In mijn werk kom ik veel mensen tegen die al járen het verlangen hebben om een nieuwe baan te vinden die beter bij hen past. Maar ondanks die wens, blijven ze doorploeteren en wentelen zich in excuus- en uitstelgedrag. Als ik vraag waar ze op dit moment tegenaan lopen, krijg ik over het algemeen de volgende antwoorden:

 

 • ik werk op dit moment 32 uur of meer, ik heb onvoldoende tijd om naar een nieuwe baan te zoeken die beter bij mij past
 • ik weet niet goed welke kant ik op wil, ik weet eigenlijk niet waar ik nu blij van word
 • ik weet niet waar te beginnen
 • de arbeidsmarkt is moeilijk voor 40-plussers
 • ik ben niet goed in het verkopen van mijzelf
 • ik heb al 100x gesolliciteerd maar het lukt me niet om de juiste baan te vinden
 • hoe moet het straks met mijn hypotheek
 • ik heb niet het geld om mij coaching te veroorloven
 • enz.

Veel mensen zijn bang om te verliezen wat ze hebben. Ook al realiseren ze zich dat wat ze hebben NIET is waar ze gelukkig van worden. Ja, ze nemen wel actie en gaan solliciteren. Maar als je niet goed weet wat je wilt, veel werkt, weinig tijd en energie hebt… dan is de kans groot dat die sollicitaties eerder tot frustraties zullen leiden dan tot een nieuwe baan die beter bij je past.

Investeer in jezelf

Toen ik in 2011 als zelfstandig ondernemer startte, had ik geen idee wat zelfstandig ondernemerschap eigenlijk betekende. Ik had behoefte aan ‘vrijheid en mijn eigen ding doen’. Ik begon eigenlijk gewoon en had geen idee of dat nou goed was of niet. In het begin van mijn ‘ondernemerschap’ gebeurde er weinig tot niets. Ik had weinig tot geen klanten noch omzet. Wat gedachtes bij me opriep als:

 • er zijn al te veel loopbaancoaches, wat moet ík daar nog aan toevoegen?
 • ik verkoop te weinig, ik kan het niet
 • ik ga het nooit redden als ondernemer

Die gedachtes hebben me een tijd lang verlamd. Totdat ik durfde toe te geven dat die repeterende gedachtes me niet veel goeds bezorgden. Uiteindelijk concludeerde ik dat ik eigenlijk geen idee had wat het vraagt om te ondernemen. Langzaam zag ik in dat ik beter kon investeren in ‘hoe zet ik de juiste stappen, hoe zet ik een business op, wat houdt zelfstandig ondernemen nu eigenlijk in’.

Ik ben gaan onderzoeken wie mij handvatten en tools kon aanreiken en heb intussen in diverse trainingen geïnvesteerd. Geloof me, dat waren geen honderden maar duizenden euro’s! Heb ik spijt van die investeringen? Nee totaal niet. Zonder die trainingen had ik niet kunnen zijn waar ik nu ben. Ik kreeg nieuwe inspiratie, nieuwe strategieën en ik omringde me met positieve input en realiseerde me gaandeweg dat ik gewoon onvoldoende op de hoogte was van wat ‘ondernemerschap’ nu eigenlijk inhoudt. Nieuwe mogelijkheden begonnen zich voor te doen.

Zo is het ook met het zoeken naar een nieuwe baan

Ik begeleid ruim 15 jaar mensen in het vinden van een nieuwe baan. En ik heb in die periode zelf óók aan de andere kant van de tafel gezeten. Ik weet beroepsmatig maar ook uit eigen ervaring wat het vraagt van je, als je er eigenlijk helemaal doorheen zit. De aanpak van almaar brieven schrijven op zichtbare vacatures is veelal niet de ultieme aanpak. Dus als dat je huidige manier is en het levert te weinig op: stop ermee! Ga je eerst verdiepen in de stappen die je eigenlijk overslaat! Krijg zicht op wat ‘solliciteren’ eigenlijk inhoudt. Focus je op je eigen wensen en verlangens en krijg daar duidelijkheid in. Want als je beter weet wat je wilt, vóel je je positiever en energieker en komt de baan die beter bij je past veel eerder naar je toe!

Onderzoek ándere wegen van solliciteren! Als je stap voor stap de juiste stappen gaat zetten, krijg je meer zicht op je eigen wensen en zal je ook langzaam inzicht krijgen in wáár je de baan die bij jou het beste past, zal kunnen vinden.

Als je op dit moment op een punt zit dat je denkt ‘Welke acties moet ik nemen? Wat moet ik nu gaan doen?’, wat ga je dan doen om dat te ontdekken?

Welke stappen ga je NU zetten om verandering in je situatie aan te brengen?

Ja NU en niet later! Wil je knopen doorhakken, stappen zetten en sta je open voor verandering? Neem dan contact met mij op. Als we samen aan de slag gaan dan laat ik je zien wat de meest belangrijke stappen zijn om op weg te gaan richting een nieuwe baan. Stop tijd in de dingen die werken. Focus op hoofdzaken. Ik help je daar graag bij. Simpele stappen, praktisch, maar ondanks dat het allemaal zo logisch lijkt, de meesten zetten die stappen niet.

En geef het ‘tijd’. Niets verandert zomaar van vandaag op morgen.

Maak het mogelijk!

Geloof me: voor alles is een creatieve oplossing. Maar dan moet je er wel voor willen gaan. Dan moet je moed tonen en uit je comfortzone komen. Dan moet je ook wíllen leren én daadwerkelijk de adviezen implementeren. Pas dán gaan er zaken veranderen!

Alles is mogelijk:
– van persoonlijke gesprekken face to face, tot skype- of telefonische gesprekken
– geheel zelfstandig aan de slag middels mijn praktische online programma die je stap voor stap meeneemt in alle te zetten stappen
– of een combinatie van dit alles wat uiteraard het beste resultaat geeft omdat je kunt sparren en je makkelijker ‘on track’ blijft
– of neem deel in de vooralsnog gratis besloten (geheime) facebookgroep

– bel 06-30813289 of mail (marjolijn@succesvolnaareennieuwebaan.nl) dan bespreken we je situatie en zoeken we naar de voor jou beste oplossing

Doen!