SUCCESVOL
NAAR EEN
NIEUWE BAAN

Marjolijn Gischler

Zelf je leerweg bepalen op een voor jou praktische locatie

Op afstand en toch dichtbij via de digitale interactieve werkvorm

Ben jij die ervaren professional die nadenkt over een volgende stap in je carrière? Vraag je je weleens af of je nog wel op de juiste plek zit? Of zijn er veranderingen gaande bij je werkgever waardoor je vindt dat het tijd wordt om een nieuwe baan te zoeken?

Kom nu in actie en lees hier over de coachingsmogelijkheden die je naast je huidige baan online kunt volgen.

Stappen zetten zonder tijdverlies

In het wilde weg gaan solliciteren is niet verstandig. Wat dan wel?
Zet eerst zaken op een rij en ga op onderzoek uit naar wat je echt wilt. Succesvolnaareennieuwebaan helpt je daarbij en biedt een praktisch traject dat bij jouw werkzame leven past. Opdrachten, oefeningen en videomodules geven je stap voor stap richting wanneer het jou uitkomt. De aanvullende persoonlijke gesprekken – op afstand via Zoom – geven je de ruimte tot het stellen van jouw specifieke vragen en/ of uitdagingen op dat moment. En dat alles terwijl je thuis op de bank zit.

Zicht op de markt

Begrijp hoe vacatures ontstaan en worden opgevuld achter de schermen. Leer je te onderscheiden en creatief naar de arbeidsmarkt te kijken. Leer proactief te netwerken en contact te leggen met potentiële werkgevers.

Als oud fondsenwerver help ik je zicht te krijgen op jouw kansen. Als je een duidelijk beeld hebt van wat je te bieden hebt en waar je naar toe wilt, ben ik ervan overtuigd dat je dit met de juiste inspanning kunt bereiken.

Zet de juiste stappen

Het aantrekkelijke van dit online traject is dat het je in actie zet en op weg helpt richting een nieuwe leuke werkplek. Hoe kom ik in beeld bij dat leuke bedrijf? Wat is er nodig voor die interessante functie? Hoe kan ik creatief naar de arbeidsmarkt kijken en proactief contact leggen met potentiële werkgevers? De modules zijn heel praktisch ingesteld en jij leert stap voor stap hoe die passende baan binnen handbereik komt.

De 6 online modules

We gaan van start met een voorbereidende module. De lessen gaan over de randvoorwaarden die nodig zijn om dit programma een succes te laten zijn. We hebben het over mindset, focus en doelen stellen in je zoektocht.

We richten ons op het in kaart brengen van je zogenaamde persoonsprofiel en je zoekprofiel (zelfanalyse). Wie ben ik, wat zijn mijn eigenschappen en wat kan ik, waar ben ik goed in, wat zijn mijn vaardigheden?

We gaan aan de slag met in kaart brengen wat jij belangrijk vindt. Wat wil ik, wat drijft mij, wat vind ik belangrijk in een baan, welke interesses heb ik, waar wil ik heen? Hoe presenteer ik me? Wat als ik het eigenlijk niet goed weet?

We onderzoeken kansen en mogelijkheden in de markt. Hoe ziet de hedendaagse arbeidsmarkt eruit? Wat is het verschil tussen een zichtbare en onzichtbare vacature? Hoe breng ik mijn netwerk in kaart? Wat is mijn toegevoegde waarde voor een toekomstig werkgever?

Deze module gaat over de praktische hulpmiddelen die nodig zijn voor het benaderen van de arbeidsmarkt: CV, brief, video, elevator pitch. Hoe voer ik een netwerkgesprek/telefonisch gesprek? Hoe maak ik gebruik van sociale media? En vooral: hoe neem ik initiatief?

Je hebt succes met je genomen initiatief: je bent uitgenodigd voor een gesprek. Nu komt het er op aan. Hoe bereid je je voor, wat kun je verwachten, hoe zet je jezelf neer? Hoe ga je om met afwijzing? Wat te denken van assessments.

