Zoeken naar een nieuwe baan lijkt voor de meeste mensen te gaan over hele praktische zaken: een vacature, een CV, een brief, een bijgewerkt LinkedIn profiel enz. enz.

Alleen gaat zoeken naar een nieuwe baan ook voor een heel belangrijk deel over angsten overwinnen, buiten je comfort zone stappen én over communicatie. Dat kan communicatie met en tussen jou en anderen zijn. Maar ook – en dat is vaak nog veel belangrijker – de interne communicatie met jezelf!

Want juist jouw interne communicatie, je gedachtes en je eventuele aannames bepalen weer voor een heel groot deel je gedrag (en communicatie 🙂 ) – wat weer effect heeft op je hele zoektocht naar een nieuwe baan.

In onderstaand filmpje vertel ik er kort over:

 

Iedereen heeft positieve en negatieve gedachtes over zichzelf. Die mogen er allemaal zijn. Het belangrijkste is of je je er bewust van bent? Wat die gedachtes met je doen en hoe je je gedachtes kunt beïnvloeden.

Welke stemmen hebben de overhand in jouw hoofd? Wat doen die gedachtes met je? Hoe zou je eventuele negatieve gedachtes kunnen ombuigen? En….. heel belangrijk, wat doen die nieuwe omgebogen gedachtes dan weer met je!!

Doe niet alles alleen

Vaak ‘weten’ we heel goed welke stappen we moeten zetten. Maar ja ‘weten’ is wezenlijk anders dan er ook daadwerkelijk naar handelen. En juist dat hándelen, uitproberen, leren en groeien is iets waar we het liefst voor weglopen.

In je zoektocht naar een nieuwe baan kan sparren met een coach je zoveel sneller brengen waar je wilt zijn.

Heb je op dit moment een baan maar ben je toe aan iets heel anders. Maar weet je niet goed hoe dat aan te pakken? Ik bied je graag een gratis telefonisch adviesgesprek aan: krijg zicht op waar je nu staat en zicht op wat je wellicht nu tegenhoudt. Via onderstaande knop kun je heel makkelijk een afspraak in mijn agenda plannen. Zou het super vinden als je dat doet:

Meld je nu aan voor een gratis adviesgesprek