Je hebt op dit moment een baan maar zou het liefst een nieuwe baan vinden die beter bij je past. Je bent wellicht al wat ouder en de volgende gedachtes spelen door je hoofd: ’het is een moeilijke arbeidsmarkt, ik heb veel concurrenten, ik ben te oud, het gaat vast niet lukken, hoe moet het straks financieel, ik blijf maar zitten waar ik zit’. Maar met die gedachtes denk je niet meer in kansen en mogelijkheden. Je ziet alleen maar concurrenten die beter, jonger en goedkoper zijn dan jij.

Daarnaast lees ik, ook op LinkedIn, dat recruiters ‘ouderen’ aan de kant zouden schuiven, over bedrijven die alleen de jonkies zouden willen. Tja, het bericht zal vast wel een keer waar zijn maar het is ook maar net wat je allemaal wilt lezen en waar je je door wilt laten beïnvloeden. Naar mijn idee hebben al die negatieve berichten en gedachtes alleen maar een verlammende impact waardoor je geen stappen meer gaat zetten en er aan je huidige situatie weinig verandert.

Behoud zelf de regie

Waarom wachten op de juiste vacature? Waarom leunen op recruiters als het jou weinig brengt? Waarom het resultaat van je zoektocht naar een nieuwe baan buiten jezelf blijven leggen? Mijn ervaring is dat als je stopt met denken vanuit alle belemmeringen en begint met denken in kansen zich ineens veel meer mogelijkheden voordoen.

Het probleem is dat de meeste mensen die een nieuwe baan zoeken, niet concreet kunnen benoemen wat ze zoeken. Ja, ze zijn druk op sollicitatiegebied, reageren op vacatures, schrijven zich in bij recruiters maar dat wil nog niet zeggen dat die aanpak voor iedereen even effectief is. Nog steeds is het een ‘reactieve’ aanpak: je wacht op een vacature, je wacht op wat een recruiter je gaat aanbieden.

Welke kant wil je op?

Ik blog er zo vaak over dat mensen het misschien wel beu worden maar dáár zit het grootste probleem. Als je niet goed weet waar je wensen en talenten liggen, en van welke baan je uiteindelijk enthousiast wordt, hoe moet je dan gericht zoeken? En hoe kun je anderen in je ontbrekende enthousiasme overtuigen dat ze jóu moeten aannemen voor die baan? Mijn advies is dan ook om eerst eens tijd te besteden aan het concreet kunnen formuleren van je zoekvraag. Hoe breder en hoe vager, hoe minder kans van slagen!

Tijdens mijn loopbaancoaching merk ik dat de meeste kandidaten eigenlijk geen idee hebben wat ze zoeken. En omdat ze dat niet weten en ook niet weten waar ze moeten beginnen om hun zoekvraag concreet te krijgen, zetten ze hun oude aanpak voort. Met alle negatieve consequenties én naar mijn idee foutieve conclusies tot gevolg.

Ik ben ervan overtuigd dat als je vasthoudt aan je eigen wensen en uitgaat van je eigen talenten je niet meer de buitenwereld laat bepalen hoe jij je voelt. Als jij goed kunt benoemen wat je zoekt kun je er, ongeacht of er nu zichtbaar vacatures zijn of niet, zélf achteraan gaan. Ja dat kost de nodige tijd en energie, maar het levert uiteindelijk het meeste op.

Buiten je comfort zone

Terwijl ik bovenstaand schrijf, weet ik dat dat advies voor de meesten buiten hun comfort zone ligt. Maar geloof me, het bereiken van succes ligt veelal buiten je comfortzone! Iedere verandering brengt dat met zich mee. Dat dat ook onzekerheid met zich meebrengt, hoort daarbij. Stel je open, bewandel nieuwe wegen en doe dingen die je misschien nog nooit eerder hebt gedaan. Het brengt je zo veel sneller in de goede richting. Als je op een positieve, enthousiaste wijze je wensen en verlangens kenbaar kunt maken, zal je zien dat er veel sneller kansen op je pad komen.

Hoe je dat doet?

Als oud jobhunter en fondsenwerver met ervaring in het ‘koud’ benaderen van organisaties en bedrijven, weet ik dat dát de weg is. Maar die aanpak begint bij het concreet kunnen formuleren wat je nu precies zoekt en waarom.

Wat is jóuw aanpak tot nu toe? Welke stap sla jij wellicht over in je zoektocht?

Ik help je graag in het zetten van de juiste stappen. Middels één op één coaching, online of een combinatie van die twee. De eerste stap buiten je comfortzone is misschien wel een telefonische afspraak met mij maken om eens te sparren wat we voor elkaar kunnen betekenen 🙂 Doen!!