Ervaringen

Loopbaanbegeleiding

Door de aard van mijn werk is het niet zo vanzelfsprekend om iemand met naam en achternaam te laten toeteren over hoe goed ik hen ondersteund heb :-). Dankbaar ben ik een ieder voor de lovende woorden hieronder.

Ontwikkeladvies: 3 coachgesprekken
Marjolijn heeft me geholpen duidelijk te krijgen wat ik nu echt wil en wat er nodig is om daar te komen. Dankzij Marjolijn heb ik nu een concreet actieplan met duidelijke doelen. Eén uitgevoerde actie was gelijk een succes! Met mijn weggever op LinkedIn bereikte ik meer mensen dan ik had durven dromen.: 103.000 views. Dankjewel Marjolijn!
Wendy Risseeuw (45 jaar)
Virtuele assistent bij ‘Oog voor de zaak’

Ontwikkeladvies: 3 coachgesprekken
Marjolijn is een heel fijne en enthousiaste coach. Ik heb binnen 4 uur een professioneel ontwikkeladvies met persoonlijk tintje gekregen. Zij denkt mee, heeft gelijk inzicht in mijn kwaliteiten en denkt samen met je na over waar je motivatie ligt. Ze schept vertrouwen en een band door toegankelijkheid en openheid.
Olga Mersman (48)
Sales en accountmanager

E-learning + 5 coachgesprekken:
Een aanrader dit coachtraject! De aanpak van Marjolijn Gischler is nuchter, verfrissend en geeft je nét dat duwtje in de rug wanneer je twijfelt of je (nog) op de juiste plek zit. Vorig jaar heb ik dit zelf ondervonden. Thuis ben ik met de online modules aan de slag gegaan en vijf keer heb ik een coaching gesprek gehad op afstand via Zoom. Dat werkt super! Je kunt het zo indelen als je zelf wilt in de tijd die jij ervoor nodig hebt. Daarna ga je vol zelfvertrouwen het gesprek aan voor een nieuwe baan.
Carmen Reuser (47 jaar)
Marketing Communicatie Specialist

E-learning + 5 coachgesprekken
De gesprekken en het doornemen van de opdrachten van je online programma, maakte het steeds duidelijker waar ik gelukkig van word, in mijn huidige werk. Door dingen op een rij te zetten en er over te praten, lukt het steeds beter prioriteiten te stellen; waar wil ik aan toegeven en welke voorwaarden is eigenlijk een harde eis. De opdracht waarin andere iets van mij vinden, geeft soms verrassende inzichten en deze feed-back vond ik heel waardevol. De gesprekken met jou geven ook het vertrouwen dat er veel mogelijk is, omdat er maar een klein deel van de banen “zichtbaar”is, dat het vinden van een nieuwe werkplek tijd kost en dat in gesprek gaan( en blijven) met je huidige werkgever, goed is. De lijstjes en vragen die horen bij het hoofdstuk “ solliciteren” waren zeer ondersteunend tijdens een sollicitatieprocedure! Tijdens deze spannende en ongewisse zoektocht naar een nieuwe functie, is het ontzettend fijn om hierover met je, regelmatig te kunnen sparren en voel ik oprechte betrokkenheid. Waarvoor dank!
Astrid (41 jaar) wens: werken in een geheel andere richting

E-learning + groepstraining
Ik zou deze cursus zeker aanbevelen! Ik vond het online karakter van dit loopbaanprogramma super fijn. Geen reistijd, file etc. en ook gewoon tijdens de Coronatijd kon de cursus doorgaan. Ik vond het ook heel fijn dat er veel aandacht was voor ons als individu. Het gekke is dat juist bij elkaar ‘in de huiskamer’ zitten ook snel een band schept. Thuis is een fijne omgeving om je kwetsbaar te kunnen opstellen. Daarnaast was het leuk om in een groep te zitten.
Ik vind dat je een warm fijn persoon bent, waarbij ik mij kwetsbaar kon opstellen. Het is niet raar sommige dingen spannend te vinden. Dat je onzeker bent over bepaalde onderwerpen, zoals bijvoorbeeld netwerkgesprekken aangaan.”

