Heel veel mensen die een nieuwe baan zoeken, hebben moeite met het omschrijven van wat ze nou eigenlijk precies willen qua baan. De één weet al op jonge leeftijd welke kant hij/zij op wil. De ander heeft moeite om dat te omschrijven en om ‘een passie’ te vinden. Ik vind het zelf nogal een beladen woord. Want wat is nou eigenlijk ‘passie’? En wat is er mis aan het niet hebben van een duidelijke passie?

Een tijd geleden kreeg ik een reactie op mijn website van iemand die zei dat ze nogal onder de indruk was van wat ik zoal aan werkervaring heb opgedaan in het verleden. En dat zij ook zo graag zo’n duidelijke, daadkrachtige focus had gehad in haar leven… Ik was verrast dat een ander mijn levenspad zo kon ervaren. Ik kan je namelijk verklappen dat ik nooit een bewuste focus in mijn werkende leven heb gehad. Niet dat ik maar wat deed maar ik heb me eigenlijk altijd laten leiden door ‘het moment’. Misschien kan ik terugkijkend op al mijn werk een paar dingen concluderen en als rode draad zien: dat ik altijd werk heb gehad dat in het teken stond van het verbinden en stimuleren/ motiveren van mensen. En dat ik in mijn huidige werk mensen wil laten ervaren en inzien dat ze vaak veel meer kunnen bereiken dan ze denken. Maar dat ‘angst voor verandering’ hen vaak gevangen houdt.

Wat is (je) passie?

Kennelijk vind ik het werk dat ik op dit moment doe het fijnste om te doen. Maar als je me nu vraagt wat mijn ‘passie’ is dan heb ik daar nog steeds moeite mee dat te beantwoorden. Zelf omschrijf ik passie als iets waar ik op dat moment plezier aan beleef, waar ikzelf kan groeien en een bijdrage kan leveren.

Wist ik bijvoorbeeld enkele jaren geleden dat ik op dit moment voornamelijk ervaren werknemers (40 jaar en ouder) zou ondersteunen in hun zoektocht naar een nieuwe baan? Werknemers die graag een nieuwe carrièrestap willen zetten maar niet goed weten waar te beginnen. Nee, gaandeweg al mijn werkzaamheden ben ik me gaan realiseren dat ik het fijn vind met mensen te werken die eigen verantwoordelijkheid willen en durven nemen. Die zelf stappen willen zetten en durven te investeren in zichzelf.

En dat ik me vooral verbonden voel met die doelgroep omdat ik zélf iemand was die tenslotte ontevreden naar haar werk ging en me destijds realiseerde dat ik, en alleen ikzelf, verandering kon aanbrengen in die situatie. De conclusie me te willen richten op die bepaalde doelgroep, kon ik pas trekken na het begeleiden van allerlei werkzoekenden met elk hun eigen problematiek.

Welke kant je op wilt in je werk (en leven) is een continue reis

Belangrijk om te achterhalen wat je leuk vindt en waar je voldoening uit haalt, is in actie komen en blijven. Het is niet iets dat je je ineens realiseert al zittend op de bank. Door in aanraking te komen met verschillende werkzaamheden, verantwoordelijkheden en rollen, kom je erachter of het bij je past of niet. En soms tref je iets waar je meer van wilt weten of langer in wilt werken. En soms tref je iets dat niet of minder goed bij je past. Belangrijk in het laatste geval is dat je je durft te blijven richten op die werkzaamheden die je voldoening geven. Ook als dat inhoudt dat je misschien wel een nieuwe baan zal moeten zoeken. Zo ontstaat richting en een rode draad en ervaar je steeds beter wat ‘je passie’ is en behoud je plezier in je werk.

Natuurlijk zullen je wensen en verlangens continu blijven veranderen. Wat je nú als uitdaging ziet, is dat wellicht over een paar jaar niet meer. Niet meer blij zijn met je werk is vaak het gevolg van stilstand. We hebben als mens groei nodig. Want dat geeft energie!

Hoe zit dat bij jou? Doe je nog steeds het werk dat je vroeger deed en heb je daar nog plezier in? Of ben je al gaandeweg je wensen gaan verleggen?

Ik lees graag je reactie.

Sharing is caring! Super fijn als je dit bericht wilt delen via onderstaande sociale media knoppen.