Veel mensen weten dit jaar de weg te vinden naar het zogenaamde ’45+ ontwikkeladvies’. Een door de overheid op dit moment gesubsidieerde regeling die werkende 45-plussers in staat stelt om – buiten hun werkgever om – 3 loopbaangesprekken te voeren met een externe loopbaancoach. Gesprekken over ‘waar sta ik nu, wat zou ik nog graag willen in de toekomst en welke stappen kan ik daartoe zetten’?

Intussen heb ik zo’n 45 cliënten mogen spreken en ondersteunen en ben ik er trots op dat zij allen de regie over hun eigen leven durven nemen.

Of zoals één werkneemster recent mij teruggaf: “Door snel tot de kern te komen, kon ik al snel aan de slag met opdrachten die ik makkelijk in de praktijk uit kon voeren. Het werd duidelijk dat ik zelf verandering in de situatie kon brengen en niet alleen maar slachtoffer was van de omstandigheden. Fijn vond ik ook dat er echt geluisterd werd, doorgevraagd werd en er geen “ lesje werd afgewerkt”, maar echt gekeken werd naar de persoonlijke (werk) omstandigheden.”

Waar sta jij nu

Hoe zou jij je huidige werksituatie omschrijven?

Misschien heb je een manager of directe collega waar je niet goed mee door één deur kan en heeft dit invloed op je werkplezier. Misschien zijn er reorganisaties gaande waardoor je functie-inhoud aan het veranderen is. Wellicht neemt de werkdruk door onderbezetting en/of ziekte toe en merk je dat je door alle werkzaamheden eigenlijk jezelf voorbij holt. Of misschien gaat alles zijn gangetje maar merk je dat je toe bent aan een volgende (interne/ externe) stap in je carrière.

Waar sta jij nu en wat doe je op dit moment om verandering in je situatie aan te brengen?

Zelf de regie behouden

Het is niet iets waar we ons makkelijk bewust van zijn. Maar wachten tot iets vanzelf verandert, is meestal geen goede strategie. Want hoe lang gaan we wachten? Waarom niet zélf actie ondernemen? We hebben tenslotte maar één leven.

Geloof me, ik kan ook heerlijk klagen en mopperen op de dingen die er nú niet zijn. Ik leg graag de schuld van mijn eigen onvrede bij anderen want dan hoef ik zelf niet echt na te denken over noodzakelijke veranderingen. Ook schuif ik graag dingen voor me uit onder het mom van ‘later ga ik dit of dat doen…nu is niet de tijd’. Maar oh…, het is al bijna later!

Misschien weet je op dit moment niet goed hoe zaken te veranderen maar kan het wel een eerste stap zijn om eens met een coach over je huidige situatie te sparren.

Neem contact op

Het lijkt zo simpel maar alle verandering begint met het serieus nemen van je eigen wensen en verlangens! En vervolgens met het zetten van een eerste stap.

Weet je niet goed waar te beginnen of loop je op een andere manier vast? Neem telefonisch contact met mij op 06-30813289 of mail naar marjolijn@succesvolnaareennieuwebaan.nl wanneer ik je het beste kan bereiken en ik neem spoedig contact met je op.

Weet dat de subsidie voor de 45+ ontwikkeladviezen intussen voor bijna 60% benut is! Dus maak er gebruik van zolang het nog kan.