Willemijn (37 jaar, HBO)

E-learning + groepstraining
Het “Zoomen” was super! Geen reistijd en we konden het eventueel nakijken (video-opname). Het programma is zo opgebouwd dat je jezelf eerst een goed in de spiegel moet kijken, opdat je vervolgens goed weet wat je kan en wat je meerwaarde is. Ook heb ik geleerd dat voor een carrière switch netwerken heel belangrijk is ipv enkel op vacatures schrijven. Persoonlijk vond ik de filmpjes erg fijn als introductie of om het duidelijk te maken waar de klemtoon op wordt gelegd.
Voordeel van de online bijeenkomsten: kunnen sparren over wat je wil, wat je volgende stappen zijn (stok achter de deur). Ruimte voor bespreken en maken van je CV, linkedIn-profiel en (open) sollicitatie brief. En last but not least; het aangaan van nieuwe netwerk-contacten! Ik kan veel meer bereiken dan ik dacht!
Jaap (46 jaar, WO)

45+ ontwikkeladvies
Al langere tijd was ik op zoek naar een andere baan en ik solliciteerde me suf. Zonder resultaat. Marjolijn wees mij erop dat het kan helpen een andere weg te bewandelen. Geholpen door haar online-tool ben ik op zoek gegaan naar de essentie van waar een baan om draait: wie ben ik, wat kan ik, waar word ik gelukkig van, in welke organisatie wil ik werken. Toen ik een goed beeld had, zocht ik via mijn netwerk contact met mensen in mijn ideale werkveld. Op korte termijn had ik ineens mijn superleuke nieuwe baan gevonden. 

Wat ik nodig had was een andere manier van denken en Marjolijn heeft daarbij geholpen. Ze zette me flink aan het werk, hield een spiegel voor en stimuleerde mij. Slechts drie coachingsgesprekken had ik nodig om het juiste pad te durven kiezen. Marjolijn komt in een gesprek snel tot de kern en geeft voldoende ruimte voor eigen ideeën. Mede door haar enthousiasme en positieve benadering was het heel fijn met haar in gesprek te zijn.
Joke Winkelmolen (50 jaar)
Zorg-arrangeur/ consultant

Volledig één op één loopbaantraject
Marjolijn en ik hebben samen een traject bewandeld om te kijken of er voor mij een nieuwe professionele uitdaging nodig zou zijn na 11 jaar op dezelfde plek en wat die dan zou moeten inhouden. Daarin is Marjolijn een gedreven coach en een prettige gesprekspartner die goed luistert, situaties vrij snel doorheeft en dus met goede stappen en oplossingen kan komen en bovendien ook een goed gevoel voor humor heeft. Bovendien is ze ook niet bang om je te confronteren met je eigen obstakels om je in te laten zien dat er verandering nodig kan zijn. Het zorgt ervoor dat we vrij snel met elkaar inzichtelijk kregen waar de kansen lagen en om de weg er naartoe duidelijk vorm te geven. De online modules bij de coaching geven duidelijke inzichten over jezelf en de mogelijkheden voor de toekomst en Marjolijn legt duidelijk uit wat elke stap in het proces inhoudt en waarom deze gezet moet worden. Al met al heb ik de samenwerking als erg prettig ervaren en kan ik Marjolijn als loopbaancoach van harte aanbevelen als je op zoek bent naar nieuwe energie en een mooie uitdaging in je werk.
Jorg (42 jaar)
Merkstrateeg

