Je leven zou je voor het gemak kunnen opdelen in vier belangrijke pijlers:

gezondheid – werk – relaties – financiën/ geld

Pijlers die (naast bijvoorbeeld spiritualiteit/ zingeving) belangrijk zijn om geluk en tevredenheid te vinden en een vervuld leven te leiden.

Wanneer het in deze pijlers goed gaat en als ze in balans zijn, dan sta je stevig, gezond en positief in het leven. Maar als het in één of meer van de pijlers minder goed gaat, heeft dat over het algemeen ook effect op de andere pijler(s).

Als ik inzoom op ‘werk’ en je bent niet blij met je huidige baan of functie, kan dat invloed hebben op je gezondheid. Je komt moe thuis, hebt weinig energie meer, wordt misschien prikkelbaar en ontevreden. Ook je sociale contacten/ relaties kunnen daaronder lijden: je wordt kortaf/ kunt weinig meer hebben en dat geeft spanning in je sociale contacten.

Maar ook andersom; als je geen fijne relatie hebt, of je hebt veel zorgen om bijvoorbeeld je oude ouders of mantelzorg, of je hebt fricties met vrienden, dan kan dat invloed hebben op je gezondheid, je gemoedsrust, je energie. En dat algehele gevoel kan invloed hebben op je werk en werkbeleving.

Het is dan ook belangrijk om balans te vinden binnen en tussen deze pijlers.

Evenwicht vinden en herstellen

Vaak heeft één pijler, soms twee, prioriteit. Je kunt niet aan alle pijlers altijd evenveel aandacht besteden. Het gaat om een kwalitatief evenwicht.

Neem eens kort de tijd voor jezelf en schrijf deze 4 pijlers op. En geef ze een cijfer tussen 0 (slecht) en 10 (uitstekend) en bekijk eens of je op dit moment je aandacht richt op de pijler met het laagste cijfer?

Waar sta jij op dit moment? Welke pijler vraagt om aandacht en is dat ook de pijler die je nu aandacht geeft?

Waarom zeg ik dit? Omdat ik te vaak heb ervaren dat mensen graag een nieuwe baan willen vinden maar totaal geen energie meer hebben om er ook écht wat voor te doen. Misschien is ‘tijd voor herstel of rust’ (gezondheid) op dat moment belangrijker. Zodat je op een later moment effectief vervolgstappen kunt zetten en kunt ‘solliciteren’.

Zoeken naar een baan kost TIJD en is bijna een baan op zich. Om succesvol te bereiken wat je wilt, is positieve energie nodig en voldoende rust en ruimte om de pijler ‘werk’ aandacht te kunnen en willen geven.

Waar sta jij op dit moment? Wat heb je als eerste nodig? Welke eerste stap kun je al zetten?

Gratis webinar

Als ‘werk’ op dit moment de ruimte en focus kan krijgen die het verdient, dan is mijn webinar iets voor jou!

Zeker als je merkt dat je:
– niet meer op de juiste werkplek zit
– een volgende stap wilt zetten in je loopbaan
– van baan naar ‘droom’baan wilt
– niet goed weet waar te beginnen

Neem NU deel aan mijn webinar dat ik op verschillende data geef en laat je inspireren!

Je kunt je hieronder inschrijven voor
=> donderdag 24 juni 2021 om 20.00 uur
=> donderdag 1 juli 2021 om 10.00 uur
=> donderdag 8 julie 2021 om 20.00 uur

Tot dan!