Een groot deel van de mensen dat bij mij loopbaancoaching aanvraagt, loopt op een vergelijkbare wijze vast in het werk dat hij/zij doet. Wat mij opvalt is dat bij hen veel onvrede bestaat over het totaalplaatje van het werk. Vooral fijne collega’s en baanzekerheid (een vast contract) maken dat de werknemer vaak blijft vasthouden aan zijn huidige baan.

Daarentegen scoort de samenwerking met leidinggevende(n) als ook het vertrouwen in hen laag. Met als gevolg dat er onvoldoende veiligheid wordt gevoeld om open met elkaar in gesprek te zijn/ blijven over verdere loopbaanwensen. Andere veel gehoorde redenen waarom mensen uiteindelijk zélf stappen zetten en een loopbaancoach zoeken, zijn: ‘ik voel me niet gewaardeerd’, ‘ik kan me onvoldoende ontwikkelen’ tot ‘ik voel geen uitdaging (meer) in het werk’.

Duidelijk is dat de scheve verhoudingen tussen werknemer en werkgever vaak te lang hebben geduurd. Zonde, want een open en veilige omgeving waarin communicatie hierover mogelijk was geweest, had zowel de werknemer als werkgever veel voordelen kunnen bieden.

Hoe zit het bij jou – is vandaag jouw keerpunt?

Denk jij ook wel eens na over een volgende stap in je carrière? Vraag je je wel eens af of je nog op de juiste plek zit? Oriënteer je je wel eens op andere mogelijkheden bij je eigen werkgever of daarbuiten? Is communicatie met je werkgever mogelijk over je wensen? Of ben je dat stadium intussen gepasseerd en wil je het liefst zelf een baan elders vinden die beter bij je past?

Heb belangrijkste is dat je STAPPEN gaat zetten! En het liefst de JUISTE stappen 🙂 Want over het algemeen schort het juist dáár bij de meesten aan. Ja, je kunt als een dolle gaan solliciteren. Echter, als je niet goed weet welke functie je ambieert en waar je wél blij van wordt en waarom, dan blijft het bij ‘schieten met hagel’. En is uiteindelijk de kans groot dat je vele maanden later nog steeds niet de juiste functie hebt gevonden. Met alle frustraties en verkeerde aannames waarom het niet lukt, van dien.

Waar te beginnen

De hele zoektocht begint met het verkrijgen van meer zelfinzicht: ‘wie ben ik, wat kan ik en waar word ik nou eigenlijk blij van’? Omdat juist dát de weg opent naar verdere oriëntatie op voor jou interessante banen en werkgevers.

Wil je een keer sparren over je huidige situatie en hoe verder stappen te zetten?

Plan dan nu een vrijblijvende afspraak via deze link!