Loopbaan begeleiding

Een aanrader! De aanpak van Marjolijn Gischler is nuchter, verfrissend en geeft je nét dat duwtje in de rug wanneer je twijfelt of je (nog) op de juiste plek zit. Vorig jaar heb ik dit zelf ondervonden. Thuis ben ik met de modules aan de slag gegaan en vijf keer heb ik een coaching gesprek gehad via Zoom. Dat werkt super! Je kunt het zo indelen als je zelf wilt in de tijd die jij ervoor nodig hebt. Daarna ga je vol zelfvertrouwen het gesprek aan voor een nieuwe baan.

Carmen Reuser

47 jaar, Marketing Communicatie Adviseur

Hoe werkt het?

Het Online Traject

Zodra je je hebt aangemeld krijg je toegang tot het volledige online programma met alle modules en lessen. De modules blijven onbeperkt voor jou beschikbaar. Tevens krijg je 3 maanden toegang tot het vacature zoekprogramma van Jobport. Middels deze zoekmachine vind je vrijwel alle online vacatures in Nederland. Het heeft een mogelijkheid om beroepen te verkennen, opleidingen te zoeken en speurt naar interessante bedrijven. Ook reeds verlopen vacatures (tot een jaar terug) zijn middels het systeem terug te vinden. Zeer zinvol voor verdere oriëntatie.

Om daadwerkelijk stappen te zetten, is regelmatig persoonlijk contact met elkaar onontbeerlijk. Juist om je te ondersteunen op momenten dat je vast loopt en vragen hebt. En óók om een stok achter de deur te hebben. Want geloof me, we neigen allemaal snel naar het vertrouwde en makkelijke maar dat is niet wat je verder brengt.

Gedurende 6 maanden kun je 5 gesprekken plannen. De dag en tijd die jou het beste past, stem ik graag met je af. Die gesprekken vinden plaats via Zoom zodat we elkaar kunnen zien en horen. Het programma is vergelijkbaar met Skype en is eenvoudig te installeren.

Heb je vragen?
E: marjolijn@succesvolnaareennieuwebaan.nl /
T: 06-30813289.

Na dit programma

 • Heb je een effectief en resultaatgericht stappenplan.
 • Weet je HOE alle stappen het beste te zetten.
 • Kan je de baan van je dromen duidelijk beschrijven.
 • Weet je hoe je zelf contact legt met werkgevers in plaats van alleen te reageren op vacatures.
 • Weet je wat je moet doen in het sollicitatieproces.
 • Kun je de baan vinden die bij je past.

Deze opleiding is heel geschikt voor jou

✓ als je weet dat je nu niet in de goede baan zit

✓ als je niet weet waar je moet beginnen met zoeken

✓ als je volgende baan waardevol voor je moet zijn

✓ als je authentiek en geloofwaardig wil zijn

✓ als je graag praktisch leert

Deze opleiding is niet heel geschikt voor jou

✓ als je eigenlijk niet weg wil uit je baan

✓ als je geen tijd wil nemen voor zelfreflectie

✓ als je denkt dat het vanzelf goed komt

Investering

Online traject

 • 6 maanden
 • 6 online modules
 • 5 gesprekken Zoom/Skype
 • 2 mnd toegang tot vacature zoekprogramma
 • wit
 • wit
Ja, ik doe graag mee!
 • €1.275 excl. BTW
 • Prijs voor bedrijven is €1.500 excl. BTW.

Ontmoet Marjolijn

Mijn droom is dat werkenden weer met plezier naar hun werk gaan

Succesfactoren bij het vinden van een nieuwe baan

Animatie – als je niet goed weet welke baan bij je past, waar begin je dan

In kleine stappen naar een nieuwe baan

Interview Marjolijn

Animatie – als je niet goed weet welke baan bij je past, waar begin je dan

Complimenten

Marjolijn heeft WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) in 2014 en 2015 gedurende meerdere maanden ondersteund. We hebben haar leren kennen als een goede en deskundige loopbaanadviseur. Zij begeleidde boventallige medewerkers en hield daarbij steeds rekening met de gevoelens van de medewerkers èn de kernwaarden van WZH.

Wij vinden Marjolijn een zeer professionele adviseur, die empathie en resultaat goed weet te combineren. Zij is collegiaal, optimistisch en resultaatgericht. Ze heeft ons verrast met ideeën om te netwerken en te jobhunten. De boventallige medewerkers stelden haar manier van doen en enthousiasme erg op prijs. Ze documenteert en rapporteert zorgvuldig.

