Welk cijfer geef je jouw gezondheid? Ik kan me voorstellen dat je het een aparte vraag vindt. Je leest tenslotte deze blogs omdat je inspiratie en tips wilt ontvangen om sneller een baan te vinden die wél bij je past. Alleen gaat ‘zoeken naar een nieuwe baan’ over meer dan alleen maar de praktische zaken zoals een goed cv, sollicitatiebrief en -gesprek.

Hoe voel jij je op dit moment?

  • bruis je van energie, zie je kansen en mogelijkheden voor jezelf
  • durf je netwerkgesprekken aan te gaan
    of
  • kost je huidige werk je zoveel energie dat je eigenlijk alleen maar aan het ‘overleven’ bent
  • merk je dat je wens om een nieuwe baan te vinden door energiegebrek en tijdgebrek in de verdrukking komt
  • voel je op dit moment angst en onzekerheid over de toekomst
  • weet je niet goed hoe uit deze situatie te komen

Alles zelf oplossen

Mensen in mijn praktijk zijn vaak emotioneel aan het eind van hun latijn. Ze vinden dat ze zélf hun probleem moeten oplossen. Zijn loyaal aan hun collega’s en werkgever. Zijn harde werkers en eisen veel van zichzelf. Over het algemeen durven ze niet het gesprek met hun werkgever aan te gaan over hun wensen en verlangens uit angst voor een negatieve reactie. Noch willen ze zich ziek melden.

Maar, hoe wil je op een goede en enthousiaste manier solliciteren als je niet lekker in je vel zit, moe bent, verdrietig bent over de hele situatie waar je nu in zit?

Zelf zat ik 10 jaar geleden ook vol emoties en tranen. Ik ploeterde op een vergelijkbare wijze door als al mijn cliënten. Ik had destijds een vast dienstverband en werkte 32 uur per week. Door reorganisaties en interne veranderingen had ik het niet meer naar mijn zin en zag ook geen andere interne mogelijkheden. Mijn onvrede slurpte mentaal en fysiek alle energie. En door moeheid en te weinig resterende tijd in de week leek mijn solliciteren meer op ‘schieten met hagel’ (zonder resultaat). Uiteindelijk had alles dusdanig invloed op mijn gezondheid en functioneren, dat ik niet anders kon dan me na 2 jaar ploeteren ziek melden. Voor mij was ziek zijn uiteindelijk de druppel om zaken anders aan te gaan pakken en om samen met mijn werkgever naar een oplossing te zoeken.

Samenhang tussen werk – gezondheid

Ik hoop dat bovenstaand je duidelijk maakt dat er absoluut een samenhang is tussen ‘blij zijn met je werk’ en gezondheid. Als het op het ene vlak minder gaat, dan heeft dat veelal meteen effect op het andere vlak en vice versa.

Hoe staat het met jóuw gezondheid? Heb je energie of voel je je afgepeigerd? Ben je emotioneel stabiel en helder in je hoofd of liggen de tranen aan de oppervlakte? Voel je onzekerheid over je eigen kunnen en angst voor de toekomst?

Hoe zit het met je relatie(s)? Kun je goed met je collega’s en/of leidinggevende(n) door één deur. Voel je je gehoord en gezien? Durf je voor je eigen wensen en verlangens uit te komen?

Durven kiezen en keuzes maken

Het liefst willen we van de ene baan soepel overstappen naar een volgende baan. Maar om dat goed te doen, is vaak meer tijd, rust en ruimte nodig dan dat je nu hebt. Ben jij je bewust van je eigen rol in deze? Is het jouw verantwoordelijkheid om gezond te leven en op tijd je grenzen te bewaken?

Wat als je alles bij het hetzelfde houdt? Wat zal er dan veranderen?

Wil je een keer sparren over de mogelijkheden om uit een dergelijke situatie te komen?
Ik denk graag met je mee!


Neem gerust contact met me op en ik plan graag een vrijblijvend zoom gesprek met je.