Het Coronavirus houdt de hele wereld in zijn greep. Net nu je op zoek was naar een nieuwe passende baan. Hoe moet je nu verder? Hoe kun je je tijd nuttig besteden? Zijn er nog vacatures? Wordt er nog geworven?

Ik heb recent een oproep geplaatst op LinkedIn om juist van recruiters en HR managers terugkoppelingen te krijgen over de vacaturestroom op dit moment. Wat zijn hun bevindingen ten aanzien van sollicitatieprocedures? Daarop zijn enkele reacties gekomen. Met speciale dank aan Anneke van Laar Dijkstra voor al haar input.

De antwoorden wijzen erop dat het per sector enorm lijkt te verschillen. Er staan zeker nog vacatures open, al zijn bedrijven voorzichtiger met de invulling daarvan. Bij diverse organisaties is er een aannamestop van kracht door Corona en/of verlopen sollicitatieprocedures nu langzamer. Maar…..ook worden in branches nog mensen aangenomen. Accountancy, foodretail en -productie, zorg, overheid, techniek, ict, bouwmarkten, farmacie, webshops, bezorgdiensten en tuincentra zijn een aantal branches waarvan wordt aangegeven dat er nog vacatures zijn die ingevuld worden. Vacatures bij Rijkswaterstaat, politie…

Het artikel in het AD van 29 maart meldt dat veel bedrijven digitaal doorzoeken naar personeel. SollicitatieLAB deed onlangs onderzoek naar hoe Nederlandse bedrijven en organisaties in de Coronacrisis omgaan met sollicitatieprocedures. In totaal vulden 40 werkgevers de vragenlijst in. Ruim de helft van de respondenten, 57 procent, geeft aan de wervingsactiviteiten gewoon voort te zetten. De rest van de bedrijven neemt momenteel geen mensen aan of zet de werving gedeeltelijk stop.

Het vacaturezoekprogramma waar ik als loopbaancoach (en cliënten) gebruik van maak en dat alle online vacatures in één programma weet te achterhalen, geeft een kleine 18.000 NIEUWE vacatures weer sinds 3 dagen.

Door de Coronacrisis ontstáán ook weer totaal nieuwe vacatures. Misschien tijdelijk misschien voor langere tijd.

Het is een roerige tijd maar aan elke roerige tijd komt straks ook een eind.

Benut je TIJD goed

Stop niet met nadenken over je werkende toekomst als je op dit moment thuis zit en tijd over hebt. Schuif het niet op de lange baan. Als je het op z’n beloop laat ben je straks te laat. Beter nu voorwerk doen en inzicht krijgen in jezelf, je wensen en talenten. Krijg duidelijk waar jouw kansen nu of in de (nabije) toekomst liggen en bouw aan je netwerk. Blijf actief!

Ik heb er zo vaak over geblogd: het merendeel van de cliënten die ik ondersteun geeft aan dat ze in tijden van GEEN Corona ‘te weinig tijd heeft’ om stappen te zetten. Dat ze niet goed weten waar ze moeten beginnen. Nu is er tijd – wacht niet af.

Samen bereik je meer

Werken aan je ontwikkeling vraagt behoorlijk wat commitment en inzet. Natuurlijk kun je alles alleen doen maar over het algemeen bereik je samen veel meer.

De wereld zal door het Coronavirus absoluut veranderen en afhankelijk van de duur van deze periode, ook impact hebben op de economie. Toch ben ik ervan overtuigd dat de wijze van zoeken naar een passende baan nu meer dan ooit vraagt om een proactieve, creatieve, ‘omdenkende’ aanpak. Afwachten en niets doen helpt ons meestal niet.

Ik bied je graag een praktisch stappenplan dat verder gaat dan ‘wachten op een uitzendbureau of een recruiter die mij benadert’. Dat doe ik trouwens al langere tijd ook via online coaching online: middels mijn online e-learning, één op één coaching online middels Zoom en online trainingen.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Stuur een bericht naar marjolijn@succesvolnaareennieuwebaan.nl en ik stuur je graag meer informatie of neem vrijblijvend contact met je op. Ik denk graag met je mee.

Voor een mogelijk aanbod verwijs ik je graag naar => deze pagina 
Andere varianten zijn uiteraard ook mogelijk!

Kom in actie – bereid je voor, ook nu 🙂