Ik heb bij Marjolijn een korte coaching in een loopbaantraject gevolgd (45+ ontwikkeladvies). Bij Marjolijn is het maatwerk. Door snel tot de kern te komen, kon ik al snel aan de slag met opdrachten die ik makkelijk in de praktijk uit kon voeren. Het werd duidelijk dat ik zelf verandering in de situatie kon brengen en niet alleen maar slachtoffer was van de omstandigheden. Fijn vond ik ook dat er echt geluisterd werd, doorgevraagd werd en er geen “ lesje werd afgewerkt”, maar echt gekeken werd naar de persoonlijke (werk) omstandigheden. Bedankt Marjolijn!
Else (50 jaar)
Assistent programma coördinator zorg

Marjolijn en ik hebben drie prettige en zeer productieve gesprekken gevoerd (45+ ontwikkeladvies). De online modules waren daar telkens een goede voorbereiding op. Marjolijn opende mijn ogen wijder dan dat ik wist dat ze konden op het gebied van wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en waar word ik blij van? Haar gespreksvoering is vlot, alert, sluit aan, is confronterend maar op een prettige manier die wat oplevert, je aan het denken en belangrijker nog, eindelijk aan het handelen zet. Ik gun elke werknemer zo’n (of een langer) traject..
Mirjam (49 jaar)
Wijkverpleegkundige

Trek tijdig aan de bel! Omdat ik voor mijn gevoel vast zat in mijn situatie, durfde ik geen stappen te zetten naar een nieuwe baan. Mijn lichaam geeft aan dat ik met mijn huidige baan in de zorg moet stoppen. Marjolijn heeft mij erg geholpen met te ontdekken wat ik dan zou willen en kunnen en waar ik weer blij van zou kunnen worden. Ook hoe je achter de verborgen vacatures kunt komen en hoe daarvoor de juiste mensen te benaderen, juist ook bij mijn huidige werkgever. Marjolijn heeft mij weer zelfvertrouwen gegeven en daarvoor ben ik haar zeer dankbaar! Het korte loopbaantraject heeft mij de touwtjes in handen gegeven, waarmee ik zelf mijn nieuwe richting ga bepalen!
Grietje (55 jaar)

Steeds weer maakte Marjolijn mij attent op mijn sterke punten en valkuilen. Vriendelijk, empathisch, geduldig, vasthoudend en positief. Zo kreeg ik beetje bij beetje het besef dat ik aan het roer sta. Dit maakte dat ik in een voor mij lastige periode toch een stap heb kunnen zetten richting werk. Heel prettig vond ik dat ze met kleine praktische voorbeelden en tips de voor mij schijnbaar onbereikbare doelen dichterbij bracht. Verder vind ik Marjolijn gewoon een heel prettig mens! Dank je wel.
Froukje (53 jaar)
WO-achtergrond

Na 21 jaar in het Middelbaar Onderwijs gewerkt te hebben, dacht ik dat het voor mij tijd was om eens wat anders te doen. Met Marjolijn heb ik eerst grondig gekeken naar de dingen waar ik tegenaan liep. Daarna ook naar zaken die ik belangrijk vind in een baan. Maar vooral ook naar datgene wat bij mij past en wat mijn kwaliteiten zijn. Marjolijn hield mij steeds een goede spiegel voor waardoor ik beter naar mezelf ben baan kijken. Haar nuchtere en open manier van coachen waren voor mij heel prettig, waardoor ik (voor mijn gevoel) zelf tot oplossingen ben gekomen. Deze groei is voor mij erg waardevol geweest want het heeft mij sterker en zelfbewuster gemaakt.
Christiaan (44 jaar)
Docent Gymnasium