Ook is ze proactief, creatief en daadkrachtig. Mochten we in de toekomst een loopbaanadviseur nodig hebben, dan zullen wij met plezier weer een beroep op haar doen.

Marjan Wedemeier

Teamleider Werk en Begeleiding WZH

Marjolijn is voor mij een steun geweest en heeft me met haar advies en inlevingsvermogen op het goede spoor gezet. Haar online programma is heel fijn en wordt in duidelijke modules uitgelegd. Ik vond het een verrijking van mijn kennis. De modules zijn in logische stappen verdeeld en kort en duidelijk en leuk om te maken. Daarbij geven de opdrachten je inzicht in jezelf en ga je ook heel anders naar een sollicitatie kijken. Door de verschillende modules en lessen te maken en de gesprekken met Marjolijn, ben ik anders gaan denken. En ben me meer bewust van wie ben ik en waar ik heen wil en wat haalbaar is. Marjolijn is altijd eerlijk, en laat je ook inzien als je te veel of te snel iets wilt. Daarom hoop ik dat meer mensen gebruik zullen maken van de online cursus succesvol naar een nieuwe baan.
Marjolijn super bedankt.

Patricia van der Luit

47 jaar

Ik vind de opbouw van de online cursus erg fijn. De modules waar ik na moest denken over wie ben ik, wat kan ik en wat ik wil, waren voor mij een eyeopener. Ik dacht dat ik zo snel mogelijk weer aan het werk moest zonder over deze belangrijke dingen na te denken.

Ook de vacatures zoeken en analyseren vind ik heel fijn. Ik ga zoveel mogelijk van mijn gevoel uit maar door de vacature te analyseren weet ik pas echt of dit ook bij mij past. Netwerken vind ik inmiddels erg leuk en ook dat staat heel duidelijk in jouw cursus beschreven. Ook de arbeidsbenadering vond ik heel verrassend. De cursus is echt voor iedereen die een baan zoekt een aanrader.

Naast het online programma voer ik ook om de zoveel tijd gesprekken met je. Ten eerste vind ik je heel eerlijk. Toen je mijn CV zag zei je dat ik daar nog het één en ander aan kon veranderen, toen ik dat had gedaan vertelde je me dat het veel te licht overkwam voor de functie en geen recht deed aan mijn kwaliteiten. Jij bent de enige die dit durfde te zeggen, anderen zeiden alleen maar dat het er zo mooi uitzag. Nu weet ik dat de inhoud vele malen belangrijker is. Ook toen ik vastliep omdat ik er maar niet achter kwam wat ik wilde kwam ik door jouw vragen uit mijn comfortzone. Tot nu toe hoorde ik alleen maar dat ik beter ander werk kon doen om niet weer burnt-out te raken maar jij gaf aan vooral na te gaan wat ik wel leuk vond aan mijn vorige functies. Je helpt mij heel goed om te ontdekken wat ik wil en wat ik kan.

Je bent echt een kei in je werk!!!!! Ik zou iedereen daarnaast aanbevelen óók persoonlijke gesprekken te voeren omdat je dan kunt sparren en verifiëren of je op de juiste weg zit.

M. Van der Hoeven

Marjolijn heeft mij begeleid in het vinden van ander passend werk. Marjolijn was voor mij een gedreven coach met een professionele en constructieve aanpak. Zij heeft mij een eind op weg geholpen en ook inzicht in mijzelf gegeven. Ik kan haar werkwijze van harte aanbevelen.

Leo, 57 jaar

Uitvaartverzorger

Marjolijn heeft meerdere opdrachten voor ons vervuld waarbij ze medewerkers met loopbaanvragen op weg helpt. To-the-point, professioneel en zeer betrokken bij de mensen die zij begeleidt. Ze gaat voor het hoogst haalbare resultaat. Dat is hoe ik de aanpak van Marjolijn heb ervaren en dat is precies wat er bij goede loopbaanbegeleiding nodig is.

Bij volgende begeleidingsvragen rondom loopbaan hoop ik weer gebruik te kunnen maken van haar inzet.

