Op mijn 44-ste werkte ik acht jaar in loondienst als loopbaanadviseur. Mijn toenmalige werkgever was al enige tijd aan het reorganiseren. Ik merkte dat wat ikzelf en mijn werkgever belangrijk vonden in het werk, uit elkaar gingen lopen. Ik werkte 32 uur per week en was aan het einde van de week te moe om iets te ondernemen. Ik wist niet goed wat ik wél wilde en durfde een vast contract niet zomaar op te zeggen. Angsten als ‘vind ik nog een baan, ben ik niet te oud, hoe moet het met mijn hypotheek, zijn anderen niet beter dan ik’ speelden door mijn hoofd. Dus….. ik bleef zitten waar ik zat.

Af en toe solliciteerde ik en keek vanuit een ooghoek naar andere banen. Ik solliciteerde wel, maar zonder echte focus. Daarnaast klonk mijn frustratie over de huidige situatie door in mijn houding en presentatie. Wat weer zijn weerslag had op mijn omgeving en op de sollicitaties die ik deed. Logischerwijs vond ik geen nieuwe passende baan. Ik wist niet eens zelf wat ik zocht, hoe kon ik anderen dan overtuigen?

Halverwege het jaar 2010 werd ik ziek. Ziek van de onvrede die ik al enige tijd voelde. Dat deed pijn, maar het was voor mij ook een teken dat er iets moest gebeuren. Na veel wikken en wegen heb ik de stap genomen om het gesprek met mijn werkgever aan te gaan. Uiteindelijk zijn we uit elkaar gegaan. Ik was ervan overtuigd dat mijn toekomst elders lag.

Pas als de pijn groot genoeg is gaan we stappen zetten

We komen over het algemeen pas in actie als de pijn groot genoeg is. Net als ik destijds, denken de meeste mensen die een nieuwe baan zoeken ‘ik blijf gewoon doen wat ik deed, ik ploeter zelf door. Net zolang tot ik die nieuwe baan gevonden heb’. Maar als je door je werk in de week weinig tijd hebt, niet goed weet welke kant je op wilt én vervolgens niet op de juiste manier solliciteert dan kan het vinden van die passende nieuwe baan moeilijk zijn. Het solliciteren frustreert en je toenemende onvrede daarover kan in het ergste geval langzaam tot overspannenheid of een burn-out leiden.

Ik heb het in mijn praktijk zo vaak gezien. Pas op het moment dat mensen realiseren dat ze te lang met onvrede hebben gewerkt en het effect heeft op hun gezondheid, kloppen ze bij mij (of een andere loopbaancoach) aan. Alleen … zoeken naar een nieuwe baan, ís bijna een baan op zich. Het vraagt om: zelfreflectie en open staan voor adviezen die soms buiten je comfortzone liggen. En doorzettingsvermogen. Ook als het even niet mee zit. En bovenal accepteren dat het hele proces stapje voor stapje gaat. Een nieuwe baan komt helaas niet zomaar door de brievenbus. Daar moet je wel iets voor doen.

Start met het in kaart brengen van je eigen wensen

Toen ik in 2011 uit dienst ging, kreeg ik ineens tijd om na te denken over wat ik nu eigenlijk wilde. Ik merkte dat het jarenlang vasthouden aan zekerheden me echt had belemmerd in het gehoor geven aan mijn eigen wensen. Al mijn eigen gedachtes en belemmerende overtuigingen hadden me veel ‘kleiner’ gehouden dan ik eigenlijk was! Er ontstond ruimte om langzaam weer mezelf te zijn en uit te gaan van mijn eigen wensen. En het gekke was: ik was niet meer bezig met ‘de buitenwereld, mijn leeftijd, andere concurrenten’. Stapje voor stapje hervond ik weer mijn vertrouwen in eigen kunnen en kwamen door mijn toenemende enthousiasme ook steeds meer de dingen op mijn pad die ik wilde. In 2011 startte ik als zelfstandig ondernemer en ging steeds meer doen wat ik leuk vond. Intussen heb ik mijn eigen loopbaanbegeleidingsbureau.

Door al deze ervaringen begrijp ik goed wat mensen die geen voldoening meer halen uit hun baan en liefst een nieuwe baan vinden, doormaken. En weet ik ook welke problemen je persoonlijk, maar ook buiten jezelf, moet overwinnen.

Zelfinzicht, verantwoordelijkheid nemen en toenemende focus in je zoektocht kunnen succesvol leiden tot een nieuwe baan, daar geloof ik heilig in. Ook als je 40 jaar of ouder bent. Intussen ben ik 54 jaar en vertrouw nu veel meer op mijn eigen gevoel en luister naar mijn eigen wensen. Daardoor ervaar ik nu veel meer plezier in mijn werk.

Gratis Webinars

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan en merk je dat het zetten van de juiste stappen moeilijk is? Voorkom dat jij dezelfde fouten maakt als vele anderen. Tijdens komende gratis online bijeenkomsten deel ik 15 belangrijke inzichten en laat ik je zien welke stappen belangrijk zijn op weg naar een nieuwe baan. Stappen die velen in hun zoektocht overslaan.

Op vrijdag 1 mei om 15.00 uur is de bijeenkomst via Zoom. Zoom is te vergelijken met een digitale klas. Je kunt beeld en geluid aanzetten maar als je liever anoniem wilt deelnemen kun je deze uitzetten. Eventuele vragen kun je stellen via de chat of via je microfoon. Via => deze link kun je je registreren voor de bijeenkomst van vrijdag. Je ontvangt dan de link waarmee je kunt inloggen in de mail.

Op woensdag 6 mei om 10.00 uur geef ik dezelfde bijeenkomst maar dan middels Webinarjam. Het is een webinar waarbij je totaal anoniem kunt deelnemen. Vragen kun je alleen via de chat stellen. Via => deze link kun je je registreren voor de bijeenkomst op woensdag.

Ken je anderen voor wie dit van toegevoegde waarde kan zijn? Deel dan dit blog via onderstaande social media knoppen 🙂