“Ik voel me al lange tijd ongelukkig in mijn werk. Ik zou graag een nieuwe richting op willen. Maar waar heen, welke kant op? Ik voel me soms een eeuwig zoekende en vraag me af of ik geluk in mijn werk ooit zal vinden/ voelen.”

‘Ik weet niet wat ik wil’ is iets dat veel van mijn cliënten bezighoudt en wat veel onrust en onvrede brengt. Alleen, om gelukkig te zijn in je werk, moet je ook iets doen. Dat komt niet zomaar aanwaaien.

Alleen jij kunt verandering teweeg brengen, niemand anders

Veel mensen laten hun geluk afhangen van externe factoren en leggen het geluk ‘buiten zichzelf’. Ze voelen zich belemmerd door een vervelende leidinggevende, een collega waarmee het niet matcht. Interne regels en procedures die beklemmend werken. Of ze zijn verdietig door het niet krijgen van de verantwoordelijkheid en groeimogelijkheden waar ze zo op hoopten.

We wachten daarnaast vaak af in plaats van dat we handelen. Verwijten onze werkgever of leidinggevende dat die te weinig voor ons zou doen, krijgen misschien intern niet die functie die we graag ambiëren, zijn daar teleurgesteld over…. We verwijten de arbeidsmarkt dat er zoveel concurrenten zijn. Verwijten wellicht de uitkeringsinstantie dat die ons niet voldoende helpt enz.

Alleen …… helpt het niet zoveel. Want stel dat die werkgever niets voor je blijft doen, dat er alleen maar concurrenten bijkomen, dat in jouw ogen je onvoldoende coaching wordt aangeboden. Wat verandert er dan in jouw situatie? Eigenlijk niet veel toch?

Uiteindelijk kan er maar één iemand verandering aanbrengen in je situatie en dat ben jij.

Succes begint bij zelfinzicht

‘Geluk vinden op de werkvloer’ begint bij de eerste stap en dat is goed weten wie je bent en waar je blij van wordt: waar ben je goed in/ welke kwaliteiten heb je en hoe kan je die het beste (binnen het team) benutten. Van welke taken/ verantwoordelijkheden krijg je energie en van welke niet?

De volgende stap is om te durven praten met collega’s en leidinggevende over de goede en minder leuke dingen in je werk. En om ook over jouw wensen en verlangens te durven praten. Het openlijk met elkaar kunnen spreken bevordert de goede sfeer en is de eerste stap naar je gelukkig voelen.

Vaak durven we ons niet uit te spreken, durven geen nee te zeggen, kunnen onvoldoende voor onszelf opkomen. Bang voor wat die ander zal doen/ zeggen/ denken. Bang voor mogelijke consequenties. Alleen, dingen doen of niet doen uit ‘angst’ heeft nog nooit iemand gelukkig gemaakt.

Communicatie

Communicatie is een belangrijk onderdeel in het bereiken van een geluksgevoel.
Ik denk dat als iedereen op een prettige, bedachtzame, positieve en open manier zijn wensen zou kunnen kenbaar maken en respect zou hebben voor de wensen van een ander, dat de wereld dan heel wat gelukkiger zou zijn.

Misschien is dat wel onze grootste uitdaging: onze wensen kenbaar durven maken, opkomen voor onszelf, op een constructieve wijze.

Ikzelf ben echt niet feilloos en heb op communicatievlak ook nog veel te leren: ik ben heel open en zeg wat ik denk. Dat is fijn want je weet wat je aan mij hebt. Alleen kan dat open communiceren soms ook resulteren in er maar iets uitflappen. Ik denk soms onvoldoende na waardoor mijn communictie door de ander uiteindelijk als direct en confronterend kan worden ervaren.

Daarnaast dwalen er in mijn hoofd – net als bij iedereen – ook belemmerende overtuigingen of aannames: over mijzelf en die ander waardoor ik zaken onvoldoende uitspreek en daardoor emoties opkrop. Iets dat niet bijdraagt tot ‘je gelukkig voelen’. Je bewust worden van dingen (ik heb zelf diverse coachtrajecten gevolgd en nog steeds) is de eerste stap naar verandering 🙂

Werkgeluk

Wat zijn de belangrijkste zaken die tot ‘werkgeluk’ leiden? De meeste mensen noemen:
– je gehoord en gezien voelen
– een bijdrage kunnen leveren, er toe doen
– je talenten kunnen benutten
– de mogelijkheid krijgen om jezelf verder te ontwikkelen, om te groeien
– autonomie/ eigen verantwoordelijkheid

Geld/ een goed salaris is fijn en moet uiteraard in verhouding staan tot wat je doet anders kan dat onvrede geven. Maar ik heb nog nooit iemand in mijn praktijk voorbij zien komen die van alleen maar GELD blij werd.

Samen kom je verder dan alleen

Regie over je eigen loopbaan nemen kost tijd. En vraagt om moed en durf. Want alleen buiten je comfortzone ligt groei. En dat is nu juist een gebied dat voor velen van ons niet zo erg lonkt 🙂 Daarnaast heb ik gemerkt dat veel cliënten niet altijd ‘bewust onbekwaam’ zijn. Ze denken te weten welke stappen ze moeten zetten maar achteraf blijkt dat ze kennis en loopbaancompenties missen en ze daardoor een verkeerde strategie hanteren. Met alle gevolgen (onvrede enz.) van dien.

Hoe lang denk je al over een volgende stap in je loopbaan? Hoe lang lukt het maar niet om te bereiken wat je wilt? Hoe lang ga je nog alleen aanmodderen?

Waarom niet samen op weg? Waarom niet investeren in je eigen groei en toekomst?

Gratis webinar

Doe nieuwe inspiratie op en meld je NU aan voor één van mijn gratis webinars. Hierin deel ik verschillende inzichten die je verder kunnen helpen. En doe ik je aan het eind van het webinar een mooi aanbod om (eerst in je eigen tijd) praktisch en gericht stappen te zetten.

=> Klik op deze link en meld je nu aan!