Aanbevelingen

Loopbaanbegeleiding

Verslag outplacement 2017-2018:
Marjolijn heeft mij begeleid in een traject om een nieuwe baan te vinden na een reorganisatie. De eerste ontmoeting voelde gelijk vertrouwd en goed. Zij heeft mij een half jaar begeleid in het zoeken naar een nieuwe baan, maar heeft mij ook geholpen met de rouwverwerking van het verlies van mijn vorige baan. Ik had er erg veel moeite mee om die baan los te laten, maar Marjolijn heeft mij met veel geduld doen inzien dat dit niet anders kon. Wat ik met name fijn vond is dat ik nooit het gevoel heb gehad dat er druk op mij stond en dat ik alles op mijn eigen tempo kon doorlopen zonder een stok achter de deur. Marjolijn heeft veel connecties en via deze connecties heb ik een nieuwe baan gevonden. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik er alleen voor stond, Marjolijn was altijd bereikbaar voor vragen en of advies. Ik ben succesvol naar een andere baan geholpen door Marjolijn en ben haar hier dankbaar voor. Ik kan haar zeker aanbevelen.
Sylvia Hofmeijer (56 jaar)
Assistent teammanager/ woonbegeleider, Den Haag

Na bijna 13 jaar bij mijn huidige werkgever te hebben gezeten, werd mij de vraag gesteld waar ik mezelf het liefste zou zien als ik nog 10 jaar bij het bedrijf zou zitten. Een erg lastige vraag als je al zo lang in een bedrijf zit en in een rol ‘gegroeid’ bent. Door de gesprekken met Marjolijn werd ik gedwongen om weer even terug te kijken waar ik vandaan kwam en waar ik enthousiast van word. Ik heb ervaren dat je hier echt de tijd voor moet nemen omdat je anders in de dagelijkse gang van zaken verder gaat. De 2-wekelijkse gesprekken dwingen je om hier tijd en ruimte voor te maken. Uiteindelijk heeft het mij het inzicht gegeven dat ik in mijn huidige rol niet volledig in mijn ‘kracht’ zit. In overleg met mijn leidinggevende ben ik nu een concreet stappenplan aan het maken om naar die nieuwe rol toe te bewegen. Hierdoor hoop ik meer uitdaging en energie uit mijn werk te gaan halen.
Ivor (44 jaar)
Salesmanager/ accountmanager, Amsterdam

Jouw begeleiding heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in mijzelf en wat ik echt belangrijk vind in een baan. De oefeningen die je hierbij aanreikt hebben hier zeker bij geholpen. Wat ik erg prettig vond is dat je mijn blik verruimd hebt waardoor ik me niet blind staar op het ‘vertrouwde’, maar ook verder kijk. Zoals bij mij het onderwijs. Ik vond het heel leuk dat ik daar ook een kijkje heb kunnen nemen, dankzij jouw initiatief om gewoon ‘koud’ contact met ze te leggen. Ook je tip om eerst te bellen voor meer informatie over een vacature vind ik erg waardevol. Hierdoor heb ik gelijk meer inzicht in de vacature en kan ik gerichter solliciteren. Ik wil je bij deze nogmaals bedanken voor je begeleiding.
Jennifer (42 jaar), Zoetermeer
Secretaresse

Jouw geduld met mij en vertrouwen in mij heeft zoveel geholpen. Zonder jouw begeleiding had ik mezelf nooit teruggevonden.
Anne (48 jaar)
Projectmedewerker, Den Haag

Ik heb de begeleiding van Marjolijn echt als meerwaarde ervaren. Door middel van haar kennis en vooral haar sterke inlevingsvermogen heeft ze lijn in mijn vraagstuk gebracht en heb ik weer goede richting gekregen in mijn zoektocht. Haar aangereikte handvatten ten aanzien van CV, sollicitatiebrieven, zinsbouw en laten zien waarom jij de juiste kandidaat bent, zijn nog steeds bruikbaar in mijn huidige werk als freelancer! Met name kan ik het gebruiken in gerichter netwerken en daardoor het vinden van opdrachten.
Rob (48 jaar)
Kok, Den Haag

