FAQ

Wat is jouw werkwijze?

Als je ondersteuning wenst in je zoektocht naar een nieuwe baan, help ik je graag. Met mijn praktische creatieve aanpak is er sneller resultaat! Ik adviseer en coach, ben betrokken en optimistisch realistisch. Met behulp van gesprekken en oefeningen ondersteun ik je in het duidelijk krijgen van je eigen persoons- en zoekprofiel (wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik) en begeleid ik je hoe de kansen die er in de arbeidsmarkt zijn te benutten (hoe vind en krijg ik het). Ook ga ik confrontatie en spiegeling niet uit de weg. Want zónder dat gaat er namelijk niets veranderen (wat heb ik nodig/ hoe kan ik me verder ontwikkelen om te bereiken wat ik wil).
Ik bied individuele begeleiding maar ook groepstrainingen.

Wat maakt dat jouw aanpak werkt?

De huidige arbeidsmarkt, met een verschoven vraag en aanbod, vraagt om andere sollicitatiestrategieën en een ander plan van aanpak dan jaren geleden. De focus van solliciteren ligt niet meer op alleen maar het versturen van sollicitatiebrieven en reageren op de zogenaamde zichtbare vacatures. In de huidige tijd ligt de nadruk veel meer op het voeren van netwerkgesprekken om kansen en mogelijkheden te achterhalen. Dat vraagt van je dat je uit je comfortzone komt. Dat je gesprekken durft aan te gaan met organisaties waar je graag zou willen werken. Oók als je daar op dit moment nog geen vacatures ziet staan.

Als oud fondsenwerver voor 3 verschillende NGO’s heb ik ruime ervaring met ‘koude acquisitie’ en het vinden en openen van deuren. Ik leer je creatief naar de arbeidsmarkt te kijken, proactief te netwerken en contact te leggen met potentiële werkgevers. Ook als er geen zichtbare vacatures zijn.

Door het voeren van oriënterende gesprekken lukt het je ook om de gewenste baan steeds beter te omschrijven.

Ik zou graag ondersteuning willen in het vinden van een nieuwe baan. Wat voor begeleiding is mogelijk?

Al mijn begeleiding is maatwerk. Alles is bespreekbaar. Ik kan je ondersteuning bieden middels persoonlijke afspraken, telefonische consulten, Skype, e-mail enz. Neem contact met mij op zodat we één en ander kunnen bespreken.

Werk je vertrouwelijk?

Werken in vertrouwelijkheid is voor mij een vanzelfsprekendheid. Dat hoort bij mijn vak. Dat geldt ook voor de trainingen die ik geef voor kleine groepen, zowel voor mijzelf als voor de deelnemers

Ben je aangesloten bij een beroepsvereniging?

Ja ik ben aangesloten bij de NOLOC, de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals.

Mijn vraag zit hier niet bij, wat moet ik doen?
Je kunt altijd contact met mij opnemen.

Succesvol naar een nieuwe baan

ontdek belangrijke eerste stappen