Marjolijn heb ik als een prettig persoon (loopbaancoach) ervaren die open eerlijk en recht door zee is. Het was voor mij 9 jaar geleden dat ik weer eens een sollicitatie mocht doen. Mijn onzekerheid werd door Marjolijn weg genomen doordat zij op een bepaalde positieve manier je de spiegel voorhoudt. Zo werd je gedwongen om kritisch naar jezelf te kijken en kreeg je inzicht hoe je het beste uit jezelf kan halen en op die manier met zelfverzekerdheid en vertrouwen een geslaagde sollicitatie procedure in gaat. In enkele maanden tijd heb ik mijn droombaan gevonden.
Bedankt Marjolijn en ik wens je veel succes.
Mariscal Mustamu (46 jaar)
Accountmanager

Ik werkte al langere tijd in de zorg toen duidelijk werd dat dit niet mijn richting was. Via mijn werkgever kwam ik bij Marjolijn terecht om een nieuwe passende baan elders te zoeken. Gaandeweg leerde ik dat het heel belangrijk is om eerst te kijken naar wat je juist wel en niet zoekt in een baan. En dat je niet lukraak gaat solliciteren op vacatures die je toevallig leuk lijken. Samen zijn wij verschillende branches en richtingen gaan onderzoeken en hebben we een eerste stageplek gevonden. Na verloop van tijd werd duidelijk dat deze zoekrichting toch niet zo goed bij mij paste maar dankzij Marjolijn had ik wel weer het lef en de motivatie om verder te zoeken. Ik vond opnieuw het lef om zelf diverse bedrijven te bellen en trof toevallig een (onzichtbare) vacature die mij op het lijf is geschreven! Dankzij Marjolijn vond ik de moed en motivatie om een volledig andere richting in te slaan en door te blijven zetten. Ook als iets niet meteen de eerste keer slaagt. Hierdoor heb ik niet alleen een hele fijne werkplek gevonden, maar ook mijn zelfvertrouwen. En heb ik geleerd om buiten mijn vertrouwde kaders te denken. Marjolijn dankjewel voor al je tijd, energie en positiviteit!
Carina (27 jaar)

Marjolijn heeft mij begeleid in een outplacementtraject om een nieuwe baan te vinden na een reorganisatie. De eerste ontmoeting voelde gelijk vertrouwd en goed. Zij heeft mij een half jaar begeleid in het zoeken naar een nieuwe baan, maar heeft mij ook geholpen met de rouwverwerking van het verlies van mijn vorige baan. Ik had er erg veel moeite mee om die baan los te laten, maar Marjolijn heeft mij met veel geduld doen inzien dat dit niet anders kon. Wat ik met name fijn vond is dat ik nooit het gevoel heb gehad dat er druk op mij stond en dat ik alles op mijn eigen tempo kon doorlopen zonder een stok achter de deur. Marjolijn heeft veel connecties en via deze connecties heb ik een nieuwe baan gevonden. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik er alleen voor stond, Marjolijn was altijd bereikbaar voor vragen en of advies. Ik ben succesvol naar een andere baan geholpen door Marjolijn en ben haar hier dankbaar voor. Ik kan haar zeker aanbevelen.
Sylvia Hofmeijer (56 jaar)
Assistent teammanager/ woonbegeleider, Den Haag

Ik werd ontslagen, na 32 jaar. Die klap kwam aan. Ik heb onmiddellijk een loopbaancoach ingeschakeld en dat werd Marjolijn. Wat heeft zij mij geholpen de eerste paniek te verwerken. Ik heb geen CV!! Ik heb geen brief!! Voor mij waren dat heel belangrijke dingen. Zij heeft mij daar enorm mee geholpen. Daarmee hielp zij mij ook mijn hart rustig te maken en proberen open te staan voor nieuwe dingen. Wellicht kwam ze te snel in mijn leven. Ik heb nog wat te verwerken. Ik merk dat ik meer tijd nodig heb om die dingen te kunnen doen die zij van mij vraagt. Beste Marjolijn, ook al lijkt het niet zo, je hebt me enorm geholpen ….. Helemaal bedankt.
Patty Schellekens (62 jaar)
Boekhouder/ Administrateur

