Je droomt misschien al langere tijd over een nieuwe baan (binnen of buiten je huidige werkgever). Maar je weet niet goed wat voor baan. Je weet daarnaast niet goed waar te beginnen met je zoektocht. Je kijkt wel naar vacatures en dat leidt misschien ook wel eens tot een sollicitatie. Maar tot op heden nog niet met het gewenste resultaat. Afwijzingen op mogelijke sollicitaties kunnen alleen maar je onzekerheid over de toekomst voeden. Met uiteindelijk resultaat dat je niet verder komt.

Begin met bezinning en reflectie

Een voor jou passende loopbaan komt uiteindelijk neer op de juiste keuzes maken en doen waar je goed in bent. En waar je (voor een belangrijk deel) blij van wordt. Maar hoe kom je er nu achter waar je blij van wordt. En waar je goed in bent?

In plaats van druk te zijn met solliciteren – zonder dat je eigenlijk weet waarop – is stilstaan bij waar je nu staat een eerste stap. Bezinning op je leven/ reflectie geeft namelijk veel input voor de toekomst én geeft je meer focus bij het zoeken naar nieuw werk.

Zie je leven als een bootje waar je op zit en dat tot nu toe een mooi spoor heeft achtergelaten. Hoe ben je gekomen tot waar je nu zit? Welke weg heb je bewandeld? Wat kun je over die weg – in positieve en negatieve zin – zeggen?

Terugkijken kan je verschillende inzichten geven. Over de omgeving waar je het liefste in werkt. Over het soort mensen waar je graag mee werkt. Over de kwaliteiten en vaardigheden die je graag inzet. Over de taken en verantwoordelijkheden die bij je passen. En wellicht geeft het informatie over de rol die je graag vervult binnen een team of organisatie.

Zet stappen op weg naar een nieuwe baan!

Kom in actie en begin verandering aan te brengen in je huidige situatie. Onderzoek eerst waar je blij van wordt en hoe jouw ideale baan eruit zou moeten zien. Je bereikt dan véél meer dan zonder echte focus je alleen maar te richten op het versturen van verschillende sollicitaties.

Ik help je graag

Misschien vind je het moeilijk om bovenstaand zelf in kaart te brengen. Ik help je daar graag mee. Middels het stellen van vragen, het geven van opdrachten en oefeningen.

Zie je desondanks allemaal beren op de weg of denk je dat het voor jou onmogelijk is je dromen waar te maken? Ik ben er van overtuigd dat er voor iedereen, mits je uit je comfortzone durft te komen, een baan is die passend is.

Neem NU de eerste stap en plan een vrijblijvende afspraak in mijn agenda zodat we samen naar je huidige situatie kunnen kijken.