Marjolijn heeft mij begeleid in het vinden van ander passend werk. Marjolijn was voor mij een gedreven coach met een professionele en constructieve aanpak. Zij heeft mij een eind op weg geholpen en ook inzicht in mijzelf gegeven. Ik kan haar werkwijze van harte aanbevelen.
Leo (57 jaar)
Uitvaartverzorger, Sassenheim

De begeleiding van Marjolijn vond ik prettig en motiverend. Haar enthousiaste houding en de verhelderende gesprekken met haar gaven me toch net wat meer vertrouwen in het vinden van een nieuwe baan. Ik kan haar zeker aanbevelen.
Wietse (50 jaar)
Onderzoeker, Delft

Online cursus ‘succesvol naar een nieuwe baan’

Referentie online cursus + gesprekken

“Ik vind de opbouw van de online cursus erg fijn. De modules waar ik na moest denken over wie ben ik, wat kan ik en wat ik wil, waren voor mij een eyeopener. Ik dacht dat ik zo snel mogelijk weer aan het werk moest zonder over deze belangrijke dingen na te denken.

Ook de vacatures zoeken en analyseren vind ik heel fijn. Ik ga zoveel mogelijk van mijn gevoel uit maar door de vacature te analyseren weet ik pas echt of dit ook bij mij past. Netwerken vind ik inmiddels erg leuk en ook dat staat heel duidelijk in jouw cursus beschreven. Ook de arbeidsbenadering vond ik heel verrassend. De cursus is echt voor iedereen die een baan zoekt een aanrader.

Naast het online programma voer ik ook om de zoveel tijd gesprekken met je. Ten eerste vind ik je heel eerlijk. Toen je mijn CV zag zei je dat ik daar nog het één en ander aan kon veranderen, toen ik dat had gedaan vertelde je me dat het veel te licht overkwam voor de functie en geen recht deed aan mijn kwaliteiten. Jij bent de enige die dit durfde te zeggen, anderen zeiden alleen maar dat het er zo mooi uitzag. Nu weet ik dat de inhoud vele malen belangrijker is. Ook toen ik vastliep omdat ik er maar niet achter kwam wat ik wilde kwam ik door jouw vragen uit mijn comfortzone. Tot nu toe hoorde ik alleen maar dat ik beter ander werk kon doen om niet weer burn-out te raken maar jij gaf aan vooral na te gaan wat ik wel leuk vond aan mijn vorige functies. Je helpt mij heel goed om te ontdekken wat ik wil en wat ik kan.

Je bent echt een kei in je werk!!!!!

Gezien alle informatie die je geeft en het contact dat met jou mogelijk is, vind ik het online programma erg waardevol. Ik zou iedereen daarnaast aanbevelen óók persoonlijke gesprekken te voeren omdat je dan kunt sparren en verifiëren of je op de juiste weg zit.”
M. Van der Hoeven (59 jaar)

De cursus is erg duidelijk en overzichtelijk. Ook gebruiksvriendelijk. Duidelijke opbouw en logische modules. Als je start met zoeken naar een nieuwe baan is dit een prima cursus/training. Je wordt meegenomen op reis met als eindbestemming het sollicitatiegesprek. Ook de verwijzingen naar literatuur of naslagwerk zijn goed en kun je als extra bron aanboren. De ondersteuning van video en gesproken tekst is ook prettig en zorgt voor afwisseling en maakt het nog meer persoonlijk.
Kortom: een prima cursus op een heldere en overzichtelijke wijze gepresenteerd. Een succes!
Sander

 

