Denk je wel eens na over een volgende stap in je carrière? Vraag je je wel eens af of je nog op de juiste plek zit? Wil je graag je talenten inzetten in een baan die beter bij je past?

Hieronder een paar signalen om serieus te nemen!

 1. Als de wekker gaat, draai je je het liefst nog even om. Je beseft dat je moeite hebt om uit bed te komen.
 1. Eenmaal op je werk begin je je dag ‘op de automatische piloot’. Je voelt weinig inspiratie en uitdaging. Je kijkt op de klok en zucht: oef, nog een hele dag voor de boeg.
 1. Je voelt loyaliteit naar je werkgever toe, maar kunt er niet meer vol trots over vertellen. Je merkt dat de organisatiecultuur steeds minder bij je past en je zelfs soms gaat tegenstaan.
 1. Je huidige werkzaamheden, taken en verantwoordelijkheden zijn anders dan je graag zou willen. Het voelt alsof je stilstaat.
 1. Je ervaart steeds meer de druk om te presteren.
 1. Je voelt dat er weinig doorgroei meer mogelijk is binnen de organisatie waar je werkt.
 1. Inhoudelijk en kwalitatief is je functie niet meer wat het was.
 1. ’s Avonds kom je doodmoe thuis en je bent snel geïrriteerd. Dat heeft vaak ook zijn weerslag op je relaties.
 1. Je gaat steeds meer twijfelen aan jezelf, je eigen kunnen en je wensen.
 1. In je hart wéét je dat je het liefst een nieuwe baan vindt die beter bij je past. De angst voor het onbekende en het niet willen opgeven van financiële zekerheden maken dat je blijft zitten waar je zit!

Wat wil je écht?

Doe je ogen dicht en laat je gevoel eens spreken! Wat wil je nu écht? Wat zeggen al die gevoelens en lichamelijke signalen je? Hoe lang wil je nog tegen je zin in naar je werk gaan? Wanneer is het punt bereikt dat je daadwerkelijk in actie komt?

Geloof me, ik weet hoe moeilijk het is. Ook ík heb me 7 jaar geleden veel te lang laten leiden door dezelfde overwegingen. Ik was als een soort struisvogel en dacht dat ik náást mijn werk van 32 uur prima in staat moest zijn een andere baan te vinden. Pas toen ik niet meer de energie had, de onvrede en frustratie alleen maar toenamen en ik verschijnselen van een burn out kreeg, toen was voor mij de grens bereikt.

Moed

In het onbekende diepe springen vraagt om moed. Moed die vaak het oude eerst overhoop gooit, zónder van te voren te weten waar de weg heen zal gaan. Moed die eerst leidt tot een stukje pijn, verdriet en onzekerheid waar we liever geen zin in hebben. Moed om te vertrouwen in eigen kunnen. Moed om je eigen wensen en verlangens serieus te nemen.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Toch zie en merk ik dat angst bij de meesten helaas regeert.

Training succesvol naar een nieuwe baan

Je kunt blijven piekeren, wikken en wegen. Je kunt rondjes blijven draaien in je eigen gedachtes en blijven zitten waar je zit. Maar realiseer je dat er dan weinig aan je situatie zal veranderen. En dat is echt zonde!

Zet een eerste stap en kom woensdagmiddag 12 juli 14.00-17.00 uur naar de training in Den Haag. In deze training geef ik je een eenvoudig te volgen stappenplan waar je zelf mee aan de slag kunt gaan. Tevens zullen we het hebben over de volgende onderwerpen:

 • Wat wil ik graag?
 • Wat weerhoudt mij ervan om stappen te ondernemen?
 • Welke drempel moet ik over om echt te willen veranderen van baan?
 • Hoe weet ik welke baan bij mij past?

Klik hier voor meer informatie en meld je NU aan!