Na bijna 13 jaar bij mijn huidige werkgever te hebben gezeten, werd mij de vraag gesteld waar ik mezelf het liefste zou zien als ik nog 10 jaar bij het bedrijf zou zitten. Een erg lastige vraag als je al zo lang in een bedrijf zit en in een rol ‘gegroeid’ bent. Door de gesprekken met Marjolijn werd ik gedwongen om weer even terug te kijken waar ik vandaan kwam en waar ik enthousiast van word. Ik heb ervaren dat je hier echt de tijd voor moet nemen omdat je anders in de dagelijkse gang van zaken verder gaat. De 2-wekelijkse gesprekken dwingen je om hier tijd en ruimte voor te maken. Uiteindelijk heeft het mij het inzicht gegeven dat ik in mijn huidige rol niet volledig in mijn ‘kracht’ zit. In overleg met mijn leidinggevende ben ik nu een concreet stappenplan aan het maken om naar die nieuwe rol toe te bewegen. Hierdoor hoop ik meer uitdaging en energie uit mijn werk te gaan halen.
Ivor (44 jaar)
Salesmanager/ accountmanager, Amsterdam 

Marjolijn heeft mij inzicht gegeven in het proces naar een andere baan (45+ ontwikkeladvies). Het is van binnenuit (je kwaliteiten) naar de buitenkant, hoe je dit gaat vormgeven naar wat je gaat doen. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van opdrachten via haar online programma. Daarnaast heeft zij mij ondersteund in praktische zin. Zij heeft feedback gegeven op mijn sollicitatiebrief. Ook heeft zij geholpen om mijn sollicitatiegesprek voor te bereiden. Bedankt voor jouw steun in dit geheel.
Hartelijke groet,

Naziema (49 jaar)
Docent/ aansturend teamlid

Jouw begeleiding heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in mijzelf en wat ik echt belangrijk vind in een baan. De oefeningen die je hierbij aanreikt hebben hier zeker bij geholpen. Wat ik erg prettig vond is dat je mijn blik verruimd hebt waardoor ik me niet blind staar op het ‘vertrouwde’, maar ook verder kijk. Zoals bij mij het onderwijs. Ik vond het heel leuk dat ik daar ook een kijkje heb kunnen nemen, dankzij jouw initiatief om gewoon ‘koud’ contact met ze te leggen. Ook je tip om eerst te bellen voor meer informatie over een vacature vind ik erg waardevol. Hierdoor heb ik gelijk meer inzicht in de vacature en kan ik gerichter solliciteren. Ik wil je bij deze nogmaals bedanken voor je begeleiding.
Jennifer (42 jaar), Zoetermeer
Secretaresse

Jouw geduld met mij en vertrouwen in mij heeft zoveel geholpen. Zonder jouw begeleiding had ik mezelf nooit teruggevonden.
Anne (48 jaar)
Projectmedewerker, Den Haag

Ik heb de begeleiding van Marjolijn echt als meerwaarde ervaren. Door middel van haar kennis en vooral haar sterke inlevingsvermogen heeft ze lijn in mijn vraagstuk gebracht en heb ik weer goede richting gekregen in mijn zoektocht. Haar aangereikte handvatten ten aanzien van CV, sollicitatiebrieven, zinsbouw en laten zien waarom jij de juiste kandidaat bent, zijn nog steeds bruikbaar in mijn huidige werk als freelancer! Met name kan ik het gebruiken in gerichter netwerken en daardoor het vinden van opdrachten.
Rob (48 jaar)
Kok, Den Haag

Marjolijn heeft mij begeleid in het vinden van ander passend werk. Marjolijn was voor mij een gedreven coach met een professionele en constructieve aanpak. Zij heeft mij een eind op weg geholpen en ook inzicht in mijzelf gegeven. Ik kan haar werkwijze van harte aanbevelen.
Leo (57 jaar)
Uitvaartverzorger, Sassenheim

