Het zoeken naar een nieuwe baan is vaak niet de makkelijkste bezigheid. Het kan zijn dat je aan het solliciteren bent omdat je door reorganisaties bij je huidige werkgever daartoe gedwongen wordt. Maar soms ben je, om wat voor reden ook, toe aan een carrièreswitch en merk je dat je graag elders een baan zou willen vinden die beter bij je past.

Het zoekproces naar een nieuwe baan kan echter een eenzaam en onzeker proces zijn. Zal ik nu op zoek naar een nieuwe baan in loondienst? Of wil ik misschien voor mezelf beginnen? Of is een combinatie van die twee voor mij de juiste weg? En hoe doe ik dat dan? Wat vraagt dat van mij? Waar begin ik?

Ik heb gemerkt dat het heel fijn is als je deel kunt uitmaken van een ‘community’. De afgelopen jaren heb ik diverse trainingen en opleidingen gevolgd en heb tevens deelgenomen aan verschillende besloten gemeenschappen op Facebook. Groepen gelijkgestemden die tegen dezelfde dingen aanlopen en een zelfde soort vragen hebben. Een community waar informatie gedeeld wordt, waar ervaringen uitgewisseld worden, waar elkaar tips worden aangereikt. Kortom een groep van mensen waar iedereen op zijn eigen manier met vragen zit, waar niets gek is om te vragen en waarbij je elkaar verder helpt.

Samen bereik je meer

Omdat ik zelf de kracht heb ervaren (en nog steeds ervaar) van een dergelijke groep, wil ik anderen óók graag die mogelijkheid bieden. En wil ik heel graag zelf een dergelijke ‘community’ opstarten. Uiteraard heeft zo’n community alleen waarde als mensen zich ook daadwerkelijk aanmelden en actief willen meedoen. Zowel voor mij als voor jullie zal het een zoekproces zijn om daar een goede modus in te vinden. Uit de enquête die ik recent aan jullie heb voorgelegd is duidelijk dat heel veel mensen worstelen met dezelfde vragen waarbij de volgende struikelblokken de belangrijkste zijn:

  • Hoe kom ik erachter wat voor functie ik wil?
  • Wat zijn mijn kwaliteiten?
  • Hoe overwin ik mijn angst om stappen te zetten?

Kom in actie

Om daadwerkelijk IN ACTIE te komen en om met o.a. bovenstaande vragen aan de slag te gaan, nodig ik je uit om deel te nemen aan de besloten én geheime Facebookgroep. ‘Geheim’ om tegemoet te komen aan verzoeken om de mogelijkheid te hebben om buiten medeweten van je eventuele werkgever (en dus zo min mogelijk openbaar zichtbaar) je verder te kunnen oriënteren op een baan die beter bij je past.

Om een uitnodiging te krijgen voor deze Facebookgroep (die ik samen met Hetty Hartman ga beheren) wil ik je vragen een persoonlijk bericht te sturen naar de Facebook pagina van mijn bedrijf waarin je aangeeft dat je graag toegevoegd wilt worden aan de geheime Facebookgroep (met je mailadres). Daarop kan ik je een uitnodiging sturen voor genoemde groep.

Vanaf 24 januari a.s. staat je eerste opdracht klaar en kun je samen met anderen aan de slag om antwoorden te vinden op deze belangrijke vragen. Neem dus snel actie en stuur een berichtje naar mijn Facebook pagina (incl. je mailadres) dan zorg ik dat je spoedig toegang krijgt! Maak gebruik van elkaars kennis. Samen is echt vele malen leuker dan alleen!

Vind je dit waardevol voor anderen? Deel mijn blog dan met je vrienden. Gebruik hiervoor onderstaande knoppen: