Hoera, de zomer is nu echt begonnen. Hier in huis is het 28 graden als ik dit schrijf (ik woon op de bovenste verdieping ‘onder het dak’) en de zweetdruppeltjes staan op mijn neus. Voor de meeste mensen is de zomer een periode om te relaxen, even weg te gaan en een tijd om niet aan werk te denken. Voor sommigen is het een periode om de batterij weer op te laden, om daarna weer met frisse tegenzin er tegenaan te kunnen bij terugkomst ?

Ja hoor, ik ben ook enorm toe aan vakantie en zie er naar uit straks een kleine 2 weken weg te gaan. Maar het gekke is dat ik ook heel graag verder wil met mijn onderneming. Omdat het me energie en plezier geeft. Er is nog zoveel te doen, er zijn nog zoveel uitdagingen, ik kan mezelf nog op zoveel punten ontwikkelen. En ik merk dat ik er wel weer naar uitzie om na de vakantie fris weer nieuwe dingen op te pakken.

Hoe anders voelt het dan 7 jaar geleden, toen ik echt met enorme opluchting de zomer inging. En hoopte dat die zomer eeuwig zou duren en dat ik niet terug hoefde naar de werkplek waar ik alleen maar stress, ontevredenheid en frustratie voelde.

Natuurlijk. Werken is soms ook gewoon een ‘noodzakelijk kwaad’. We hebben tenslotte inkomen nodig! Maar …. werken kan ook leuk zijn. Ik weet het zeker!

In plaats van je kop in het zand te steken en te hopen dat alles zich vanzelf ten goede keert, kun je ook zélf het initiatief houden.

Hieronder 10 punten om aandacht aan te schenken

1. Sta eens stil bij je huidige baan

Door alle drukte en stress jakkeren we vaak maar voort. Waarom niet in het zonnetje op een terras gaan zitten en gewoon eens echt de tijd te nemen om stil te staan bij je huidige baan.

2. Wat geeft energie, waar word je blij van

Schrijf voor jezelf alle punten op van je werk waar je wél energie van krijgt. Denk zo breed mogelijk (omgeving, cultuur, taken, verantwoordelijkheden enz.) en wees daarbij zo eerlijk mogelijk.

3. Wat kost energie

Schrijf vervolgens op welke onderdelen van je werk energie kosten, waar je ontevreden van wordt en spreekwoordelijk op ‘leeg loopt’.

4. Wat mis je op dit moment?

Benoemen dat we ontevreden zijn over iets gaat ons best makkelijk af. Veel moeilijker is het om te benoemen wat je op dit moment mist in je werk en waar je je graag verder in zou willen ontwikkelen.

5. Ideale situatie

Hoe ziet je werk er in de meest ideale situatie uit. Schrijf alles zo uitgebreid mogelijk op. En vergeet even alle beren op de weg.

6. Interne mogelijkheden

Inventariseer welke interne groei- en ontwikkelmogelijkheden er bij je bedrijf zijn en beoordeel of je deze voldoende hebt benut en aangekaart.

7. Kom in actie!

Breng voor jezelf in kaart welke acties je intern nog kunt nemen om gelukkiger te worden in je werk, waarbij de focus dus ligt op positieve groei en ontwikkeling.

8. Als je maar doorgaat

Stel je hebt alle interne mogelijkheden onderzocht, besproken, in kaart gebracht. En er blijkt geen enkel zicht op interne verandering, ontwikkeling of groei. Maar je blijft zitten waar je zit. Wat gebeurt er dan?… wat verandert er dan? En … waar kan dat dan toe leiden?

9. Wil je graag in actie komen maar weet je niet goed waar te beginnen?

Trek de stoute schoenen aan en kom gewoon naar de training ‘succesvol naar een nieuwe baan’ op woensdagmiddag 12 juli a.s. !

In deze training kun je met je vragen terecht en geef ik je o.a. een eenvoudig te volgen stappenplan waar je zelf mee aan de slag kunt gaan. Daarnaast zullen we het hebben over de volgende onderwerpen: Wat wil ik graag? Wat weerhoudt mij ervan om stappen te ondernemen? Welke drempel moet ik over om echt te willen veranderen van baan? Hoe weet ik welke baan bij mij past?

10. Gewoon DOEN!

Klik hier voor meer informatie en geef je NU op 🙂

Je hebt niets te verliezen toch!