Recent schreef ik een blog over mijn eigen wensen en verlangens ten aanzien van werk: een bed zonder breakfast. En dat actie ondernemen en je dromen onderzoeken onontbeerlijk is om richting te krijgen in je zoektocht.

Mijn hierboven beschreven droom begon jaren geleden met een geheel andere wens. Ik woon intussen 20 jaar op een appartement in Den Haag (80m2) met een klein balkon. Ben op dit moment 55 jaar en verlang al jaren naar meer groen, rust en ruimte. Een groter huis in Den Haag vinden was in 2015 de wens. Maar gedurende 3 jaar zoeken werd mij duidelijk dat dat in deze overspannen markt onbetaalbaar is en de voor mij betaalbare huizen (verdiepingen) niet zo heel veel meer voordeel boden op wat ik nu heb.

Vervolgens startte ik 3 jaar geleden met de zoektocht naar een vakantiehuisje. Zodat het verlangen naar meer groen, rust en ruimte toch waarheid zou kunnen worden maar dan in een andere vorm! Omdat na 6x bieden én overboden worden de moed mij in de schoenen ging zinken, had ik het gevoel dat een ‘bed zonder breakfast’ in het buitenland óók leuk kon zijn: groen, rust, ruimte én een beetje het roer om. Dus: een paar weken geleden zat ik ineens op het vliegtuig richting buitenland om 4 dagen lang huisjes te kijken en dat plan verder te onderzoeken.

Een groot vervolg heeft het niet gekregen want na terugkomst in Nederland merkte ik dat ‘de afstand’ en ‘mijn hele leven omgooien’ op dit moment in mijn leven te grote veranderingen zijn. Bergen en mooi weer zijn heerlijk maar het lijkt me ook wat eenzaam buiten het seizoen en een vriend in Nederland. Waarom niet eens beter onderzoeken wat voor hypotheek ik zou kunnen krijgen op mijn huidige appartement?

Om een lang verhaal kort te maken: wat startte als een zoektocht naar een groter huis in Den Haag, eindigt met de koop vorige week van ‘de boshut’ in Overijssel! Met een onverwachte hypotheekmogelijkheid waar ik als zelfstandig ondernemer niet op had gerekend. Een boshut waar ik misschien ook wel eens een coachgesprek kan voeren?! 6 Jaar geleden zag mijn wens er heel anders uit dan nu maar oh wat ben ik blij met de uiteindelijke uitkomst!

Andere wending

Herken je dat? Dat je zoektocht naar a soms eindigt met het vinden van b. Regelmatig zie ik in mijn praktijk dat de uiteindelijke baan die mensen blij maakt, net even anders is dan hun eerste idee over die nieuwe baan. En dat vooral ‘het onderzoekende pad lopen’ hen op een ander punt heeft gebracht.

Enige tijd geleden coachte ik een dame die werkzaam was in de zorg. Ze wilde heel graag haar leven omgooien. Haar droom was al jaren ‘iets doen met koken en bakken’. Na een intense zoektocht en meedraaien bij een organisatie die kookworkshops organiseerde, kreeg ze ook nog eens een baan aangeboden. Je zou denken ‘de droom is vervuld’! Maar nee, gaandeweg de zoektocht kwam ze erachter dat de werkelijkheid voor haar anders was dan in haar dromen en dat ze uiteindelijk deze kans aan zich voorbij liet gaan. Waarbij haar zoektocht naar een nieuwe baan een paar maanden later een totaal andere wending kreeg en ze uiteindelijk, dolblij, een logistieke functie aanvaardde in een dierenzaak. Wie had dat gedacht? Ik niet, maar zij ook niet.

Wat wil ik is een reis

Ga je dromen onderzoeken. Hoe gek ze voor een ander ook mogen zijn. Wees niet te bang om actie te ondernemen, ook al weet je misschien nog niet precies hoe en wat. Een dergelijke zoektocht geeft energie, inspiratie en misschien kom je gaandeweg je zoektocht tot hele andere conclusies, die je zonder al die acties nooit had kunnen concluderen.

Gratis webinar

De komende tijd geef ik diverse gratis webinars om je te inspireren hoe je zoektocht naar een nieuwe baan het beste vorm te geven.
Soms in de avond (20.00 uur) en soms ook in de ochtend (10.00 uur).

Via =>deze link kun je je aanmelden. Doen!