Ik luister vaak naar Jay Shetty. Een internationaal vlogger, spreker en storyteller. Hij praat over de dingen die er echt toe doen en weet mij elke keer met zijn verhalen te raken. Zijn belangrijkste boodschap in al zijn video’s is ‘doe je eigen ding en volg je eigen hart’.

Hoe makkelijk die zin ook klinkt, hoe moeilijk dat in realiteit is. Want kijk nu eens naar je eigen leven: doe je dan écht wat je het liefste doet en dat bij je past?

Als ik naar mijzelf kijk is het nog op een aantal fronten aanmodderen. Ja, in werk heb ik het de afgelopen jaren voor een belangrijk deel gevonden. Ik ben happy in wat ik doe, ik word uitgedaagd, Ik kan me ontwikkelen, ik kan van toegevoegde waarde zijn voor anderen. Maar op andere gebieden (bijvoorbeeld relaties ?) worstel ik er nog regelmatig mee.

Als je ooit bent afgewezen

Eigenlijk zouden we dankbaar moeten zijn dat sommige dingen niet lopen zoals we ooit hadden gewild. Als we worden afgewezen of we falen of iets gaat niet op de manier zoals we willen – dan voelt het op dat moment alsof we veel verder van ons doel en onze dromen afraken. Maar soms is het in díe momenten dat we juist de kans krijgen om te reflecteren, nieuwe energie op te doen en te her focussen.

Het is in die momenten dat het voelt alsof onze wereld instort maar eigenlijk is het een nieuw begin van ons potentieel en van waar we toe in staat zijn. Als een deur niet open gaat dan is het over het algemeen niet jóuw deur. Vaak proberen we ladders te beklimmen die helemaal niet bij ons passen.

Is jouw droom echt jouw droom? Ben je je aan het richten op dat wat je echt wilt of maak je onderdeel uit van iemands anders droom?

Ook míjn coach (ja ook ik wil persoonlijk blijven groeien en heb een coach) zegt altijd ‘in onze grootste pijn vinden we onze grootste kracht’. Op het moment zelf vind ik het een verschrikkelijke zin. Juist omdat je zo midden in die pijn zit. Maar terugkijkend is het over het algemeen een conclusie die waar is. Zoals mijn eigen avontuur ooit naar Namibië dat uit pure nood en verdriet was geboren maar wat mijn mooiste jaar ooit werd.

Succes is niet gebouwd op succes

Succes is niet gebouwd op succes maar is gebouwd op mislukkingen, op frustratie en is gebouwd op angsten die je elke keer weer moet overwinnen. Soms moet je heel hard vallen om echt te weten waar je staat en wat bij je past.

Elke keer als we denken dat we door iets moois worden afgewezen, moeten we onthouden dat we in de richting geduwd worden van iets beters!

Als je heel eerlijk bent en kijkt naar je huidige werksituatie hoe zit dat dan bij jou? Ben je je aan het richten op dat wat je echt het liefste wilt of maak je eigenlijk onderdeel uit van iemands anders dromen en probeer je een ladder te beklimmen die niet bij je past? En zou je eigenlijk moeten concluderen dat angst voor de toekomst op dit moment je toekomst bepaalt?

Houd vast aan je eigen wensen

Stop met denken vanuit alle belemmeringen en begin met denken in kansen. Houd vast aan je eigen wensen en ga uit van je eigen talenten. Op het moment dat je dat doet, laat je niet meer de buitenwereld bepalen hoe jij je voelt. Het bereiken van succes ligt veelal buiten je comfortzone. Iedere verandering brengt dat met zich mee. Dat dat ook onzekerheid geeft, hoort daarbij. Stel je open, bewandel nieuwe wegen en doe dingen die je misschien nog nooit eerder hebt gedaan. Het brengt je zo veel sneller in de goede richting.

Je kunt zélf vervolgstappen zetten om een nieuwe baan te vinden. Maar je kunt er ook voor kiezen om het proces aanzienlijk te versnellen.

Ga naar de volgende pagina en vraag de gratis informatieve video aan. Deze video laat zien:
– welke fouten de meeste mensen, die een nieuwe baan zoeken, maken
– wat succesvolle mensen onderscheidt van ‘de ploeteraars’
– een simpel, praktisch stappenplan dat je succesvol kan brengen naar een baan die beter bij je past

Aan het eind van de video wordt je de optie geboden om geheel vrijblijvend direct een gratis adviesgesprek te plannen in de agenda. Doen!

En uiteraard zou ik het super leuk vinden als je via onderstaand reactieveld reageert!