Onze huidige tijd vraagt op veel fronten om aanpassingen en verandering. 30 Jaar eenzelfde baan bekleden, is over het algemeen niet meer mogelijk. De snel veranderende wereld om ons heen blijft vragen om alertheid om daarin mee te gaan. Automatisering en internet hebben veel invloed op ons werk en leven. De meeste mensen zijn op zich niet zozeer bang voor verandering maar zijn vooral bang om het oude en vertrouwde achter zich te laten. Het oude en vertrouwde kennen we ! Zodra we uit die befaamde comfort zone komen, slaat de angst en twijfel toe. Niet omdat de ‘comfort zone’ nu direct zo fijn is, maar omdat we weten wat we hebben en hoe het er aan toegaat.

Buiten de comfort zone liggen de momenten die we nog niet eerder hebben meegemaakt. Waar we misschien weer eerst fouten moeten maken alvorens ook het ‘nieuwe’ onder de knie te krijgen. Het verlangen naar vertrouwdheid en zekerheid maakt vaak dat we verandering misschien wel wíllen, maar door allerlei excuses niet aan toekomen. Ik heb er ook een handje van, al ben ik me absoluut bewust van mijn excuusgedrag. Soms heb ik een externe hand nodig of een duwtje van een coach om stappen te zetten. En soms lukt het me om zelf stappen te zetten.

Zo wil ik bijvoorbeeld al een jaar graag zangles. Het lijkt me enig maar oh, wat lijkt het me ook eng. Vooral omdat in dit geval het ‘geluid uit jezelf komt’ in plaats van uit een instrument wat ik gewend ben (piano). Dus… ik stel het tot nu toe nog even uit haha. En ja, zo zie ik ook met lede ogen iedereen vloggen en video’s maken. En weet ik dat ook ik, als zelfstandig ondernemer, mee wil in die stroom (al voelt het nog een beetje als moeten).

Vandaag kom ik uit mijn comfort zone

Ik heb er nu maanden tegenaan gehikt maar… vandaag is de dag dat ik op dat vlak uit mijn comfort zone kom :-). Geloof me, ik sta niet graag op foto’s en ik ben ook nooit met mijn hoofd ‘in beeld’ laat staan op een video of vlog. Ja ik ben handig met computers maar ik ben geen computerwonder dus wat als het allemaal niet vloeiend in elkaar overloopt, of er ‘knullig’ uitziet. Ja wat als…? En vandaag heb ik besloten: het maakt niet uit! Ook ik wil mijzelf uitdagen.

Vandaag dus mijn eerste video-blog/vlog: waarbij ik jullie een inkijk wil geven in het sollicitatieproces: wat komt er nu eigenlijk allemaal bij kijken?! Inderdaad loopt het allemaal nog niet zo vloeiend in elkaar over maar ach, wie daar nu op let is een kniesoor. Het is voor mij ook een leerproces dus dat wordt vast straks beter 🙂

De beste manier om iets voor elkaar te krijgen, is gewoon te beginnen!

Als je naar bovenstaande video kijkt dan kun je vast voor jezelf aangeven waar je op dit moment in het sollicitatieproces staat en welke stappen je wellicht minder aandacht hebt gegeven? En kun je misschien ook voor jezelf aangeven wat de reden ervan is dat je bepaalde stappen hebt overgeslagen? Dat kan wellicht zijn uit ‘onwetendheid’ maar het kan ook zijn dat je wel weet dat je daar aandacht aan zou moeten besteden maar dat het je misschien beangstigt. Toch is de beste manier om iets voor elkaar te krijgen (en te leren), gewoon te beginnen!

Ik zou het super vinden als je je inzichten hieronder wilt delen. En mocht je anderen weten die profijt kunnen hebben van dit blog, deel dan dit bericht via één van onderstaande sociale mediaknoppen!

Oh…. en wist je al dat ik een besloten, geheime facebookgroep in het leven heb geroepen? Ook dat is totaal nieuw voor mij. Geen idee waar dat heen zal gaan maar wellicht kunnen we daar samen een weg in vinden:-). Wil je graag deelnemen (lees nog even mijn blog van vorige week) stuur me dan een persoonlijk berichtje met je mailadres en ik stuur je graag een uitnodiging.