Je hebt op dit moment een baan en je vraagt je af of je nog wel op de juiste plek zit. Je wilt eigenlijk heel graag een nieuwe baan vinden die beter bij je past. Maar tot nu toe is je dat nog niet gelukt. De kans is groot dat de volgende drie struikelblokken/ problemen je parten kunnen spelen:

  • Je weet niet goed welke kant je wél op zou willen
  • Je weet niet goed waar te beginnen
  • Je durft niet goed, je voelt angst (angst voor de arbeidsmarkt, angst dat je ‘te oud’ zou zijn, angst dat je niet een andere baan vindt die beter bij je past)

Toen ik eind 2010 in eenzelfde positie terecht kwam en ik heel graag een andere baan wilde, liep ik tegen diezelfde dingen aan:

  • Ik wist niet welke kant ik op wilde …maar ik wist wel dat ik weg wilde…
  • ….ik startte gewoon met het versturen van sollicitaties. Alleen, omdat ik niet goed wist wat ik wilde, waren mijn sollicitaties ‘vaag’, en kreeg ik – als ik een keer op gesprek mocht komen – terug dat ik eigenlijk niet enthousiast genoeg was en onvoldoende kon verwoorden wat voor baan ik nu eigenlijk wél wilde en waarom.
  • Dus ik werd veelvuldig afgewezen en dat leidde uiteindelijk tot toenemende frustraties én ik verloor langzaam mijn zelfvertrouwen.

Pas toen ik zelf een gestructureerd en praktisch stappenplan ging volgen en in kaart ging brengen hoe nu eigenlijk mijn gewenste baan er uit zou moeten zien, tóen pas kwam er verandering. Pas toen ik uiteindelijk een duidelijk doel kon formuleren, volgden al snel een plan en strategie en hoefde ik ‘alleen maar’ de opeenvolgende stappen te zetten.

Herken je dat?

Ga eens bij jezelf na of je je in bovenstaand herkent? Wat heb je op dit moment nodig om de juiste stappen te zetten? Zou een gestructureerd stappenplan op dit moment je sneller naar je doel kunnen brengen?

Ik lees graag je reactie in onderstaand reactieveld!!