Zal ik nu wel een volgende stap zetten? Of toch maar niet? En welke kant zal ik dan op? Wat nou als en hoe dan verder….? Diep van binnen weet je dat een volgende stap de juiste is, maar oh…. dan slaat de twijfel toe!

Bij veel mensen die mijn praktijk binnen stappen, speelt twijfel een verlammende rol. Ze leiden een druk leven, willen alle ballen zelf in de lucht blijven houden en ondertussen willen ze daarnaast óók nog een leuke andere baan vinden die beter bij hen past.

Hoewel ze vaak niet weten wát voor baan, willen ze wel dat de ene baan zonder slag of stoot overvloeit in de andere baan. En als dat minder makkelijk gaat dan gehoopt, slaat de twijfel toe.

Bewuste keuze

Natuurlijk moet je niet ondoordacht en impulsief stappen zetten. Maar als je diep van binnen weet dat je het liefst een andere baan zou willen vinden, zorg dan dat je daadwerkelijk stappen gaat zetten! Verdiep je in de stappen die nodig zijn in plaats van je door het einddoel – dat nu best ver weg lijkt te liggen – te laten afschrikken. Als je de zoektocht opdeelt in behapbare stukjes waarbij je je in eerste instantie vooral bezig houdt met oriënteren in plaats van solliciteren, dan zal je twijfel langzaam plaats maken voor het durven maken van een bewuste keuze. Je zult er misschien iets anders voor moeten laten, of moeten opgeven om de nodige tijd vrij te maken. Maar je weet ook dat als je alles hetzelfde blijft doen als voorheen, er echt niets zal veranderen.

Stilstaan en een beetje lef

Stap voor stap vooruit, begint gek genoeg bij stilstaan. De meeste mensen hollen maar door. Ze gaan bij onvrede uit pure wanhoop vacatures lezen, sollicitaties versturen terwijl ze ondertussen geen antwoord kunnen geven op de vraag ‘waar wil ik nu eigenlijk naar toe’?

Stilstaan en reflecteren op je loopbaan tot nu toe, kan veel inzichten geven over de te nemen stappen in de toekomst. Natuurlijk is er vervolgens enige lef nodig om het nieuwe pad te gaan bewandelen. Maar zonder lef, geen verandering – hoe dooddoenerig dat ook klinkt.

De juiste stappen

Middels de juiste stappen bereik je sneller je doel. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om alle stappen alleen te zetten. Maar samen is over het algemeen effectiever en sneller.

Ik heb een mooi programma ontwikkeld dat een combinatie biedt van persoonlijke en online coaching. Ik vertel je er graag meer over. Om je alvast wat inzicht te geven in wat het zoeken naar een nieuwe baan inhoudt, en welke stappen belangrijk zijn, verwijs ik je graag naar mijn gratis informatieve video die je hier kunt aanvragen.

Neem er even de tijd voor om de video af te kijken/ luisteren. Ik weet zeker dat het je toevoegde waarde biedt. En uiteraard help ik je graag verder middels een gratis adviesgesprek. Tot snel.