Je droomt van een nieuwe baan die beter bij je past. Maar…. waar haal je de tijd voor solliciteren vandaan? Je weet dat zoeken naar een nieuwe baan tijd kost maar gek genoeg is de dag en week weer om voor je het weet! Misschien ben je nog teveel bezig met je huidige werk. Ben je bij thuiskomst moe en zoek je afleiding in andere dingen. Maar ook bij hen die op dit moment geen baan hebben en op zoek zijn naar een nieuwe baan, wordt de beschikbare tijd vaak opgeslokt door de bezigheden van alledag.

We hebben allemaal wel dingen die we het liefst voor ons uitschuiven. Omdat we niet zo goed weten waar te beginnen. Omdat we er tegenop zien om er mee aan de slag te gaan. Of omdat we er gewoon (nog) geen zin in hebben. Maar ja, over het algemeen lost ‘de klus’ zich niet vanzelf op en houden we onszelf met vooruitschuiven alleen maar voor de gek.

Hou het klein

Het is o zo menselijk om grote stappen te willen zetten en de kleine stappen over te slaan. We hebben een wens en willen die het liefst zo snel mogelijk in vervulling laten gaan. Maar grote sprongen geven weerstand. Zeker als we het einddoel nog niet goed voor ogen hebben.

Bij het zoeken naar een nieuwe baan beginnen veel mensen bij de laatste stap: solliciteren! Maar hoe vind je de juiste baan als je zelf nog niet goed weet waar je kwaliteiten en talenten liggen en wat je het liefste zou willen qua taken, verantwoordelijkheden en rol(len)? Hoe ga je een toekomstig werkgever overtuigen in je brief en gesprek? Beter is het te beginnen met de eerste kleine stap die we al wel kunnen zetten. Dan blijkt ineens alles veel overzichtelijker en blijkt dat we veel meer kunnen bereiken!

Begin met TIJD vrij te maken – plan

Maak een overzicht van al je wekelijkse activiteiten. Wat is belangrijk, wat minder? Welke activiteiten kun je even uitstellen? Maak tijd vrij daar waar het voor jou het beste uitkomt. Zet in je agenda wanneer je wat gaat doen zodat die afspraak vast ligt. Laat een keer de tv uit, leg je telefoon weg en je zult zien dat je ook dáár ineens extra tijd hebt! Als je structureel tijd voor jezelf vrij gaat maken en jezelf dat uur of die paar uren per week gaat gunnen om écht aan je toekomst te werken, zal je merken dat je stap voor stap de goede kant op gaat.

Zorg voor een stok achter de deur

Zorg dat er iemand is die je aan je afspraken houdt. Een partner, een vriend(in), een sollicitatiemaatje, een coach. Iemand die je bij de les houdt zorgt:

– voor commitment
– ervoor dat je je doel blijft nastreven
– voor focus waardoor je sneller resultaat behaalt
– voor aanmoediging
– ervoor dat je blijft implementeren – acties blijft doen
– voor feedback

Zet stappen op weg naar een nieuwe baan – GRATIS inspiratiesessie

Kom in actie en begin verandering aan te brengen in je huidige situatie ook al heb je het gevoel ‘geen tijd’ te hebben. Laat je inspireren! De komende tijd geef ik op regelmatige basis gratis live webinars/ inspiratiesessies.

Hierin deel ik belangrijke inzichten die duidelijk maken wat erbij komt kijken als je op zoek gaat naar een nieuwe baan. En waarom de ene persoon succesvol(ler) is in het vinden van een passende baan en de andere niet. Inzichten die kunnen voorkomen dat jij dezelfde fouten maakt als ikzelf tijdens mijn eigen loopbaan. En waarvan ik na 20 jaar loopbaancoaching ervaren heb dat het fouten zijn die anderen op vergelijkbare wijze maken.

Ben jij erbij?
Als je interesse hebt: via => deze link kun je je aanmelden voor één van de data. De eerstvolgende is woensdag 8 juli om 14.00 uur en dinsdag 14 juli om 20.00 uur.

Tot dan!