“Ik wil graag een andere kant op qua werk maar ik weet niet goed wat ik wil”. Het is een veel geuite zin in mijn coachpraktijk. Een zin die velen wanhopig, verdrietig en ontevreden maakt. Niet weten wat je wilt geeft namelijk onrust. Zéker op het moment dat je weet dat je je huidige werk NIET meer wilt!

Ik weet soms óók niet wat ik wil

Als loopbaancoach weet ik ook niet altijd wat ik wil. Ja ik ben loopbaancoach, maar ook ik heb mijn dromen en verlangens, mijn twijfels en onzekerheden. Wil ik doorgaan met mijn huidige werk en mensen ondersteunen in het vinden van een nieuwe baan? Wil ik me liever richten op hen die vanuit loondienst de overstap willen maken naar zelfstandig ondernemerschap? En wat vraagt dat dan van mij?

Of wil ik (dromend vanuit de hangstoel van mijn businesscoach) die befaamde Bed & Breakfast maar dan liefst eentje zonder breakfast haha (BNB, bed no breakfast => een mooi verzonnen kreet van een vriend van mij – ‘laten we hem Jan noemen’). Zou die dan in Nederland moeten staan, of elders? Met of zonder coachmogelijkheden?

Reflectie, onderzoek

Zoeken naar een (nieuwe) baan die écht bij je past, vraagt om een proactieve aanpak, om actie! Want een nieuwe baan of richting in je leven komt over het algemeen niet aanwaaien.

Start met een diepgaand zelfonderzoek: waar ben ik goed in, waar word ik blij van, wat wil ik nou precies en wat heb ik nu echt financieel nodig. Waar en hoe vind ik inspiratie voor mijn zoektocht?

Regie over je eigen loopbaan nemen kost tijd. En vraagt tegelijkertijd om moed en durf. Want iets vertrouwds achterlaten, doet niemand graag. We weten allemaal dat groei buiten je comfortzone ligt. En dat is nu juist een gebied dat voor velen van ons niet zo erg lonkt ?

Ook ik volg mijn eigen advies op en ga actie ondernemen om mijn dromen te onderzoeken. Als je dit leest zit ik in het buitenland om 4 dagen lang huisjes te kijken. Voor inspiratie, voor ideeën, voor mijn dromen, voor een ‘Bed no breakfast’? En misschien ook om straks met een gerust hart te kunnen zeggen dat wat ik nu doe eigenlijk prima is.

Gratis webinars

Wat ga jij doen om succesvol een nieuwe koers uit te zetten?

De komende tijd geef ik een aantal gratis webinars en deel ik belangrijke inzichten die ik de afgelopen 20 jaar in mijn coaching heb opgedaan. Inzichten waarvan ik denk dat die jou óók verder kunnen helpen!

Doe je mee?

Schrijf je dan in voor één van de komende webinars via => deze link