Herken je dat? Je droomt over een nieuwe baan maar hebt eigenlijk nog niet goed voor ogen hoe die baan er uit zou moeten zien. Maar je wilt wel graag dat er snel verandering komt in je situatie.

Dus:

  • je kijkt naar verschillende vacatures
  • je solliciteert regelmatig want dat geeft je het gevoel op de goede weg te zitten
  • je reageert op diverse soorten vacatures met het idee dat als je je breed opstelt, je dan zeker iets zult vinden
  • je zegt tegen je naaste omgeving dat je ‘een uitdagende nieuwe baan’ zoekt

Alleen… levert bovenstaand je nu echt wat op? Voordat je het weet, ben je zo een heleboel sollicitaties en afwijzingen verder. En dat is danig frustrerend!

Kan het anders?

Kaizen – een kleine comfortabele stap

Volgens de Japanse leer Kaizen zal je blijvende veranderingen eerder bereiken door kleine en overzichtelijke stappen te nemen. Stappen die comfortabel voor je zijn, die daardoor makkelijk lukken en die je het vertrouwen geven om verder te gaan.

Wil je afvallen? Begin niet met een zwaar dieet maar start bijvoorbeeld met iedere dag één of twee hapjes van je bord weg te leggen. Heb je nooit gesport en zie je enorm op tegen de sportschool? Begin elke dag met 1 keer opdrukken. Minieme stappen wellicht maar zo klein dat ze makkelijk te nemen en uit te breiden zijn. En die je weer het vertrouwen geven om dóór te gaan. En daar gaat het bij de theorie van Kaizen over.

Het is zo menselijk om grote stappen te willen zetten en de kleine stappen over te slaan. We hebben tenslotte een wens en willen die het liefst zo snel mogelijk in vervulling laten gaan. Maar als je grote sprongen wilt maken, zal je ook weerstand ervaren. Beter is het als we het wat meer tijd geven en bewust nadenken over de te zetten stappen. Dan wordt alles veel overzichtelijker en blijkt dat we veel meer kunnen bereiken!

Bij het zoeken naar een nieuwe baan beginnen veel mensen bij de laatste stap: solliciteren. Maar hoe vind je de juiste baan als je zelf nog niet goed weet waar je naar op zoek bent?

Gun jezelf de tijd

Meteen op het einddoel afgaan, lijkt de snelste weg. Maar stilstaan bij de onderdelen ‘wie ben ik, wat kan ik, waar word ik blij van, welke stappen ga ik zetten en hoe..’, zorgen uiteindelijk voor meer focus. En wordt netwerken en bedrijven benaderen veel makkelijker. Met meer resultaat!

Hoe zit dat bij jou? Weet je hoe de weg naar een nieuwe baan er in kleine stappen uitziet? Of zet je jezelf met grote stappen onder druk?

E-learning – bespaar jezelf tijd en kosten

 

In het wilde weg solliciteren is niet verstandig. Maar wat dan wel?

Zet eerst stap voor stap zaken op een rij en ga op onderzoek uit naar wat je echt wilt. De door mij ontwikkelde e-learning (al door 100-en mensen succesvol gebruikt) helpt je daarbij en biedt een praktisch traject dat bij jouw werkzame leven past. Opdrachten, oefeningen en videomodules geven je stap voor stap richting wanneer het jou uitkomt.

Wil je meer informatie over wat deze e-learning allemaal omvat en voor je kan betekenen? Zet een reactie hieronder of stuur me een persoonlijk bericht. Ik stuur het je graag toe 🙂