De begeleiding van Marjolijn vond ik prettig en motiverend. Haar enthousiaste houding en de verhelderende gesprekken met haar gaven me toch net wat meer vertrouwen in het vinden van een nieuwe baan. Ik kan haar zeker aanbevelen.
Wietse (50 jaar)
Onderzoeker, Delft

Online cursus ‘succesvol naar een nieuwe baan’

Referentie online cursus + gesprekken

“Ik vind de opbouw van de online cursus erg fijn. De modules waar ik na moest denken over wie ben ik, wat kan ik en wat ik wil, waren voor mij een eyeopener. Ik dacht dat ik zo snel mogelijk weer aan het werk moest zonder over deze belangrijke dingen na te denken.

Ook de vacatures zoeken en analyseren vind ik heel fijn. Ik ga zoveel mogelijk van mijn gevoel uit maar door de vacature te analyseren weet ik pas echt of dit ook bij mij past. Netwerken vind ik inmiddels erg leuk en ook dat staat heel duidelijk in jouw cursus beschreven. Ook de arbeidsbenadering vond ik heel verrassend. De cursus is echt voor iedereen die een baan zoekt een aanrader.

Naast het online programma voer ik ook om de zoveel tijd gesprekken met je. Ten eerste vind ik je heel eerlijk. Toen je mijn CV zag zei je dat ik daar nog het één en ander aan kon veranderen, toen ik dat had gedaan vertelde je me dat het veel te licht overkwam voor de functie en geen recht deed aan mijn kwaliteiten. Jij bent de enige die dit durfde te zeggen, anderen zeiden alleen maar dat het er zo mooi uitzag. Nu weet ik dat de inhoud vele malen belangrijker is. Ook toen ik vastliep omdat ik er maar niet achter kwam wat ik wilde kwam ik door jouw vragen uit mijn comfortzone. Tot nu toe hoorde ik alleen maar dat ik beter ander werk kon doen om niet weer burn-out te raken maar jij gaf aan vooral na te gaan wat ik wel leuk vond aan mijn vorige functies. Je helpt mij heel goed om te ontdekken wat ik wil en wat ik kan.

Je bent echt een kei in je werk!!!!!

Gezien alle informatie die je geeft en het contact dat met jou mogelijk is, vind ik het online programma erg waardevol. Ik zou iedereen daarnaast aanbevelen óók persoonlijke gesprekken te voeren omdat je dan kunt sparren en verifiëren of je op de juiste weg zit.”
M. Van der Hoeven (59 jaar)

De cursus is erg duidelijk en overzichtelijk. Ook gebruiksvriendelijk. Duidelijke opbouw en logische modules. Als je start met zoeken naar een nieuwe baan is dit een prima cursus/training. Je wordt meegenomen op reis met als eindbestemming het sollicitatiegesprek. Ook de verwijzingen naar literatuur of naslagwerk zijn goed en kun je als extra bron aanboren. De ondersteuning van video en gesproken tekst is ook prettig en zorgt voor afwisseling en maakt het nog meer persoonlijk.
Kortom: een prima cursus op een heldere en overzichtelijke wijze gepresenteerd. Een succes!
Sander

 

Marjolijn is voor mij een steun geweest en heeft me met haar advies en inlevingsvermogen op het goede spoor gezet. Haar online programma is heel fijn en wordt in duidelijke modules uitgelegd. Ik vond het een verrijking van mijn kennis. De modules zijn in logische stappen verdeeld en kort en duidelijk en leuk om te maken. Daarbij geven de opdrachten je inzicht in jezelf en ga je ook heel anders naar een sollicitatie kijken. Door de verschillende modules en lessen te maken en de gesprekken met Marjolijn, ben ik anders gaan denken. En ben me meer bewust van wie ben ik en waar ik heen wil en wat haalbaar is. Marjolijn is altijd eerlijk, en laat je ook inzien als je te veel of te snel iets wilt. Daarom hoop ik dat meer mensen gebruik zullen maken van de online cursus succesvol naar een nieuwe baan.
Marjolijn super bedankt.
Patricia van der Luit (47 jaar)

Uit nieuwsgierigheid en uit verlangen naar een nieuwe baan ben ik aan deze cursus begonnen. Ik was blanco en wist niet wat ik kon verwachten. De eerste modules hebben vooral informatie geordend die ik al in mijn hoofd had: kwaliteiten, valkuilen, vaardigheden, rol en verantwoordelijkheden.