Marjolijn is voor mij een steun geweest en heeft me met haar advies en inlevingsvermogen op het goede spoor gezet. Haar online programma is heel fijn en wordt in duidelijke modules uitgelegd. Ik vond het een verrijking van mijn kennis. De modules zijn in logische stappen verdeeld en kort en duidelijk en leuk om te maken. Daarbij geven de opdrachten je inzicht in jezelf en ga je ook heel anders naar een sollicitatie kijken. Door de verschillende modules en lessen te maken en de gesprekken met Marjolijn, ben ik anders gaan denken. En ben me meer bewust van wie ben ik en waar ik heen wil en wat haalbaar is. Marjolijn is altijd eerlijk, en laat je ook inzien als je te veel of te snel iets wilt. Daarom hoop ik dat meer mensen gebruik zullen maken van de online cursus succesvol naar een nieuwe baan.
Marjolijn super bedankt.
Patricia van der Luit (47 jaar)

Uit nieuwsgierigheid en uit verlangen naar een nieuwe baan ben ik aan deze cursus begonnen. Ik was blanco en wist niet wat ik kon verwachten. De eerste modules hebben vooral informatie geordend die ik al in mijn hoofd had: kwaliteiten, valkuilen, vaardigheden, rol en verantwoordelijkheden.

Voordat ik deelnam aan de cursus was ik aan het worstelen en vond de overstap naar een loopbaanadviseur eng en onzeker. Na het volgen van alle modules ben ik erachter gekomen dat ik op beide punten fout zat. Met de praktische tips over sollicitatiebrieven, tips voor mijn LinkedIn profiel en tips over netwerken heb ik beter inzicht gekregen in het sollicitatieproces. Ik heb intussen meer zelfvertrouwen en weet nu goed wat ik allemaal kan doen om die nieuwe baan te vinden.

Ik kan met trots zeggen dat deze cursus mij naar een hoger niveau heeft getild en kan het iedereen aanbevelen. Nu kan ik samen met Marjolijn mijn zoektocht verder voort zetten naar een baan die bij mij past.
Angelo (medewerker verzekeringen)

Intussen heb ik de eerste 4 modules afgerond en ik heb er al veel aan gehad: ik weet veel beter mijn vaardigheden en kwaliteiten te benoemen (en weet tot welke successen deze hebben geleid!), ken mijn ontwikkelpunten, en heb aanknopingspunten gekregen hoe me beter te presenteren en voor mezelf op te komen. Zo heb ik inmiddels met mijn werkgever geregeld dat ik een ander werkrooster heb, waardoor ik meer vrije tijd heb (en daarbij geen salaris inlever!), om me meer bezig te houden met mijn toekomstplannen. Dat is indirect aan jou te danken Marjolijn, omdat dat overal in doorklinkt. Tijd en prioriteren!!! Ik ben er nog lang niet, maar op de een of andere manier heb je iets bij mij in gang gezet, zonder dat ik daarvoor concreet kan aangeven wat dat dan is (geweest). In ieder geval echt heel fijn!
Marianne (IT coördinator)

Ik heb 10 jaar in de accountancy gewerkt en kreeg na het afronden van mijn titel tot registeraccountant twijfels of de accountancy bij mij paste. Onderstaand deel ik mijn ervaringen welke ik tijdens het loopbaanprogramma van Marjolijn Gischler en Hetty Hartman heb opgedaan.

– Meer zelfkennis en inzicht op basis van de drijfverentest welke Hetty bij me heeft afgenomen en teruggekoppeld. Met behulp van deze analyse kreeg ik meer inzicht in wat voor persoon ik ben, mijn zienswijze op mijn omgeving en welk effect dat heeft op mijn gedrag. Op basis van de uitkomsten van deze analyse kreeg ik meer inzicht in welke beroepen het beste aansluiten bij mijn persoonlijkheid, waarbij tevens de werkomgeving en bedrijfscultuur van essentieel belang zijn in de zoektocht naar een nieuwe baan.

