Al langere tijd werkt ze voor een grote organisatie. Ze heeft een vast contract, goed salaris, leuke collega’s. Ze begon ooit vol enthousiasme aan deze baan. Maar intussen is haar motivatie weg en kost haar huidige baan haar veel energie. Binnen de organisatie waar ze werkt, lijkt alles vast te liggen in protocollen. Het voelt alsof ze al jaren stil staat. Haar creativiteit kan ze niet meer kwijt en ook staat ze niet meer achter de dienst die ze samen met haar collega’s aanbiedt.

Maar ja, wat moet ze dan, ze is intussen 48 jaar! Beter dan dit zal het echt niet worden…

Ik wil graag een andere baan, maar…

Oh, wat zou ze graag iets anders willen, waar ze echt blij van wordt! Maar ja, wat? Ze besteedt een groot deel van de dag aan vacatures lezen maar eigenlijk wordt ze nergens blij van. En als ze solliciteert dan wordt ze niet eens uitgenodigd. En nu met ook nog een Coronavirus dat de wereld teistert, ziet ze helemaal geen uitweg meer. Hoe lang gaat ze dit nog volhouden?

Waarschijnlijk nog wel even, want de afgelopen jaren heeft ze dat ook gedaan. Jaar in jaar uit vol onvrede vasthouden aan een baan die het niet helemaal is, want:

– ik heb financiële verantwoordelijkheden
– ik heb een gezin te onderhouden
– ik weet niet goed wat ik wél wil

“Echt, ik los het zelf wel op. Ik ben slim genoeg, heb een goede opleiding en zó moeilijk moet dat solliciteren niet zijn”.

Maar ook zonder Coronavirus voelde het zetten van stappen richting een fijne baan als een onmogelijke taak.

Durf jij de confrontatie aan

De afgelopen 18 jaar heb ik 100-en mensen ondersteund die met exact dezelfde gevoelens en angsten worstelen als bovenstaande dame. Die niet weten hoe ze richting aan hun (werkende) leven kunnen geven. Maar die bereid zijn hulp te zoeken en aan de slag durven gaan met zichzelf, hun eigen overtuigingen, hun sollicitatieaanpak.

Een deel van deze mensen gaat pas ‘gedwongen’ die confrontatie aan omdat hun functie door reorganisaties komt te vervallen en hun werkgever hen een outplacementtraject aanbiedt. Terugkijkend was zo’n traject voor velen een geluk bij een ongeluk en vonden ze nu wél een passende baan.

Een ander deel durft gelukkig na veel wikken en wegen eigen regie te pakken. Zij beseffen dat er meer in het leven zit en dat enige hulp hen alleen maar verder kan brengen!

Hoe is dat voor jou? Wil jij al langere tijd een verandering? Wat doe je er zelf aan?
Ben jij klaar om stappen te zetten richting een nieuwe baan waar je weer met plezier naar toegaat? Ben jij klaar voor meer rust in je leven? Ben jij klaar om de komende tijd aan te pakken? Wil je het liefst dat je leven er over een tijdje totaal anders uitziet?

=> Boek nu een vrijblijvende afspraak: en ik kijk graag samen met je wat voor stappen je kunt zetten: mét of zonder de hulp van je werkgever.

Geniet van de paasdagen en blijf gezond.