opdrachten te bespreken en daarover te sparren en zou aanvullende gesprekken zeker aanraden.

Ik vind de investering in drijfverentest en loopbaanprogramma zeer de moeite waard en ben positief over de inzichten die het mij heeft gegeven en de stappen die ik mede daardoor heb genomen.
Willem (register accountant)

Opdrachtgevers

Marjolijn heeft meerdere opdrachten voor ons vervuld waarbij ze medewerkers met loopbaanvragen op weg helpt. To-the-point, professioneel en zeer betrokken bij de mensen die zij begeleidt. Ze gaat voor het hoogst haalbare resultaat. Dat is hoe ik de aanpak van Marjolijn heb ervaren en dat is precies wat er bij goede loopbaanbegeleiding nodig is. Bij volgende begeleidingsvragen rondom loopbaan hoop ik weer gebruik te kunnen maken van haar inzet.
Marjon van Wijnbergen
Hoofd Personeel en Organisatie

WoonZorgcentra Haaglanden

Marjolijn heeft WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) in 2014 en 2015 gedurende meerdere maanden ondersteund. We hebben haar leren kennen als een goede en deskundige loopbaanadviseur. Zij begeleidde boventallige medewerkers en hield daarbij steeds rekening met de gevoelens van de medewerkers èn de kernwaarden van WZH. Wij vinden Marjolijn een zeer professionele adviseur, die empathie en resultaat goed weet te combineren. Zij is collegiaal, optimistisch en resultaatgericht. Ze heeft ons verrast met ideeën om te netwerken en te jobhunten. De boventallige medewerkers stelden haar manier van doen en enthousiasme erg op prijs. Ze documenteert en rapporteert zorgvuldig. Ook is ze proactief, creatief en daadkrachtig. Mochten we in de toekomst een loopbaanadviseur nodig hebben, dan zullen wij met plezier weer een beroep op haar doen.
Marjan Wedemeier
Teamleider Werk en Begeleiding WZH

Succesvol naar een nieuwe baan

ontdek belangrijke eerste stappen