Je zoekt een nieuwe baan maar eigenlijk weet je niet zo goed wat voor baan. Toch ben je druk bezig met solliciteren. Je spit daartoe verschillende vacaturesites door maar je ziet niet altijd functies staan waar je echt warm voor loopt. Bij een enigszins interessante vacature stuur je een mooie brief en CV.

Vele sollicitaties verder merk je dat het je nog niet is gelukt om een baan te vinden die beter bij je past.

Realiseer je dat er ook onzichtbare vacatures zijn

Ik heb er al eens eerder over geblogd: als je op dit moment geen passende vacatures ziet, wil dat nog niet zeggen dat ze er niet zijn! Het plaatsen van een advertentie en het houden van een selectieronde onder sollicitanten kost een werkgever veel tijd en geld. Zeker als daar 200 reacties op komen. Het liefst vult een werkgever de vacature op een makkelijker manier op.

In bovenstaand filmpje probeer ik duidelijk te maken welke route een werkgever aflegt om nieuw personeel te vinden en welke route een gemiddelde sollicitant aflegt. Totaal tegenovergesteld blijkt!

Wat impliceert het filmpje?

Als je al langere tijd aan het solliciteren bent en je richt je daarbij voornamelijk op de ‘zichtbare vacatures’ zonder het gewenste resultaat, verander dan je aanpak. Ga ook op zoek naar de ‘onzichtbare vacatures’.

Uiteraard is het moeilijk zoeken als je niet weet wat je wilt. Je kunt alleen zoeken naar ‘onzichtbare vacatures’ als je een goed beeld hebt van je eigen kwaliteiten, talenten en wensen. Daarom is het zo belangrijk dat je dat eerst in kaart gaat brengen alvorens je je op het sollicitatiepad gaat begeven.

Hoe doe je dat?

Ik ondersteun je graag op weg naar een nieuwe baan. Niet alleen als ervaren loopbaancoach kan ik je helpen om de juiste stappen te zetten. Ook heb ik ruime ervaring als fondsenwerver én jobhunter en durf ik te zeggen dat ik zo langzamerhand goed ben in het ‘koud’ contact leggen met organisaties. Juist als je goed weet wat je zoekt!

Aarzel je nog over wat ik voor je kan betekenen, of heb je nog verschillende vragen, plan gerust via onderstaande link een vrijblijvende telefonische afspraak met mij.