Veel sollicitanten worstelen met de vraag ‘hoe val ik op tussen al die anderen’?

Zeker als je een leuke, gewilde vacature ziet, begeef je je vaak in een grote concurrentiestrijd. Natuurlijk kun je proberen je te onderscheiden met een opvallend ontwerp van sollicitatiebrief en CV. Je kunt wellicht een videoboodschap sturen, vooraf bellen… maar dan nóg is het niet altijd makkelijk om in de grote brei aan sollicitaties op te vallen!

Ik denk dan ook dat mijn antwoord hieronder erg aansluit op mijn eerdere blogs.

Solliciteer voornamelijk actief in plaats van reactief

Het merendeel van de mensen zoekt nog steeds op een traditionele manier naar een nieuwe baan: (online) vacatures lezen, ingeschreven staan bij vacaturesites en bureaus. Oftewel je wacht tot er zichtbaar ergens een functie vacant komt en gaat dán daarop reageren. Of je wacht tot een bureau jóu benadert. Misschien dat het komt door ‘tijdgebrek’ maar het is helaas een reactieve manier van solliciteren die in deze arbeidsmarkt vaak een lange adem nodig heeft, juist omdat je op die manier met veel concurrenten te maken hebt. En wat er dus toe leidt dat mensen zeggen ‘hoe kan ik nou nog opvallen’?

Actief solliciteren houdt in:

  • Uitgaan van je eigen wensen en talenten – en als je niet goed weet wat die zijn, ga dáár dan eerst tijd aan besteden om dat uit te vinden!
  • Omschrijven van de voor jou passende functie(s) met bijbehorende taken en verantwoordelijkheden
  • Omschrijven van de voor jou passende organisatie(s) en omgeving
  • Zelf de lead nemen en persoonlijk contact opnemen met voor jou interessante organisaties om kansen en mogelijkheden te achterhalen

Als je goed de voor- en nadelen begrijpt van actief solliciteren, dan loont het de moeite om je die aanpak eigen te maken. Ja, ik zeg expliciet het jezelf ‘eigen maken’ want of je nu extravert bent of introvert – je moet het helaas door vallen en opstaan leren. En geloof me, iedereen met wat oefening kan het!!

De voordelen van actief solliciteren

Je gaat uit van je eigen wensen en talenten en gaat daar zélf actief achteraan. Als je dat op een goede manier doet dan:

  • heb je veel minder concurrenten
  • ben je zelf gemotiveerder en weet je ook een werkgever eerder in je enthousiasme mee te nemen
  • krijg je met je proactieve aanpak ook veel meer informatie uit de markt waardoor je steeds gerichter gesprekken kunt voeren en eerder kansen voor jezelf zult creëren

De nadelen van actief solliciteren

  • je dient uiteraard goed te weten wat je wilt – want als je niet weet wat je wilt dan is het moeilijk zoeken 🙂
  • zélf achter je wensen aangaan is voor veel mensen iets dat buiten hun comfortzone ligt en waar veel mensen tegenop zien. En iets waar je tegenop ziet stel je het liefste uit of doe je liever niet. Het kost moed en lef om een volgende stap te zetten!

Oefening baart kunst

Ik heb ruime ervaring als fondsenwerver én jobhunter en durf wel te zeggen dat ik zo langzamerhand goed ben in het ‘koud’ contact leggen met organisaties om informatie te achterhalen. Informatie die nodig is om je eigen zoektocht concreter te krijgen. Informatie die je kan helpen eerder ingangen te vinden. Informatie die je helpt om eerder op te vallen tussen al die andere concurrenten.

Ik realiseer me heel goed dat je in het begin belemmeringen zult voelen. Maar mijn ervaring is ook dat het je heel veel op kan leveren.

Zou je het interessant vinden om meer te leren over zichtbare en onzichtbare vacatures en hoe hier op een proactieve manier mee om te gaan?

Wil je leren hoe je contact legt met organisaties waar je geen warme contacten hebt? Zou je een betaalde workshop daarover willen volgen?

Deel je reactie in onderstaand reactieveld! Als er voldoende belangstelling is, organiseer ik het graag.