Als je al langere tijd mijn blogs volgt, weet je dat ik in 2010, na langere tijd onvrede te hebben gevoeld over mijn toenmalige werk, uiteindelijk mijn vaste contract heb durven opgeven. Na diverse uitstapjes in verschillende werkrichtingen, hervond ik uiteindelijk de focus in mijn loopbaan en startte ik in 2016 mijn eigen bureau: ‘Succesvol naar een nieuwe baan’.

Als geen ander had ik namelijk ervaren wat ‘onvrede over je werk’ met je doet: zowel op mentaal, fysiek als op relationeel vlak. Want als je niet goed in je vel zit, sijpelt die onvrede op vele fronten door!

Intussen is het mijn missie geworden om zoveel mogelijk mensen te laten inzien dat plezier in je werk essentieel is! En dat als je dát werk doet/ zoekt dat het dichtst bij je hart ligt en waar je blij van wordt, je ook de meeste impact hebt. Of je nu 40, 50 of 60 jaar oud bent. In mijn coachpraktijk zie ik dagelijks dat oprecht enthousiasme en motivatie voor een specifieke functie of zoekrichting, juist díe deuren bij werkgevers opent die voor anderen gesloten blijven.

‘Blij zijn met je werk’ en daar de juiste keuzes voor maken, is en blijft een continue zoektocht. Oók voor mij. Zelf investeer ik regelmatig in coaching. Om structuur aan te brengen in mijn ondernemerschap, om gefocust te blijven en om ‘blij met mijn werk te blijven’. Ja, het kost vaak wat maar toch durf ik te investeren omdat het mij over het algemeen sneller brengt waar ik wil zijn en ik de waarde van die investering er dubbel en dwars uithaal.

Investeer jij in je eigen loopbaan?

Op dit moment biedt de overheid tot eind van dit jaar iedereen (met of zonder baan) de mogelijkheid om gratis 3 coachgesprekken te voeren van in totaal 4 uur bij een loopbaancoach ter waarde van €700,-. Hoewel die drie gesprekken je absoluut de nodige handvatten bieden, zullen die gesprekken voor velen nog niet voldoende zijn als je daadwerkelijk succesvol een nieuwe baan wilt vinden of als je nog niet goed weet welke kant je op wilt. Logisch, als je je realiseert dat zoeken naar een nieuwe baan over veel onderwerpen gaat:

Een gebruikelijk loopbaantraject beslaat gemiddeld 6 maanden met om de week een coachgesprek. Juist omdat het over zoveel onderwerpen gaat: “Hoe krijg ik mijn talenten en wensen in kaart? Hoe kan ik onderzoek doen en wat vraagt dat van mij? Welke kant wil ik op en waarom? Wat is mijn toegevoegde waarde en hoe kan ik me onderscheiden ten opzichte van andere sollicitanten? Hoe voel ik mij? Ben ik positief ten aanzien van mijn zoektocht of word ik belemmerd door negatieve gedachtes/ aannames? Als ik geen passende vacatures zie, hoe kan ik dan effectief solliciteren? Hoe leg ik ‘koud’ contact, hoe breid ik constructief mijn netwerk uit…. en uiteraard: hoe schrijf ik een goed CV, brief, LinkedIn-profiel en bereid ik me goed voor op een sollicitatiegesprek?”

Praktische gebruiksvriendelijke e-learning

Als je op dit moment 26-32 uur of meer werkt dan zal je merken dat ‘TIJD’ nogal eens ontbreekt om concrete stappen te zetten.

Toch kun je al veel voorwerk thuis doen: in het weekend of in de avonduren. Om je kostbare tijd te besparen maar toch gestructureerd stappen te blijven zetten, heb ik een volledige en complete e-learning gemaakt. Hierin wisselen leesstof, opdrachten, oefeningen, video’s en animaties elkaar af en leer je stapsgewijs welke aanpak voor jou de meeste effect heeft.

Intussen hebben enkele 100-en mensen de e-learning gebruikt en wordt de e-learning ingezet bij al mijn bedrijfstrajecten . Ook heeft o.a. de KLM op kleine schaal tot tevredenheid mijn e-learning gebruikt.

Veel gehoorde feedback van gebruikers: “Zeer praktische, complete e-learning. Eye opener. Zeer gebruiksvriendelijk. Aanrader!”

Puur alleen een e-learning gebruiken raad ik je niet aan. Iedereen wil op een gegeven moment sparren en zijn/haar vragen bespreken. Wél zie ik dat mensen die mijn e-learning gebruiken met veel minder coachgesprekken toekunnen en daardoor aanzienlijk de kosten voor hen verminderen!

Speciale aanbieding

Als je écht stappen wilt zetten is dit online programma onontbeerlijk! Ben je geïnteresseerd en/of wil je meer informatie? Stuur me een berichtje (marjolijn@succesvolnaareennieuwebaan.nl) of zet een reactie in onderstaand reactieveld. En ik stuur je spoedig meer informatie!

Doen!