Recent vond ik deze titel in allerlei varianten op internet. Ik vond ‘m zo mooi en passend dat ik hem graag van al die mensen leen!

Het lijkt een kinderachtige vraag maar als ik zou weten dat ik niet kon falen dan komen er gek genoeg ineens allerlei mooie dromen en verlangens naar boven:

 

  • ik zou die hele leuke man mee uitvragen (of misschien wel twee 🙂 )
  • ik zou die mooie B&B kopen in Spanje en daar al mijn ervaringen samenbrengen door coach-/ wandel- en yogaweken aan te bieden
  • ik zou gaan zingen in een koor (en af en toe zou ik ook achter een drumstel willen kruipen)
  • ik zou een boek schrijven en uitgeven
  • ik zou een hondje kopen (heidewachtel!)
  • ik zou de zijderoute willen bereizen
  • ik zou een nieuwe opleiding volgen
  • ik zou….

Waarom stellen we eigenlijk al die dromen uit? Waarom gaan we niet achter onze diepste verlangens aan? Is het uit angst om te falen? Uit angst om afgewezen te worden? Uit angst dat we de verkeerde keuzes maken? Of uit angst over wat al die anderen wel niet van je kunnen vinden?

Gedachtes

We laten ons leven vaak zó bepalen door al die beperkende gedachtes, dat we totaal vergeten wat nu eigenlijk onze diepste verlangens zijn!

Het gekke is dat als ik naar mijn eigen leven kijk, ik vooral heb gefaald daar waar ik angst voelde of dingen ben gaan doen omdat wellicht ánderen dat van mij verwachtten. Maar waar ik mijn eigen verlangens volgde en dacht ‘dat kan ik’, dat kreeg ik gek genoeg ook voor elkaar. Je mindset heeft dus kennelijk veel invloed op de uitkomst!

Natuurlijk komen er op elk pad naar succes ‘beren’ voorbij. Alleen hoe ervaar je die beren, hoe ga je met ze om? Zijn het grote beren, kleine beren, lieve beren, inspirerende beren? Daar waar ik succesvol was, waren er ook absoluut een heleboel beren die mijn pad kruisten. Alleen heb ik me door die beren niet laten weerhouden.

Op zoek naar een nieuwe baan

Ik weet dat veel mensen die een nieuwe baan zoeken door angsten blijven zitten waar ze zitten. Angst voor de toekomst, angst voor de concurrenten, angst dat ze ‘te oud’ zullen zijn, angst dat ze hun hypotheek niet meer kunnen betalen, angst voor hun werkgever, angst….

Maar wat als een zoektocht naar een nieuwe baan niet kán mislukken. Wat zou je dan graag willen en doen?

Durf te dromen

Zij die durven dromen, die enthousiast achter hun eigen wensen en verlangens durven aangaan, die ook daarvoor de handen uit de mouwen willen steken – die bereiken het meest en zijn veelal zeer succesvol in hun zoektocht. Ik heb het zelf mogen ervaren en ik zie het bij anderen.

Focus, durf, vertrouwen, open staan voor nieuwe dingen – het brengt je zoveel meer dan je had durven denken. Maar dat alles begint bij de eerste stap: ‘durven loslaten’ in plaats van je laten leiden door angst.

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Wil je een eerste stap zetten maar weet je niet waar te beginnen. Vraag de informatieve video aan en plan aansluitend een vrijblijvende strategiesessie van 30 minuten.

En kijk ook even naar dit aantrekkelijke aanbod!! De eerste 20 aanmeldingen krijgen 50% korting 🙂