Besluit dat je het anders wil!

Wanneer was de laatste keer dat je iets voor het eerst deed? Kom uit je comfortzone.
Neem nu de regie over je eigen loopbaan.

Download mijn gratis introductievideo. Hulp is onderweg

In een paar minuten kom je erachter hoe je praktisch aan de slag kunt gaan op weg naar die leuke en passende baan. Nieuwsgierig?
Ik stuur het je graag toe.

Werken met je hart. Je talenten optimaal benutten. Klinkt dat als een sprookje? Samen maken we het werkelijkheid.

Denk jij wel eens na over een volgende stap in je carrière?
Vraag je je weleens af of je nog op de juiste plek zit?
Wil je graag je talenten inzetten in een baan die beter bij je past?
Ben je gemotiveerd om nieuwe stappen te zetten?
Maar weet je niet waar te beginnen?

Of zijn er veranderingen gaande bij je werkgever waardoor je gedwongen wordt een nieuwe baan te zoeken?

Gezocht! Ben jij die talentvolle, enthousiaste professional die een baan uit duizenden zoekt?

Gek eigenlijk. Veel mensen weten niet dat het schrijven van een sollicitatiebrief pas de laatste stap is, niet de eerste. Succesvol een baan vinden die echt bij je past, daar gaat een heel traject aan vooraf. Je zoekt niet alleen leuk werk, je zet je graag in voor een bedrijf dat oog heeft voor jouw kwaliteiten, wensen en talenten. Een werkgever die je waardeert.

Maar hoe vind je die? Zullen we het voor het gemak eens omdraaien? We speuren geen vacaturesites af naar die ‘net niet vacature’. We maken juist werkgevers zo enthousiast dat ze inzien wat jouw meerwaarde is voor hun organisatie. Zo vind je die leuke, uitdagende baan die naadloos aansluit bij jouw talenten én tref je tegelijkertijd die fijne, plezierige werkkring.

Heb je de video al bekeken? Besluit dat je het anders wil en neem nu de volgende stap. De meeste mensen die bij mij loopbaanbegeleiding volgen, hebben een HBO werk- en denkniveau of hoger.

Over Marjolijn

“Rigoureuze wendingen scheppen ruimte voor nieuwe mogelijkheden”

Werken in een passende baan geeft je naast veel levensgeluk ook een dosis energie. Zelf weet ik dat maar al te goed. Ook ik heb keuzes gemaakt waar ik lang over twijfelde maar waarbij ik uiteindelijk toch mijn vaste baan vaarwel zei. Doodeng, maar een klein stemmetje verzekerde mij dat het goed zou komen. En goed kwam het. Sterker nog, het werd zelfs stukken beter.

Zo’n beslissing schept ruimte voor nieuwe mogelijkheden. Het is een regelrechte overwinning om na een periode van onvrede en getob weer met plezier naar je werk te gaan.

Doe je er wel goed aan, ook als je wat ouder bent, om het roer om te gooien? Jazeker! Je koers hoeft natuurlijk niet 180 graden te wijzigen.

Soms zijn er een paar kleine drempels die je blokkeren die we in dit stappenplan samen herontdekken en vereffenen.

Iets meer durf en vertrouwen of net dat stukje zelfbewustheid om te bellen met een bedrijf dat geen vacature heeft maar waar je wel heel graag aan de slag zou willen. Een eerlijke focus op wat je kan en wat je leuk vindt, brengt je bij een passende baan.

Als oud jobhunter en fondsenwerver heb ik ruime ervaring met ‘koude acquisitie’ en het vinden en openen van carrièredeuren. Ik leer het je heel graag. Ga ook jij binnenkort weer met plezier aan de slag in een baan die bij je past?

Een werkplek die echt bij je past, dat wil toch iedereen!

Ervaringsverhalen ‘Succesvol naar een nieuwe baan’

“Via Marjolijn krijg je inzicht in je talenten, wensen en wordt duidelijk waar je écht blij van wordt. Tijdens onze coachingsgesprekken leerde ik mijn uiteindelijke zoekrichting bepalen en ontdekte ik hoe effectief en gestructureerd stappen te zetten richting die passende baan. Ik heb ervaren dat als je goed weet wat je te bieden hebt en waar je naar toe wilt, netwerken (en uiteindelijk solliciteren) ineens leuk wordt! Dat vraagt wel wat van je: zelfreflectie en open staan voor adviezen die soms buiten je comfortzone liggen. En doorzettingsvermogen. Ook als het even niet mee zit. En bovenal accepteren dat het hele proces stapje voor stapje gaat. Ik heb Marjolijn ervaren als een kei in haar werk die dit hele traject met de nodige kennis en ervaring begeleidt. Een loopbaancoach pur sang.”

Marieke de Jong

50 jaar

Nieuwsgierig hoe ik je verder kan helpen?
Neem de regie over je eigen loopbaan!

 

1-op-1 coaching

Skype/telefonische coaching

Combinatie coaching

Meer van Marjolijn

5 tips voor als je niet weet wat je wilt

5 tips voor als je niet weet wat je wilt

Je werkt misschien al een aantal jaren binnen dezelfde organisatie. Ooit had je het prima naar je zin. Maar op dit moment merk je dat je uit je werk weinig voldoening meer haalt. Het voelt alsof je stilstaat en je onvoldoende je talenten kunt inzetten. Je werkt veel...

Aanmodderen?

Aanmodderen?

Ik was nooit zo van de coaches. Want een coach 'huur' je pas in als je een probleem hebt, toch? En ik had helemaal nooit een probleem. Ik kon het prima allemaal zelf. Althans, dat heb ik lange tijd gedacht. Totdat ik continu tegen dezelfde dingen aanliep en ik lag te...

Ik heb (g)een keus!

Ik heb (g)een keus!

Moe zat ze tegenover mij: "De laatste maanden kan ik me slecht concentreren, kan ik niet goed tegen de vele prikkels van buitenaf. En door alles wat er gebeurd is, kijk ik vol angst naar de toekomst. Enige tijd geleden ben ik ziek uitgevallen (ik denk een burnout) en...

Als je niet goed weet welke baan bij je past, waar begin je dan?

Interview Marjolijn

In kleine stappen naar een nieuwe baan