“Ik ben 48 jaar en wil graag een nieuwe richting op qua werk. Maar waar heen, wat heb ik te bieden? Ik verveel me bij voorbaat dood bij de banen die ik krijg aangeboden door werving- en selectiebureaus. Ik zoek een loopbaancoach die me gewoon snel kan vertellen wat ik kan doen met mijn opleidingen, werkervaring en wensen…”.

Bovenstaand is een gecomprimeerde versie van iemand met wie ik recentelijk in contact was en wiens verwachtingen ten aanzien van loopbaancoaching anders lagen dan wat ik kon bieden.

Ik weet niet wat ik wil

Als loopbaancoach is het soms moeilijk uit te leggen dat zoeken naar een nieuwe baan om meer gaat dan brieven schrijven op zichtbare vacatures of reactief wachten op wat werving- & selectiebureaus je mogelijk gaan aanbieden. Soms kan je geluk hebben en vind je op die manier de baan waar je altijd al van droomde. Maar als je banen aangeboden krijgt die je eigenlijk niet wilt, is het belangrijk om eerst te onderzoeken hoe je gewenste baan er uit zou moeten zien. En hoe je dat vervolgens zo duidelijk mogelijk naar buiten toe gaat communiceren. Hoe kan een ander anders voor je gaan zoeken?

Zoeken naar een nieuwe baan, wat komt daarbij kijken?

De meeste mensen die een nieuwe baan zoeken, starten bij ‘arbeidsmarktbenadering’. Ze maken hun CV en LinkedIn-profiel op orde, gaan vacatures lezen, sollicitatiebrieven schrijven en schrijven zich in bij werving- & selectiebureaus. Maar als dat niet tot het gewenste resultaat leidt, lopen ze vast of concluderen: ‘ze willen me niet, ik krijg alleen maar vervelende banen aangeboden, ik ben te oud enz.’. En sommigen verwachten dat een coach hen in één uur een oplossing kan bieden.

Succesvol naar een nieuwe baan

Reflectie, onderzoek

Zoeken naar een (nieuwe) baan die écht bij je past, vraagt om een proactieve aanpak. Want een nieuwe baan komt over het algemeen niet aanwaaien. Ook niet na een uurtje coaching.

Start met een diepgaand zelfonderzoek: waar ben ik goed in, waar word ik blij van, wat wil ik nou precies en wat heb ik nu echt financieel nodig. En als je niet goed weet hoe dat te doen: ik help je graag!

Regie over je eigen loopbaan nemen kost tijd. En vraagt om moed en durf. Want alleen buiten je comfortzone ligt groei. En dat is nu juist een gebied dat voor velen van ons niet zo erg lonkt 🙂

Samen kom je verder dan alleen

Hoe lang denk je al over een volgende stap in je loopbaan? Hoe lang lukt het maar niet om te bereiken wat je wilt? Hoe lang ga je nog alleen aanmodderen?

Geloof me, ik ben zelf ook iemand die het liefst alles alleen doet. Maar als je op een gegeven moment vast komt te zitten en misschien niet goed meer weet welke stappen te zetten, is het tijd om hulp in te schakelen.

Ik had er eerder nooit zo bij stil gestaan maar de afgelopen jaren is mij duidelijk geworden dat alle succesvolle mensen een coach hebben! Van politici, sporters, televisie presentatoren tot gewone stervelingen zoals jij en ik.

Waarom laten al die mensen zich coachen en wat brengt het hen? Het is eigenlijk vrij simpel want je laten coachen door iemand die dát al heeft bereikt wat jij wilt, is dé sleutel tot succes. Een coach geeft je namelijk gestructureerd inzicht in de te nemen stappen. Stappen die je nu – wellicht onbewust – overslaat.

Persoonlijke groei is moeilijk als niemand je een spiegel voorhoudt. En persoonlijke groei gaat helaas niet middels ‘een enkele tip’. Ook ík heb de afgelopen jaren ruimschoots geïnvesteerd in coaching: op persoonlijk vlak, op loopbaanvlak én businesscoaching. Zonder dat zou ik niet zijn waar ik nu ben. Zou ik niet dit loopbaanpad op zijn gegaan, zou ik geen eigen onderneming hebben. Zou ik niet het succes hebben dat nu meer en meer mijn kant op komt.

Hulp is onderweg

Waarom niet samen op weg? Waarom niet investeren in je eigen groei en toekomst?

Gratis ontwikkeladvies
Vanaf 1 december 2020 biedt de overheid aan iedereen (met werk of zonder werk, freelancer of ondernemer) een presentje ter waarde van 700 euro. Zolang de subsidiepot het toelaat, is er ruimte voor het voeren van 3 coachgesprekken (van in totaal 4 uur). Waarbij de focus ligt op ‘waar sta ik nu, waar loop ik tegenaan, wat is of zijn de volgende stappen die ik kan zetten, wat heb ik nodig’. Een mooi begin richting een nieuwe toekomst.

Maak er gebruik van! Het enige dat je hoeft te doen om ervoor in aanmerking te komen, is je officieel aan te melden bij een loopbaancoach die geregistreerd staat om de regeling uit te voeren => ik 🙂 De gesprekken kunnen online via Zoom worden gevoerd (scheelt je reistijd en -kosten) of in mijn coachruimte in Den Haag, Bezuidenhoutseweg 50.

Natuurlijk zijn 3 gesprekken een ‘verkenning’ en is het niet te vergelijken met een volledig loopbaantraject. Daarnaast is officiële registratie voor de subsidie (voor zover bekend) pas mogelijk vanaf 1 december. Natuurlijk kun je in de voorliggende periode gebruiken voor het doen van relevant voorwerk. Bijvoorbeeld middels zelfstudie en aanschaf van mijn e-learning waarin ALLE opdrachten, onderwerpen en oefeningen staan die in een volledig loopbaantraject aan bod komen.

Wil je meer informatie? Over de subsidieregeling en/of wat mijn e-learning je kan brengen?

Reageer hieronder of stuur me een persoonlijk bericht Marjolijn@succesvolnaareennieuwebaan.nl

Doen!!