– Vervolgens ben ik gestart met het online loopbaanprogramma van Marjolijn, welke bestaat uit 6 modules. Persoonlijk heb ik het meeste baat gehad bij de eerste 3 modules (juist omdat ik in mijn branche wél veel vacatures tegenkom) welke antwoord geven op de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Het afronden van deze modules en het uitvoeren van deze opdrachten hebben meer zelfkennis opgeleverd. Op het moment dat je weet waar je goed in bent en weet waar je naar toe wilt, kan je ook veel gerichter naar bepaalde vacatures op zoek. In het programma leer je om gerichter naar vacatures te zoeken en deze te beoordelen. Voor mij belangrijk omdat ik juist in mijn branche heel veel keus heb! Daarnaast heb ik gemerkt dat de mindset van een persoon bepaalt of iemand wel of niet gaat slagen. Een positieve mindset is onmisbaar in de zoektocht naar een nieuwe baan en de doelen welke je wilt bereiken voor je verdere loopbaan.

Door het loopbaan programma ben ik bewuster geworden van mijn gedachtes en ben ik bewust meer boeken gaan lezen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. De laatste 3 modules bieden praktische handvatten naar de zoektocht naar een nieuwe baan. Hierbij heb ik ervaren dat netwerken van essentieel belang is in de zoektocht naar een nieuwe baan of het verwerven van een nieuwe opdracht. Ook wanneer dit niet direct zijn vruchten afwerpt.

Ik zou kandidaten die twijfels hebben over hun verdere loopbaan adviseren om gebruik te maken van dit loopbaanprogramma. In mijn optiek biedt dit programma alleen kans van slagen als de opdrachten serieus worden uitgewerkt en je gedisciplineerd te werk gaat. Persoonlijk had ik behoefte om gedurende het programma de opdrachten te bespreken en daarover te sparren en zou aanvullende gesprekken zeker aanraden.

Ik vind de investering in drijfverentest en loopbaanprogramma zeer de moeite waard en ben positief over de inzichten die het mij heeft gegeven en de stappen die ik mede daardoor heb genomen.
Willem (register accountant)

Trainingen

Leuke en verhelderende workshop, motiverend, veel inzicht gekregen in eigen mindset
Marco Vermeer

Heb op een andere manier leren kijken naar mijzelf en de arbeidsmarkt
Eric Valentin en Janneke Smits

Workshop heeft enorm geholpen om mijn eigen kokervisie te doorbreken!
Anoniem

Professionele workshop, heldere opbouw en uitleg, goede handvatten om zélf mee aan de slag te gaan.
Anoniem

Uitgebreide uitleg en overzichtelijk. Ga zo door!
Jacqueline Duimel

het in kaart brengen van positieve en negatieve fases, de opdracht ‘levensloop’,  helpt enorm.
Pien

Opdrachtgevers

Marjolijn heeft meerdere opdrachten voor ons vervuld waarbij ze medewerkers met loopbaanvragen op weg helpt. To-the-point, professioneel en zeer betrokken bij de mensen die zij begeleidt. Ze gaat voor het hoogst haalbare resultaat. Dat is hoe ik de aanpak van Marjolijn heb ervaren en dat is precies wat er bij goede loopbaanbegeleiding nodig is. Bij volgende begeleidingsvragen rondom loopbaan hoop ik weer gebruik te kunnen maken van haar inzet.
Marjon van Wijnbergen
Hoofd Personeel en Organisatie

WoonZorgcentra Haaglanden

Marjolijn heeft WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) in 2014 en 2015 gedurende meerdere maanden ondersteund. We hebben haar leren kennen als een goede en deskundige loopbaanadviseur. Zij begeleidde boventallige medewerkers en hield daarbij steeds rekening met de gevoelens van de medewerkers èn de kernwaarden van WZH. Wij vinden Marjolijn een zeer professionele adviseur, die empathie en resultaat goed weet te combineren. Zij is collegiaal, optimistisch en resultaatgericht. Ze heeft ons verrast met ideeën om te netwerken en te jobhunten. De boventallige medewerkers stelden haar manier van doen en enthousiasme erg op prijs. Ze documenteert en rapporteert zorgvuldig. Ook is ze proactief, creatief en daadkrachtig. Mochten we in de toekomst een loopbaanadviseur nodig hebben, dan zullen wij met plezier weer een beroep op haar doen.
Marjan Wedemeier
Teamleider Werk en Begeleiding WZH

Succesvol naar een nieuwe baan

ontdek belangrijke eerste stappen