Voordat ik deelnam aan de cursus was ik aan het worstelen en vond de overstap naar een loopbaanadviseur eng en onzeker. Na het volgen van alle modules ben ik erachter gekomen dat ik op beide punten fout zat. Met de praktische tips over sollicitatiebrieven, tips voor mijn LinkedIn profiel en tips over netwerken heb ik beter inzicht gekregen in het sollicitatieproces. Ik heb intussen meer zelfvertrouwen en weet nu goed wat ik allemaal kan doen om die nieuwe baan te vinden.

Ik kan met trots zeggen dat deze cursus mij naar een hoger niveau heeft getild en kan het iedereen aanbevelen. Nu kan ik samen met Marjolijn mijn zoektocht verder voort zetten naar een baan die bij mij past.
Angelo (medewerker verzekeringen)

Intussen heb ik de eerste 4 modules afgerond en ik heb er al veel aan gehad: ik weet veel beter mijn vaardigheden en kwaliteiten te benoemen (en weet tot welke successen deze hebben geleid!), ken mijn ontwikkelpunten, en heb aanknopingspunten gekregen hoe me beter te presenteren en voor mezelf op te komen. Zo heb ik inmiddels met mijn werkgever geregeld dat ik een ander werkrooster heb, waardoor ik meer vrije tijd heb (en daarbij geen salaris inlever!), om me meer bezig te houden met mijn toekomstplannen. Dat is indirect aan jou te danken Marjolijn, omdat dat overal in doorklinkt. Tijd en prioriteren!!! Ik ben er nog lang niet, maar op de een of andere manier heb je iets bij mij in gang gezet, zonder dat ik daarvoor concreet kan aangeven wat dat dan is (geweest). In ieder geval echt heel fijn!
Marianne (IT coördinator)

Ik heb 10 jaar in de accountancy gewerkt en kreeg na het afronden van mijn titel tot registeraccountant twijfels of de accountancy bij mij paste. Onderstaand deel ik mijn ervaringen welke ik tijdens het loopbaanprogramma van Marjolijn Gischler en Hetty Hartman heb opgedaan.

– Meer zelfkennis en inzicht op basis van de drijfverentest welke Hetty bij me heeft afgenomen en teruggekoppeld. Met behulp van deze analyse kreeg ik meer inzicht in wat voor persoon ik ben, mijn zienswijze op mijn omgeving en welk effect dat heeft op mijn gedrag. Op basis van de uitkomsten van deze analyse kreeg ik meer inzicht in welke beroepen het beste aansluiten bij mijn persoonlijkheid, waarbij tevens de werkomgeving en bedrijfscultuur van essentieel belang zijn in de zoektocht naar een nieuwe baan.

– Vervolgens ben ik gestart met het online loopbaanprogramma van Marjolijn, welke bestaat uit 6 modules. Persoonlijk heb ik het meeste baat gehad bij de eerste 3 modules (juist omdat ik in mijn branche wél veel vacatures tegenkom) welke antwoord geven op de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Het afronden van deze modules en het uitvoeren van deze opdrachten hebben meer zelfkennis opgeleverd. Op het moment dat je weet waar je goed in bent en weet waar je naar toe wilt, kan je ook veel gerichter naar bepaalde vacatures op zoek. In het programma leer je om gerichter naar vacatures te zoeken en deze te beoordelen. Voor mij belangrijk omdat ik juist in mijn branche heel veel keus heb! Daarnaast heb ik gemerkt dat de mindset van een persoon bepaalt of iemand wel of niet gaat slagen. Een positieve mindset is onmisbaar in de zoektocht naar een nieuwe baan en de doelen welke je wilt bereiken voor je verdere loopbaan.

