Netwerken naar een nieuwe baan

Veel mensen hebben aan netwerken een broertje dood: “ik weet niet precies welke kant ik op wil, ik kan/ wil mezelf niet verkopen, ik leer dat nooit. Netwerken werkt niet voor mij, ik durf het niet, ik weet niet hoe”.

Maar als je zoektocht naar een nieuwe baan op de traditionele manier (vacatures lezen en daarop solliciteren) niet tot het voor jou gewenste resultaat leidt, wat doe je dan? Ga je door op de oude weg, met alle frustraties van dien? Of durf je erop te vertrouwen dat ook jij je aanpak/ strategie kunt wijzigen …!

Ik help je graag verder

Als geen ander begrijp ik de angst voor netwerken. Maar ook ik heb mijn angsten kunnen overwinnen en heb geleerd hoe ik effectief kan netwerken.

Intussen durf ik te zeggen dat ik weet hoe netwerken tot een succes kan leiden. Ik heb 4 jaar succesvol als fondsenwerver gewerkt voor goede doelen en heb in het verleden vele ‘jobhunt opdrachten’ uitgevoerd voor diverse organisaties. Met deze ervaring, én 20 jaar ervaring als loopbaancoach, ben ik ervan overtuigd dat ik je de basisprincipes van ‘netwerken naar een nieuwe baan’ kan leren.

Je gaat ervaren dat ook jij effectief netwerken kunt leren. En dat netwerken niet gaat over jezelf verkopen maar over héél andere dingen 😉

 

Online training

Wat levert het je op

 • een positievere mindset
 • je komt daadwerkelijk in actie
 • je krijgt meer focus in je zoektocht
 • je leert creatiever te netwerken en een waardevol (online) netwerk op te bouwen, uit te breiden
 • je stelt een concreet actieplan voor jezelf op
 • je vindt daardoor sneller die (nieuwe) passende baan

Wat leer je

 • je krijgt diverse handvatten aangereikt hoe je contact kunt leggen met voor jou onbekende personen/ organisaties
 • je leert hoe je inspiratie krijgt om te netwerken
 • je leert jezelf te introduceren en wat te zeggen
 • je leert hoe netwerken ook leuk kan zijn

Voor wie is deze training

 • voor jou als je een goede opleiding hebt gevolgd, goede baan hebt maar toch niet happy bent en op zoek bent naar een (nieuwe) passende baan of loopbaanswitch
 • voor jou als je enthousiast en gemotiveerd bent en open staat voor nieuwe adviezen
 • als je goed kunt verwoorden waar je kwaliteiten liggen en waar je goed in bent
  (anders adviseer ik je allereerst met de eerste twee modules van mijn online programma te starten die gaan over ‘wie ben ik, wat kan ik’!)
 • als je er klaar voor bent om écht te gaan DOEN!

Onderwerpen 

 • zoeken naar een nieuwe baan, wat komt daarbij kijken
 • het ontstaan van vacatures en het belang van netwerken
 • hoe creatief ingangen te vinden bij organisaties waar je graag zou willen werken of waar je meer van zou willen weten
 • hoe LinkedIn pro-actief te gebruiken in plaats van wachten tot je gevonden wordt
 • hoe oude vacatures ingangen bieden voor de toekomst
 • hoe contact te leggen

2 dagdelen via Zoom

Leer de basisprincipes van netwerken

De 2 online bijeenkomsten (zaterdagochtend) vinden plaats via Zoom en worden ook opgenomen. Mocht je onverwacht bij één bijeenkomst niet aanwezig zijn, dan kun je de opname bekijken. Uiteraard wordt hier vertrouwelijk mee omgegaan en zijn de opnames alleen zichtbaar voor de deelnemers.

Data en tijden

zaterdag 8 januari 2022
en zaterdag 22 januari
van 10.00 – 13.00 uur

Besloten LinkedIn groep

Ik maak een besloten LinkedIn groep bij deze training. De groep is alleen bedoeld om met elkaar te kunnen netwerken, om elkaar vragen te stellen of om suggesties en tips door te geven.

De groep is zo ‘actief als haar deelnemers’; doe mee en maak gebruik van elkaars expertise. Alleen dán kom je verder.

Wat zeggen anderen over mij

Carina: “Dankzij Marjolijn vond ik de moed en motivatie om een volledig andere richting in te slaan en door te blijven zetten. Ook als iets niet meteen de eerste keer slaagt. Hierdoor heb ik niet alleen een hele fijne werkplek gevonden, maar ook mijn zelfvertrouwen. En heb ik geleerd om buiten mijn vertrouwde kaders te denken. Dankjewel voor al je tijd, energie en positiviteit!”
 
Jennifer (42 jaar): “Jouw begeleiding heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in mijzelf en wat ik echt belangrijk vind in een baan. De oefeningen die je hierbij aanreikt hebben hier zeker bij geholpen. Wat ik erg prettig vond is dat je mijn blik verruimd hebt waardoor ik me niet blind staar op het ‘vertrouwde’, maar ook verder kijk. Zoals bij mij het onderwijs. Ik vond het heel leuk dat ik daar ook een kijkje heb kunnen nemen, dankzij jouw initiatief om gewoon ‘koud’ contact met ze te leggen.”

Extra bonus

Eén maand toegang tot het vacaturezoekprogramma van Jobport.
Een verzamelprogramma waarin alle online zichtbare vacatures terug te vinden zijn. Tot aan een jaar terug. Zeer handige tool om ingangen te vinden voor het netwerken.

Op eigen kosten eventueel, na afloop van deze maand, te verlengen.

Prijs netwerktraining € 249,- incl. btw

Er is beperkt plek!

Mocht je nog vragen hebben of dit iets voor je kan zijn, bel gerust 06-30813289.
Of meld je direct hieronder aan:

 

Succesvol naar een nieuwe baan

ontdek belangrijke eerste stappen