Je bent 40 jaar of ouder, je werkt maar er is een gevoel van onvrede. Onvrede over het niet totaal kunnen inzetten van je talenten. Onvrede over wellicht onvoldoende waardering. Je werkt veel uren in de week en je hebt het gevoel je 100% in te zetten voor je werkgever. Tegelijkertijd voel je dat er geen verdere toekomst is bij je huidige werkgever. En eigenlijk realiseer je je dat een nieuwe baan elders veel beter is. Maar, je weet niet goed wat voor baan. Ook weet je niet goed waar je moet beginnen met zoeken. Angst voor de toekomst maakt dat je blijft zitten waar je zit.

Realiseer je dat als je doorgaat zoals je nu doet, er aan de huidige situatie weinig verandert. Het enige dat zal veranderen is dat je onvrede toeneemt. En de kans op meer frustratie en misschien wel een burn-out groot wordt. Als je niet luistert naar je gevoel en deze negeert, zal je eigenwaarde en zelfvertrouwen alleen maar afnemen, evenals je energieniveau. Uiteindelijk zal je je onvrede ook mee naar huis nemen en heeft het invloed op je privéleven met alle gevolgen van dien.

Neem eens écht de tijd om te inventariseren waar jouw onvrede vandaan komt. Wees eerlijk naar jezelf zodat je een goed beeld krijgt van de punten die belangrijk voor jou zijn en die bij jou ongenoegen oproepen. Denk zowel aan privé- als werkomstandigheden.

Omschrijf vervolgens wat je weerhoudt om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Wat belemmert je? Wat heb jij nodig om je op je toekomst te kunnen richten?

Zet stappen op weg naar een nieuwe baan!

Kom in actie en begin verandering aan te brengen in je huidige situatie. Gek genoeg begint actie nemen met gewoon eens ‘stil te staan’ bij je eigen wensen en verlangens. Met inventariseren waar je tegenop ziet en wat je nodig hebt om nieuwe wegen te bewandelen.

GRATIS e-book

Weet je niet goed waar te beginnen? Welke vervolgstappen belangrijk zijn om te zetten?

Download NU mijn gratis e-book ‘succesvol naar een nieuwe baan’. Dit e-book geeft je belangrijke handvatten om in actie te komen en nieuwe wegen te gaan bewandelen. Vul hiernaast je naam en e-mail adres in. Je ontvangt het boek dan direct in je mail.