Door het loopbaan programma ben ik bewuster geworden van mijn gedachtes en ben ik bewust meer boeken gaan lezen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. De laatste 3 modules bieden praktische handvatten naar de zoektocht naar een nieuwe baan. Hierbij heb ik ervaren dat netwerken van essentieel belang is in de zoektocht naar een nieuwe baan of het verwerven van een nieuwe opdracht. Ook wanneer dit niet direct zijn vruchten afwerpt.

Ik zou kandidaten die twijfels hebben over hun verdere loopbaan adviseren om gebruik te maken van dit loopbaanprogramma. In mijn optiek biedt dit programma alleen kans van slagen als de opdrachten serieus worden uitgewerkt en je gedisciplineerd te werk gaat. Persoonlijk had ik behoefte om gedurende het programma de opdrachten te bespreken en daarover te sparren en zou aanvullende gesprekken zeker aanraden.

Ik vind de investering in drijfverentest en loopbaanprogramma zeer de moeite waard en ben positief over de inzichten die het mij heeft gegeven en de stappen die ik mede daardoor heb genomen.
Willem (register accountant)

Trainingen

Leuke en verhelderende workshop, motiverend, veel inzicht gekregen in eigen mindset
Marco Vermeer

Heb op een andere manier leren kijken naar mijzelf en de arbeidsmarkt
Eric Valentin en Janneke Smits

Workshop heeft enorm geholpen om mijn eigen kokervisie te doorbreken!
Anoniem

Professionele workshop, heldere opbouw en uitleg, goede handvatten om zélf mee aan de slag te gaan.
Anoniem

Uitgebreide uitleg en overzichtelijk. Ga zo door!
Jacqueline Duimel

het in kaart brengen van positieve en negatieve fases, de opdracht ‘levensloop’,  helpt enorm.
Pien

Opdrachtgevers

Marjolijn heeft meerdere opdrachten voor ons vervuld waarbij ze medewerkers met loopbaanvragen op weg helpt. To-the-point, professioneel en zeer betrokken bij de mensen die zij begeleidt. Ze gaat voor het hoogst haalbare resultaat. Dat is hoe ik de aanpak van Marjolijn heb ervaren en dat is precies wat er bij goede loopbaanbegeleiding nodig is. Bij volgende begeleidingsvragen rondom loopbaan hoop ik weer gebruik te kunnen maken van haar inzet.
Marjon van Wijnbergen
Hoofd Personeel en Organisatie

WoonZorgcentra Haaglanden

Marjolijn heeft WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) in 2014 en 2015 gedurende meerdere maanden ondersteund. We hebben haar leren kennen als een goede en deskundige loopbaanadviseur. Zij begeleidde boventallige medewerkers en hield daarbij steeds rekening met de gevoelens van de medewerkers èn de kernwaarden van WZH. Wij vinden Marjolijn een zeer professionele adviseur, die empathie en resultaat goed weet te combineren. Zij is collegiaal, optimistisch en resultaatgericht. Ze heeft ons verrast met ideeën om te netwerken en te jobhunten. De boventallige medewerkers stelden haar manier van doen en enthousiasme erg op prijs. Ze documenteert en rapporteert zorgvuldig. Ook is ze proactief, creatief en daadkrachtig. Mochten we in de toekomst een loopbaanadviseur nodig hebben, dan zullen wij met plezier weer een beroep op haar doen.
Marjan Wedemeier
Teamleider Werk en Begeleiding WZH

Succesvol naar een nieuwe baan

ontdek belangrijke eerste stappen