“We zien je veel minder online dan voorheen? We krijgen ook minder blogs/ mailings van je? Wat is er aan de hand, gaat het wel goed met je?”…

De afgelopen tijd kreeg ik van verschillende kanten deze vraag. Er is niets ernstigs aan de hand hoor. Maar ik kan je verklappen dat ook ik als loopbaancoach soms periodes heb dat ik denk ‘is dit het nu, wil ik misschien iets anders, wil ik er iets bij doen of …’? Het zijn vergelijkbare vragen die bij mijn cliënten spelen. Vragen die eigenlijk bij ons allen wel eens oppoppen.

Ja, ik houd van mijn werk, ik vind het fijn om anderen te motiveren het beste uit zichzelf te halen. En ik voel me blij als ik zie dat mensen uiteindelijk weer het plezier terugvinden in hun werk (en leven). Alleen …soms is het even genoeg. Om wat voor reden dan ook. Het grappige is (of treurige – hangt af van hoe je het bekijkt) is dat mijn leven precies weerspiegelt wat ik mijn cliënten altijd meegeef.

Ik ben er namelijk van overtuigd (uit eigen ervaring en die van anderen) dat als je goed weet wat je wilt en als je met heel je hart iets wilt, je dat ook met doorzetting en volharding kunt bereiken. No matter what!

Oprechte ‘passie’ en enthousiasme zorgen ervoor dat je anderen in jouw wensen en verlangens meeneemt. Alsof de universe aanvoelt ‘dat het goed is en klopt’. Alles in je handelen voelt op zo’n moment natuurlijk, alsof je vleugels krijgt. En de dingen die je wenst, komen na verloop van tijd ook naar je toe en op je pad. Niet dat het geen moeite kost, maar ergens echt voor willen gaan, geeft altijd resultaat.

Maar het tegenovergestelde is ook waar….. als je twijfelt over een bepaalde richting, wellicht angsten hebt, het even niet weet en niet je ziel in iets stopt, dan ga je zwabberen en nemen je resultaten af. Alsof de universe zegt “ik weet niet goed in welke richting ik je zal ondersteunen, wat wil je nu eigenlijk”? En, daar zit ik nu eigenlijk midden in.

Een time out, een tijd van bezinning, is dan het beste wat je kunt doen.

Onrust

Het ‘even niet weten’ geeft onrust. Ik zie het bij mijn cliënten en ik zie en voel het bij mezelf. We moeten tenslotte geld verdienen, we kunnen toch niet niets doen? Alleen deze onrust en ‘jezelf onder druk zetten’ helpen over het algemeen niet om meer inzicht te krijgen in onze wensen. Zo ook niet bij mij. Dus ‘rust nemen, een time out, bezinning’ zijn óók voor mij de enige weg.

Soms is het niet eens een bewuste keus, maar ik heb gemerkt dat ik de afgelopen maanden me meer op andere dingen ben gaan richten dan werk. Juist om weer energie en inspiratie op te doen. Zo heb ik na een zoektocht van jaren een mooi vakantiehuisje gekocht. Doodeng en ik was er begin januari van dit jaar echt een paar weken van van slag (wat heb ik gedaan!?).

Maar ik snakte (vanuit mijn 80m2 appartement) al jaren naar ‘groen, natuur en rust’ en heb dat hier denk ik wel gevonden. Het is een beetje groter uitgevallen dan ik voor ogen had daarom is het na weken verven, alle kringloopwinkels en marktplaats afstruinen, nu ook ‘verhuur-klaar’. Want ja, ik wil er zelf graag zitten maar vind het ook fijn om anderen van deze plek te laten genieten (en ja, verhuur is ook praktisch noodzaak om de hypotheek en de kosten te dekken haha).

Dus mocht je nog een leuk huisje zoeken om te huren de komende tijd? Het is er prachtig! => https://www.vakantiehuisje-in-overijssel.nl/

Neem jij wel eens een time out

Naast bovenstaand ben ik afgelopen jaar ook een korte opleiding gestart en voer daarnaast gesprekken met verschillende mensen. Alles om maar meer richting te krijgen in mijn eigen zoektocht. En om mijn eigen ‘motivatie’ te hervinden. Nee, ik ben er nog niet. Maar ik probeer er maar op te vertrouwen dat het straks allemaal goed komt. Want zonder vertrouwen komen we nergens.

Wat doe jij om een volgende stap te zetten in je werkende leven? Misschien heb je eigenlijk geen idee waar te starten met je zoektocht en kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Een ‘time out’ en tijd van bezinning geeft meer zelfinzicht: wie ben ik nu eigenlijk, waar ben ik goed in, welke taken / verantwoordelijkheden / rollen spreken mij aan en waarom? Wat voor functies / organisaties zouden daarbij passen? En hoe ga ik uiteindelijk vinden wat ik wil? Hoe kan ik effectief netwerken en solliciteren? Oók als ik wellicht al wat ouder ben?

Graag verwijs ik je naar de ONLINE loopbaantraining bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen die je met het STAP-Budget kunt bekostigen. Ik zal één van de trainers zijn.
Bij interesse raad ik je aan zo snel mogelijk je bij de HAN aan te melden zodat je op 1 mei meteen met je aanvraagbewijs subsidie kunt aanvragen. Wees er snel bij, want voor de eerste periode beginnend op 1 maart was de subsidie in 2 dagen al weer vergeven!

Op dinsdag 17 mei start zowel overdag als in de avond een nieuwe training. Voor meer informatie bel de HAN en houd hun site in de gaten. De nieuwe data staan er binnenkort op.

Heb je andere vragen en gaat je voorkeur uit naar één op één coaching? Wellicht ondersteunt je werkgever je met een traject of heb je een transitievergoeding gekregen? Bel mij gerust wat ik voor je kan betekenen. Ik help je – uiteraard nog steeds – graag verder!