STAP-BUDGET (gratis)

Vanaf 1 maart 2022 (!) kunnen werkenden en werkzoekenden gebruik maken van een subsidie van maximaal € 1.000 euro. Deze subsidie kun je aanvragen om een cursus of opleiding te volgen bij door de overheid goedgekeurde scholingsinstellingen (je kunt dus niet elke cursus of opleiding die je zou willen daarvoor inkopen!). De subsidie is bedoeld om je te ondersteunen in het goed / beter inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie.

Met het STAP-budget wil de overheid je de mogelijkheid bieden om (meer) eigen regie te nemen bij de verdere ontwikkeling van je loopbaan. Met extra scholing heb je namelijk meer kans om je baan te houden of om een nieuwe baan te vinden. Bekijk de meest gestelde vragen over de Subsidieregeling STAP-budget voor meer informatie.

Loopbaantraining gesubsidieerd met STAP-Budget

Het STAP-budget kan NIET ingezet worden voor individuele loopbaancoaching maar het kan WEL ingezet worden voor bijvoorbeeld een online loopbaantraining van 6 weken in groepsverband. Deze training wordt gefaciliteerd door de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen). Vanuit heel Nederland kun je dus online deelnemen aan een dergelijke groepstraining en je hoeft dus niet in Arnhem of Nijmegen te wonen. Zelf ben ik één van de trainers 🙂 via Knowvium.

Gedurende 6 weken training worden de belangrijkste loopbaanonderwerpen behandeld en krijg je (in zeer korte tijd) allerhande handvatten en tools aangereikt die je helpen om zelfstandig succesvol een (nieuwe) baan te vinden/ behouden.

Toe aan een loopbaanswitch? Weet je niet goed wat je wilt?
Ben je toe aan een loopbaanswitch of weet je nog niet goed welke kant je wél op wilt of hoe die nieuwe baan er uit zou moeten zien? Ook dán is deze training zeer geschikt!

Naast de groepstraining is er ook wekelijks een online vragenuurtje voor de deelnemers zodat je met al je vragen terecht kunt. Voor meer informatie over de inhoud van de training zie de site van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Binnen nu en 2 weken zal de training ook zichtbaar worden op de site van www.stap-budget.nl

Start van de eerste training is halverwege maart 2022. Zie voor exacte data de site van de HAN.

STAP-budget aanvragen bij UWV

Heb je interesse in de training die de HAN aanbiedt, meld je dan snel aan. Na aanmelding moet je ZELF – vanaf 1 maart 2022 – via het STAP portaal het STAP-budget aanvragen. Dit kan per persoon 1 keer per jaar. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. De aanvragen worden beheerd en uitgevoerd door het UWV.

GRATIS ONTWIKKELADVIES

Vanaf 1 maart a.s. komt er ook een gratis ontwikkeladvies voor loopbaancoaching. Groot verschil met de eerdere ontwikkeltrajecten die voor iedereen beschikbaar waren, is dat de gratis loopbaancoaching dit keer ALLEEN voor MBO2 niveau is en lager (mensen met een afgeronde HAVO of VWO opleiding komen NIET in aanmerking).

Op 1 februari zal in de Staatscourant het gratis ontwikkeladvies nader toegelicht worden.

Neem de regie over je eigen loopbaan, wees pro-actief

Laat deze geweldige kans op subsidie zoals vermeld hierboven via het STAP-Budget niet aan je voorbij gaan en ga er snel achteraan!

Heb je op dit moment vragen over bovenstaand, neem gerust contact op: marjolijn@succesvolnaareennieuwebaan.nl of 06-30813289. Of neem contact op met de HAN zodra de opleiding gepubliceerd is!