Herken je dat? Je droomt over een nieuwe baan maar hebt eigenlijk nog niet goed voor ogen hoe die baan er uit zou moeten zien. Maar je wilt wel graag dat er snel verandering komt in je situatie.

Dus:

  • je kijkt naar verschillende vacatures
  • je solliciteert regelmatig want dat geeft je het gevoel op de goede weg te zitten
  • je reageert op diverse soorten vacatures met het idee dat als je je breed opstelt, je dan zeker iets zult vinden
  • je zegt tegen je naaste omgeving dat je ‘een uitdagende nieuwe baan’ zoekt

Alleen… levert bovenstaand je nu echt wat op? Voordat je het weet, ben je zo een heleboel sollicitaties en afwijzingen verder. En dat is best frustrerend!

Kan het ook anders?

Kaizen – een kleine comfortabele stap

Volgens de Japanse leer Kaizen zal je blijvende veranderingen eerder bereiken door kleine en overzichtelijke stappen te nemen. Stappen die comfortabel en behapbaar voor je zijn, die daardoor makkelijk lukken en die je het vertrouwen geven om verder te gaan.

Wil je afvallen? Begin niet met een zwaar dieet maar start bijvoorbeeld met iedere dag één of twee hapjes van je bord weg te leggen. Heb je nooit gesport en zie je enorm op tegen de sportschool? Begin elke dag met 1 keer opdrukken. Minieme stappen wellicht maar zo klein dat ze makkelijk te nemen en uit te breiden zijn. En die je weer het vertrouwen geven om dóór te gaan. En daar gaat het bij de theorie van Kaizen over.

Het is zo menselijk om grote stappen te willen zetten en de kleine stappen over te slaan. We hebben tenslotte een wens en willen die het liefst zo snel mogelijk in vervulling laten gaan. Maar als je grote sprongen wilt maken, zal je ook weerstand ervaren. Beter is het als we het wat meer tijd geven en bewust nadenken over de te zetten stappen. Dan wordt alles veel overzichtelijker en blijkt dat we veel meer kunnen bereiken!

Bij het zoeken naar een nieuwe baan beginnen veel mensen bij de laatste stap: solliciteren. Maar hoe vind je de juiste baan als je zelf nog niet goed weet waar je naar op zoek bent?

Gun jezelf de tijd en deel je zoektocht op in stukjes

Meteen op het einddoel afgaan, lijkt de snelste weg. Maar als je wat uitgebreider stilstaat bij de losse onderdelen ga je absoluut sneller. Begin bij het begin en gun jezelf de tijd:

 

  • zelf analyse – wie ben ik, wat kan ik, waar word ik blij van, wat geeft energie, wat wil ik niet meer, hoe zie ik mijzelf, hoe zien anderen mij.
  • oriëntatie: wat wil ik, welke kant wil ik op – als je geen idee hebt welke kant je op wilt, zal je eerst inspiratie moeten opdoen. Wat zijn er allemaal voor functies/ organisaties, wat spreekt aan, wat niet en waarom, waar wil ik meer van weten, wie kan ik vragen stellen, wie heeft een dergelijke baan en kan mij er meer over vertellen en enthousiasmeren zodat ik steeds beter weet wat ik wil, welke kansen en mogelijkheden liggen er voor mij
  • arbeidsmarktbenadering – welke stappen ga ik zetten en hoe om te bereiken wat ik wil. Wat heb ik nodig om mij voor te bereiden. Hoe val ik op tussen alle andere sollicitanten, wat kan ik zeggen, hoe kan ik me presenteren (mondeling en middels CV/ LinkedIn).

Hoe zit dat bij jou? Weet je hoe de weg naar een nieuwe baan er in kleine stappen uitziet? Of zet je jezelf met grote stappen onder druk?

Van baan naar droombaan

Waar sta jij op dit moment in je zoektocht naar een nieuwe baan? Geef je de juiste onderdelen aandacht of sla je belangrijke stappen over?

Bespaar jezelf een hoop frustratie en maak gebruik van mijn beknopte checklist en gratis training. Misschien realiseer je je dat je het solliciteren heel anders moet aanpakken!

Ga snel naar deze link en krijg zicht op de snelste weg naar een nieuwe baan.

Tot snel!