Marjon van Wijnbergen

Hoofd Personeel en Organisatie

Marjolijn heeft mij begeleid in een traject om een nieuwe baan te vinden na een reorganisatie. De eerste ontmoeting voelde gelijk vertrouwd en goed. Zij heeft mij een half jaar begeleid in het zoeken naar een nieuwe baan, maar heeft mij ook geholpen met de rouwverwerking van het verlies van mijn vorige baan. Ik had er erg veel moeite mee om die baan los te laten, maar Marjolijn heeft mij met veel geduld doen inzien dat dit niet anders kon. Wat ik met name fijn vond is dat ik nooit het gevoel heb gehad dat er druk op mij stond en dat ik alles op mijn eigen tempo kon doorlopen zonder een stok achter de deur. Marjolijn heeft veel connecties en via deze connecties heb ik een nieuwe baan gevonden. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik er alleen voor stond, Marjolijn was altijd bereikbaar voor vragen en of advies. Ik ben succesvol naar een andere baan geholpen door Marjolijn en ben haar hier dankbaar voor. Ik kan haar zeker aanbevelen.

Sylvia Hofmeijer

56 jaar, Assistent teammanager/ woonbegeleider, Den Haag

Na bijna 13 jaar bij mijn huidige werkgever te hebben gezeten, werd mij de vraag gesteld waar ik mezelf het liefste zou zien als ik nog 10 jaar bij het bedrijf zou zitten. Een erg lastige vraag als je al zo lang in een bedrijf zit en in een rol ‘gegroeid’ bent. Door de gesprekken met Marjolijn werd ik gedwongen om weer even terug te kijken waar ik vandaan kwam en waar ik enthousiast van word. Ik heb ervaren dat je hier echt de tijd voor moet nemen omdat je anders in de dagelijkse gang van zaken verder gaat. De 2-wekelijkse gesprekken dwingen je om hier tijd en ruimte voor te maken. Uiteindelijk heeft het mij het inzicht gegeven dat ik in mijn huidige rol niet volledig in mijn ‘kracht’ zit. In overleg met mijn leidinggevende ben ik nu een concreet stappenplan aan het maken om naar die nieuwe rol toe te bewegen. Hierdoor hoop ik meer uitdaging en energie uit mijn werk te gaan halen.

Ivor

44 jaar, Salesmanager/ accountmanager, Amsterdam

Intussen heb ik de eerste 4 modules afgerond en ik heb er al veel aan gehad: ik weet veel beter mijn vaardigheden en kwaliteiten te benoemen (en weet tot welke successen deze hebben geleid!), ken mijn ontwikkelpunten, en heb aanknopingspunten gekregen hoe me beter te presenteren en voor mezelf op te komen. Zo heb ik inmiddels met mijn werkgever geregeld dat ik een ander werkrooster heb, waardoor ik meer vrije tijd heb (en daarbij geen salaris inlever!), om me meer bezig te houden met mijn toekomstplannen.

Dat is indirect aan jou te danken Marjolijn, omdat dat overal in doorklinkt. Tijd en prioriteren!!! Ik ben er nog lang niet, maar op de een of andere manier heb je iets bij mij in gang gezet, zonder dat ik daarvoor concreet kan aangeven wat dat dan is (geweest). In ieder geval echt heel fijn!

Marianne

IT Coördinator

De cursus is erg duidelijk en overzichtelijk. Ook gebruiksvriendelijk. Duidelijke opbouw en logische modules. Als je start met zoeken naar een nieuwe baan is dit een prima cursus/training. Je wordt meegenomen op reis met als eindbestemming het sollicitatiegesprek.

Ook de verwijzingen naar literatuur of naslagwerk zijn goed en kun je als extra bron aanboren. De ondersteuning van video en gesproken tekst is ook prettig en zorgt voor afwisseling en maakt het nog meer persoonlijk.

Kortom: een prima cursus op een heldere en overzichtelijke wijze gepresenteerd. Een succes!

Sander

De begeleiding van Marjolijn vond ik prettig en motiverend. Haar enthousiaste houding en de verhelderende gesprekken met haar gaven me toch net wat meer vertrouwen in het vinden van een nieuwe baan. Ik kan haar zeker aanbevelen.

Wietse, 50 jaar

Onderzoeker